mycielski 11.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich !!!To moj pierwszy post na tym forum. Bodowe mam zamiar rozpoczac w czerwcu i mam do was pytanie w moim projekcie polowka domu jest podpiwniczona i jest grupa ludzi tak zwanych ,,straszakow" ze budowa piwnic to straszne koszty moze ktos sie wypowie jakie to sa faktycznie koszty. Nadmieniam ze dzialka jest na terenie suchym i rownym prosze o jakies infoPozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 11.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 ale pech, kupilem drut i myslalem ze mi go dzis przywioza to sie suwnica zepsula,kupilem pustaki betonowe i tez mieli przywiezc dzis a tu jakies problemy z autami i opoznienia a najgorsze ze lada moment ma zaczac padac a wtedy dojazd bedzie niemozliwy, non stop patrze w niebo zeby te chmury odgonic dla osob poszukujacych drutu nie jedzcie na przemyslowa i tamte rejony ceny takie wysokie ze masakra, pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 11.04.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Czy ma ktoś z was kuchnie z Black Red White interesuje mnie Classic line melos z drewnianymi frontami http://allegro.pl/item343616277_meble_kuchenne_drewno_melos_2_6_mb_najtaniej_.html cena standardowych rozmiarów tych mebli jest bardzo atrakcyjnaCzy użytkuje ktoś z was meble z Black Red White Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 11.04.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Beti Ja mam w domu meble BRW z serii Reset i jestem z nich bardzo zadowolona, świetnie się prezentują, są bardzo praktyczne, można w nich naprawdę dużo upchać no i są bardzo solidne. Śmiało mogę powiedzieć, że był to świetny wybór i jak najbardziej polecam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.04.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich !!! To moj pierwszy post na tym forum. Bodowe mam zamiar rozpoczac w czerwcu i mam do was pytanie w moim projekcie polowka domu jest podpiwniczona i jest grupa ludzi tak zwanych ,,straszakow" ze budowa piwnic to straszne koszty moze ktos sie wypowie jakie to sa faktycznie koszty. Nadmieniam ze dzialka jest na terenie suchym i rownym prosze o jakies info Pozdrawiam Paweł witaj piwniczke zrobiłem pod jednym z pomieszczeń (mała) 3 sciany piwnicy to sciana fundamentowa (która i tak juz tam była) dołozyłem stropik gr 10 cm jedna sciane, 4 schodki (schodzi sie z obnizonej kotlowni) i posadzke betonową izolowana folią schodki obłozyłem resztkami płytek jakie zostawały z pomieszczeń dzieki temu mam miejsce na przetwory, kompoty i soki (robi sie ich duzo - samych ogórków ponad 100 słoików), miesci sie tu kilka skrzynek ziemniaków i np. kwiaty, które trzeba wykopac na zime mam miejsce na hydrofor (w piwnicy latem poci sie znacznie mniej niz na parterze i mniejszy hałas ... w nocy ten na parterze potrafi wybudzac ze snu) i wyczystke od kotła centralnego ogrzewania (dobry dostep i wiecej miejsca na sadze i popiół licze sie z tym, ze po ekstremalnych ulewach moge miec piwnice podtopioną - trudno ziemie która musiałbym dokupic - miałem z wykopow piwniczki koszty piwniczki (w moim przypadku) raczej symboliczne Dafit - u mnie tez awarie, ładowarka nawaliła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 11.04.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 DAFIT u nas tez opóżnienie, czekamy na betoniare od 14, drugi termin był na 17... ciekwe czy dojechala... i to samo z pogoda, spadnie deszcz to nie ma szans zeby cos wjechalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 11.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 a my wczoraj zalaliśmy strop teraz miesiąc przerwy i będzie więźba plus dach. Co do kosztów piwnicy to zależy od projektu i ukształtowania terenu. W naszym przypadku zrobienie piwnicy pod częścią domu (na skarpie) kosztowało tyle ile by trzeba zapłacić za nawiezienie ziemi do zasypania fundamentów. W każdym razie piwnica to super sprawa Beti, co do BRW to juz ci pisałam że mebelki ok, ale blaty kiepskie. Mam tez BRW w salonie - mało się ich używa, ale trzymaja się ok. Kuchnia http://images32.fotosik.pl/213/50331072253be449med.jpg Meblościanka w salonie http://images33.fotosik.pl/213/38bf158f6f423406med.jpg Zaznaczam że były to najtańsze mebelki jakie znalazłam, a i tak sprawuja się bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 12.04.