Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki wszystkim

Tak się Brzoza zastnawiam (bo tys tu chyba najstarszy stażem) który to juz forumowy osesek...

długo pisywał januszek - i doczekał sie pociechy w okresie pobytu na forum

pisywali Greg i Storotka (małzeństwo forumowe) - i w tym okresie spodziewali sie dziecka

ostatnio gratulowalismy Aldio i Tobie

ile dzieciaków było "pomiedzy" - trzeba by dobrego buchaltera ...

ja juz nie pomnę ... niestety

Jeszcze Bachy Majeczka, która ma już całe 2 tygodnie! I była wczoraj u cioci na 5 minutowym spacerze.

No i chyba jeszcze bliźnięta. Baru jak wołasz Twoje pięciolatki? Czy one też forumowe?

Sebo!....

I pamiętaj pierwszy tydzień szybko mija, a dzidziuś się bardzo zmienia,......

Kiedys brat zaproponowal,zeby robic dzieciakowi codziennie fotke,w miare tak samo ustawionemu,a potem poogladac je wszystkie w przyspieszonym tepie.Mialo to byc ciekawe doswiadczenie :wink: .U nas spalilo na panewce,ale moze Wam sie taki pomysl spodoba?

Tak przyziemnie zapytam:czy ma ktos namiar na szkolke w ktorej mozna nabyc juz duuuzze drzewa? takie na 2-3 metry?I wogle przy okazji na dobra z dobrymi cenami.

Zycze milego tygodnia Wszystkim! :D

:D Ta daj mu spokoj,Tomasz,toz chlop od lat na pedzlu siedzi. :D

Akurat. Sugerujesz, że Żonka jest wiatropylna? :D

Sugeruje,ze Sebo to od lat remontuje i maluje i gniazdko dla rodziny dopieszcza,to go ten dzien malowania nie zbawi.Lepiej niech se przed kompem posiedzi bo potem to tylko kolory na pieluchach bedzie ogladal :wink: .

A Ty ,Sloneczko,co sugerujesz??

Baru jak wołasz Twoje pięciolatki? Czy one też forumowe?

Moje bliźniaczki to Marta i Justyna. A ksywy mają przeróżniaste: Martek, Justek, Marciszon, Justi; jak wołam hurtem na wszystkie - czyli na starsze też: laski, baby, trąbyyyyyyy!! Natomiast starsze to Ewka-marchewka i Aga-zgaga :lol:. Marta, jak była całkiem mała, miała jeszcze jedną ksywkę - Martek-rozdartek. Skąd się ona wzięła to chyba się domyślacie, prawda?? :lol:

A czy one forumowe są? Jakby się czepił daty mojej rejestracji na forum - to tak - jakoś w tych dniach zostały wyprodukowane :p :oops:. Pisać regularnie na forum zaczęłam znacznie później, jak małe były już po tej stronie brzucha.

Sebo!

Strasznie szybko puszczają po cięciu z Szopena - ja musiałąm odleżeć na górce 4 pełne doby.

No i jak wrażenia?? Napisz coś jak mały już będzie wykąpany i zaśnięty...

Seba - trzymaj sie. Wszystkiego sie nauczysz tylko spokojnie i bez nerwów, jak Ty będzieśz spokojny to i Mały będzie spokojny.( no właśnie jakie imię mu dacie???) U nas sie to sprawdziło - spokój i uśmiech i teraz mamy pogodnego maluszka. Ale może nasz taki juz wyszedł spokojny. Zobaczymy co Wasz pokaże w pierwsza noc w domku. Karmicie piersią? Pozdrawiam

Nie ma paniki

Mały spokojnie - cyca narazie nie ma - jedzie na butli (i chyba tak zostanie)

Jak narazie nalezy do tych spokojnych :)

Tylko oboje zakosili mi wszystkie poduszki?? :):) :o :D

Sebo8877

fajnie masz,

wiesz ja tak przez pierwsze 2 tyg prawie ie spalem...siedzialem przy kompie i co 10-15 min chodzilem sprawdzac czy synus oddycha ...czlowiek taki jakis nerwowy byl...

bo narodziny dziecka to niby noralna sprawa a ja przyjscie takiej malej istoty na siwt w kategoriach cudu traktuje...

pozdro

Nie ma paniki

Mały spokojnie - cyca narazie nie ma - jedzie na butli (i chyba tak zostanie)

Jak narazie nalezy do tych spokojnych :)

Tylko oboje zakosili mi wszystkie poduszki?? :):) :o :D

Sebo8877

fajnie masz,

wiesz ja tak przez pierwsze 2 tyg prawie ie spalem...siedzialem przy kompie i co 10-15 min chodzilem sprawdzac czy synus oddycha ...czlowiek taki jakis nerwowy byl...

bo narodziny dziecka to niby noralna sprawa a ja przyjscie takiej malej istoty na siwt w kategoriach cudu traktuje...

pozdro

Dokładnie - takie same mam odczucia.

Co do nocy oby tylko tak było :) Co 3h butla i spokojny sen :) jedno przewijanko i OK.

Najpiękniejszy to był dzisiejszy ranek 6:00 wstaje do pracy patrzę na niego a on sobie leży i "podziwia" świat tymi swoimi cudownymi oczętami :)

Wtedy stwierdziłem że moje serce jest jego i niech robi z nim co chce. :D

Nie wiem czy wszyscy tak przeżywają - ale te kilka dni sprawiły że chce się żyć, skrzydła rosną u ramion, problemy stają się taaakiiieee malutkie, a życie nabiera prawdziwego sensu. Nie bardzo wiem jak mam jeszcze przekazać Wam to uczucie - zaprawdę wielu z Was wie o czym mówię - ale tym którzy jeszcze nie próbowali - serdecznie plecam :) :D

Ze słonecznymi pozdrowieniami

Sebastian