Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

"ustawowo" sezon grzewczy kończy sie 15 IV (choć czesto grzanie było wyłaczane juz wczesniej z powodu upałów panujących na zewnątrz)

dzis 23 kwietnia ...za oknem deszczowo i plus 5 *C i wypada nadal grzac ...

u Was kaloryfery równiez grzeją ?

miłego dnia

Nie polecam tego tartaku. Drzewo na dach zamówiłem u nich w lutym a jak przyszło do odbioru, w lipcu, to się okazało, że go nie mają. Bujałem się z nimi tak przez ok 3-4 tyg. - Nie polecam!!! Strasznie są niesłowni. Z rozmów, które przeprowadziłem z innymi osobami, które tam spotkałem wnioskuję, że mój przypadek to nie wyjątek.

u mnie było podobnie, jeździłem prosiłem, a robota stała.

No to zanosi się na poważną rozmowę z człowiekiem, dzięki za ostrzeżenie.

"ustawowo" sezon grzewczy kończy sie 15 IV (choć czesto grzanie było wyłaczane juz wczesniej z powodu upałów panujących na zewnątrz)

dzis 23 kwietnia ...za oknem deszczowo i plus 5 *C i wypada nadal grzac ...

u Was kaloryfery równiez grzeją ?

miłego dnia

Również, również, niestety... Podobno klimat nam się ociepla :-? ciekawe jak się to ma do rzeczywistości. Że zim nie ma to już zauważyłam :evil: (moje nartki!! a raczej ich brak), ale gdzie to ciepło?? Leje, nie da rady nic zrobić w ogrodzie - dobrze, że Jacek się zawziął i chociaż pół działki skosił. A mi oczywiście zostało wyplewienie tych cholernych iglaków wrrrr...choć nie powiem - taka "większa połowa" ;-) już za mną.

Na temat tartaków w Rz-wie się nie wypowiem, bo kupowałam w Łańcucie, wapno bukowa to dla mnie prawie jak hieroglif, więc tym bardziej. A tak z ciekawości ta "bukowa" to co?

pozdrówka z rana

Nie polecam tego tartaku. Drzewo na dach zamówiłem u nich w lutym a jak przyszło do odbioru, w lipcu, to się okazało, że go nie mają. Bujałem się z nimi tak przez ok 3-4 tyg. - Nie polecam!!! Strasznie są niesłowni. Z rozmów, które przeprowadziłem z innymi osobami, które tam spotkałem wnioskuję, że mój przypadek to nie wyjątek.

u mnie było podobnie, jeździłem prosiłem, a robota stała.

Dzwoniłem do tartaku, przezornie przesunąłem termin na połowę maja :wink: .

Przy okazji wypytałem o impregnację ciśnieniową.

Podobno można stwierdzić, że taka impregnacja miała miejsce po tym,

że oni do impregnatu dodają brązową bejcę (żeby się odróżnić od innych tartaków).

Na pytanie o to czy takiego samego efektu nie można uzyskać po prostu

malując belki bejcą, właściciel odpowiedział że przy malowaniu bejca jest tylko na powierzchni, a przy impregnacji przechodzi ona około 1 cm w głąb przekroju drewna.

Jako że mimo to byłem nieprzekonany, właściciel zaprosił mnie żebym

osobiście przyjechał zobaczyć jak będą impregnować moje drewno.

Mają zadzwonić i powiedzieć kiedy to będzie.

Jak będzie w praktyce sprawdzę, jeżeli będę miał czas to pojadę i spróbuję

zrobić fotki którymi oczywiście się pochwalę.

Witam.

Czy wiecie może, gdzie w Rzeszowie (okolicach) można kupić geowłókninę o dość dużej gramaturze (udało mi sie znaleźć 125g, a potrzebuję do gruntu gliniastego). Zastanawiam sie na żwirowcem.

PS. To może i ja sie pochwalę. W ubiegły piątek ławy wylane, a wczoraj postawione sciany fundamentowe :D

Juz drugi raz udało mi sie zdążyć przed deszczem

Potrzebujesz jaką ta geowłóknine 200 - 300 -400 -500 g czy jeszcze wyżej :)

Dzwoń podam Ci cenę na to ma takowe dziwne rzeczy

Sebo8877

No to ja zaczynam.....

po pół roku działka w końcu jest.... ufff

Potrzebuję teraz małej pomocy. Szukam architekta, projektanta do adaptacji projektu, wykonania projektu przyłączy mediów i który pomoże w zbieraniu papierków do PnB.

Jeśli jeszcze znajdzie się jakiś namiar na geodetę do mapki do celów projektowych....

Na pewno ktoś się znajdzie ..... :D

Acha, jeśli nie tajemnica, to ile takie usługi u nas kosztują ?

gruz Mazurkiewicz 504495426 na Ciepłowniczej.Dobrze by było przypilnować ich przy ładowaniu żeby nie nabrali miału tylko ładnego gruzu.

U nas dla odmiany było dziś rozszalowywanie fundamentów po dwóch dniach czy to nie za wcześnie? :o .Powiedzcie jeszcze ile czekać żeby fundamenty podeschły przed malowaniem izolbetem?