Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas dla odmiany było dziś rozszalowywanie fundamentów po dwóch dniach czy to nie za wcześnie? .Powiedzcie jeszcze ile czekać żeby fundamenty podeschły przed malowaniem izolbetem?

witam Grupę!

my dziś zalaliśmy ściany fundamentowe. wieczorem byłem je polać wodą.

szalunki ściągamy jutro. w sobotę obcinamy lasze.

jaki środek tani i dobry polecacie do zapaciania ścian fundamentu? ważne żeby można było przykleić na niego styrodur.

pozdrawiam zz życzeniami Wam i nam POGODY!!!

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas dla odmiany było dziś rozszalowywanie fundamentów po dwóch dniach czy to nie za wcześnie? .Powiedzcie jeszcze ile czekać żeby fundamenty podeschły przed malowaniem izolbetem?

witam Grupę!

my dziś zalaliśmy ściany fundamentowe. wieczorem byłem je polać wodą.

szalunki ściągamy jutro. w sobotę obcinamy lasze.

jaki środek tani i dobry polecacie do zapaciania ścian fundamentu? ważne żeby można było przykleić na niego styrodur.

pozdrawiam zz życzeniami Wam i nam POGODY!!!

U nas ściany stały prawie 4 dni, bo najpierw lało a potem była niedziela.

Inaczej pewnie stałyby 2 dni.

Izolacja pionowa ścian to 2x dysperbit.

Styrodur też mamy "przyklejony" dysperbitem (i tak dociśnie go ziemia, a nie przewiduję żeby miało na nim coś ciężkiego wisieć).

A ja od wczoraj mam w końcu wykoszony trawnik!! Ale dobijają mnie mlecze :evil: - pryskałam jakowymś świństwem - starane chyba - nic :cry:, dowaliłam później roundupem - efekt jest taki, że trawka naokoło zółta, a te sq...ny se rosną jakbym je zasiliła!! Wrrrrr... zacznę sypać solą - to skutkuje, trenowałam, a trawka trochę później najwyżej odrośnie.

Pozdrówka dla budujących i mieszkających

pendzelitowszystko fajnie my dziś obcinamy śruby i przygotowujemy się do izolacji fundamentów i stronka przez ciebie podana dotycząca pecimor

niestety mi się nie otwiera .Na nacie niewiele można znaleźć o tym specyfiku no i w rzeszowskich składach budowlanych nie słyszeli o czymś takim .Gdzie to można kupić i jak cena?Ktoś coś wie?

pedzelito

stronka przez ciebie podana dotycząca pecimor niestety mi się nie otwiera . Na nacie niewiele można znaleźć o tym specyfiku no i w rzeszowskich składach budowlanych nie słyszeli o czymś takim .Gdzie to można kupić i jak cena?Ktoś coś wie?

Jak kupowałem u sąsiada :) http://www.kaba.rzeszow.pl/