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 no i wszystko sie udało, rzutem na taśme, wczoraj przywiezli pustaki betonowe a dzis rano drut, po ulozeniu drutu zaczelismy zakopywac dziury po drzewach, zakopalismy 2 z 3 i zaczelo lać strasznie, ale jestem bardzo zadowolony bo materiał dotarł, dziury zakopane i wszystko ok pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 12.04.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 witam grupę!przedwczoraj wytyczył nam geodeta domek. poszło sprawnie i najważniejsze że kolejny mały kroczek naprzód!pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.04.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam w ten słoneczny dzień Czy ktoś z Was robił badanie geologiczne ziemi ? Jaki koszt i czas realizacji ? A może ktoś ma ciekawy namiar na odpowiedniego "specjalistę", który by wykonał takie badanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 14.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 witam wszystkich Znów mam pytanie Czy ktoś może mi doradzić w wyborze sprzętu agd do kuchni pod zabudowe Mam trzy kryteria musi być tani, kuchenka retro, klasa eng. A wstępnie wybrałam, podaje link do stronki w której wymieniłam moje sprzęty ale nie jestem jeszcze pewna czy to dobre wybory Więc jeśli sie ktoś z was zna lub ma dany model sprzętu to proszę o pomoc http://forum.muratordom.pl/sprzet-agd-jak-wybrac,t111715-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 14.04.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 kruszon11 ja robiłem takie badania koszt to coś około 450 zł, gadalem z kolega cena ponoc u nas normalna, co do namiaru to nie pomoge gdyz moj architekt zlecal wykonanie badania, jak bede dzwonil do niego to moge spytac gdybys jeszcze byl zainteresowany pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 14.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Każdy namiar się przyda ...Więc poproszę i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merdol 14.04.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 a ma ktos może w swojej okolicy sasiadów z cegiełkami złożonymi na zasadzie moze sie kiedys cos wybuduje, chodzi o takie juz nienajmlodsze, albo może z rozbiurki jakiegos starego budynku(oczywiscie chodzi mi o okolice lancuta, rzeszowa ew przeworska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona i Daniel 14.04.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Może macie jakąś ekipę godną polecenia na tynki wewnętrzne, mieliśmy umówioną ale nas strasznie zwodzi a czas nagli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 14.04.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Powiedzcie czy mam jakieś inne wyjście niż kupić 100 metrów kabla siłowego.Może ktoś chciałby odsprzedać używany albo pożyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delavega 14.04.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 SZUKAMY EKIPY DO STANU SUROWEGO. DOM BUDUJEMY W RZESZOWIE WOJ. PODKARPACKIEPOTRZEBNA NAM BĘDZIE OD SIERPNIA EKIPA - SAMA ROBOCIZNAJAK BĘDZIE DOBRA I TANIA CHCEMY JESZCZE OCIEPLENIE, TYNKI I WYLEWKI BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY ZA NR TELEFONU I KONTAKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 15.04.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Może macie jakąś ekipę godną polecenia na tynki wewnętrzne, mieliśmy umówioną ale nas strasznie zwodzi a czas nagli. Nie wiem jakie tynki chcesz robić ale u mnie teraz robią tynki gipsowe. Jeśli ekipa się sprawdzi podeśle namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 15.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam szanowną grupę Może ma ktoś do odsprzedania stemple i deski do szalunku ? Miejscowość Rzeszów Podaję numer tel. 508 152 300 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycielski 15.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 wielkie dzieki za info na temat piwnicy dzisiaj rozmawialem ze znajoma ktora ma podpiwniczona polowke domu koszt ok 15 tys z wielkim zapasem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts