Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MAGDZIAK ja wprost przeciwnie chylił bym się ku Dako a uciekam od Vidoku.[/b]

Mam u siebie Dako, i co do okien i drzwi balkonowych to zastrzeżeń nie mam

Ale drzwi wejściowe to poprostu koszmar.

Ich serwis to również jakaś pomyłka, próbowali mi wmówić takie niedorzeczności, że głowa boli. Moje drzwi w 2004 roku kosztowały ok. 4 000 więc chyba nie były z tej najniższej półki.

Kupiłam okna w Vidoku bo dali dobra cenę, a podobno okna mają dobrej jakości, natomiast kumpel który pracuje w fabryce vidoku odradził mi drzwi z tej firmy bo mówił że straszne dziadostwo robią, a kosztują 5 tys. O oknach wypowiadał się w samych superlatywach.

Mam nadzieje że okna będą się dobrze sprawowały :)

U nas nie było powiadamiania sąsiadów ,nie jest to konieczne jeżeli projekt jest zaadoptowany zgodnie z WZ i zachowane są odległości od granic z sąsiadami. :wink:

Nietypowa sytuacja ale możliwa

Czyli jest istniejący wjazd, podłączenia wszystkich mediów na waszej działce i zachowane wszelkie odległości od sąsiadów

Gratuluję!!!

magdziak19

życzę Ci aby okna b.dobrze się sprawowały. :p

... wczoraj leciały zurawie ...

bardzo wiele kluczy przeleciało w mojej okolicy

chyba to juz wiosne wrózy ... taka prawdziwą

a dzis wracają ...

qurde - co jest grane ?

:-?

wyjaśniło sie

uciekaja nie przez pogode a przez policje

podobno jak policjant złapie zurawia robi mu to samo co temu psu ...

http://img519.imageshack.us/img519/6113/odtyuxl5.png

No cóż u mnie projekt był zaadoptowany zgodnie z WZ i zachowane były odległosci a i tak było powiadamianie sasiadów, żeby było szybciej to sama do nich jeździłam.

Co do okien to my kupilismy w MS Pomorska Fabryka - Tytanowe Termo z wkładka termiczną i niestety jak na ta chwile niewiele więcej jestem w stanie powiedziec poza tym że wyglądaja ładnie. Reszta wyjdzie w praniu, czyli bedę się mogła o nich wypowiedziec tak za 2 lata. Ja mam jedno okno potrójne balkonowe i zrobili mi tak w profilu że wszystkie okna sa na jednym poziomie (żadne nie wystaje), w innych firmach proponowali mi ze ta część okna która sie nie otwiera będzie troszke odstawać.

o tego KB pytam gdyż znalazłam za 800zł i do tego jakieś 35km od miejsca budowy więc często na budowie raczej by nie był ...na paliwo by brakło

chyba dam sobie z nim spokój ,skoro tak daleko szuka to raczej nie jest godny zaufania ...no może dla takich co potrzebują tylko papier i pieczątkę

o tego KB pytam gdyż znalazłam za 800zł i do tego jakieś 35km od miejsca budowy więc często na budowie raczej by nie był ...na paliwo by brakło

chyba dam sobie z nim spokój ,skoro tak daleko szuka to raczej nie jest godny zaufania ...no może dla takich co potrzebują tylko papier i pieczątkę

Nasz kierownik budowy robi trochę więcej... załatwia nam wszystkie materiały na budowę, beton itp... my się niczym nie musimy martwić. Kilka razy sprawdzaliśmy go czy nas nie kantuje i wyszło że nie bo ceny jakie na materiały nam załatwia są faktycznie niższe od rynkowych. Poza tym co jakiś czas wpada doglądnąć budowy i proponuje nam pewne rzeczy, co można zmienić, co przerobić. Razem z żoną jesteśmy bardzo zadowoleni. Dobrze zainwestowane 3.5tyś zł.

Budziwój stanowi dzis najmocniejsza reprezentacje jaka kiedykolwiek wystepowała w grupie podkarpackiej ...

czy ktos pokusi sie o podsumowanie ? :)

pogoda nie nastraja do wysuwania nosa na zewnątrz - pada

wiec miłego serfowania w sieci wszystkim zycze

Była mapka grupy podkarpackiej, ale się zbyła razem z filipsem

ciao belli filips

co się z Tobą dzieje, zaglądasz tu jeszcze?

o filipsa sie obawiam ...

był informatykiem - mapki i tp

we Włoszech "załapał" ich wykończeniówke

zamierzał budowac dom pod Rudną ...

ale

mógł zwątpic ....

mogł to wszystko przemyslec i ozenic sie z Włoszką

(tam nie maja mocherów

kaczynskiego

są nizsze ceny i rosna winogrona ... )

i mógł zrezygnowac ...