Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wielkie dzięki brzoza :)

... - tak więc z okienkami jestem za

choc sa pewne ale ...

noca może sie tam zakrasc sowa lub gacoperz a potem straszyc ...

Czyli kratki z żaluzjami powinny być OK - dopływ powietrza z wykluczeniem "ptactwa straszącego" :wink:

... wydaje mi sie ze podpowiedx fachowca jest dobra - u mnie sie to sprawdza

Tyle, że on mi to odradzał a u Ciebie się sprawdza. Pozostanę chyba przy kratkach a może kiedyś w przyszłości, w wolnej chwili (raczej nie realne :) ), podobnie jak Ty będę eksperymentował na strychu :lol:

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich

czy ktos wie gdzie mozna znalesc sklep z bramami do garazu w rzeszowie

Bramy są praktycznie w każdym markecie budowlanym ale chyba lepiej brać w firmach, które też je montują. Ja brałem w Solo na Lwowskiej i jeszcze działa :wink: . Bramy montują też w Mariocie koło Tesco.

Witam wszystkich. Dziś zasypywaliśmy fundamenty do samego zmierzchu a potem ognisko i tak nam zeszło że światła pogasły i tylko żabi rechot było słychać. Też tak macie ,bo mnie to się spodobało taki super żabi koncert :wink: .Ciekawe czy jak my się wprowadzimy to te żaby się wyprowadzą?

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

:) :wink:

...Ciekawe czy jak my się wprowadzimy to te żaby się wyprowadzą?

śnieżynka - nie ma na to szans

żaby doputy będa siedziec - dopuki będzie im mokro ...

tylko melioracja moze spowodowac, ze sie wyniosa

a mnie znów co rano budzi bażant ...

podchodzi pod okna i drze sie jak wariat ... :-?

Też tak macie ,bo mnie to się spodobało taki super żabi koncert :wink: .Ciekawe czy jak my się wprowadzimy to te żaby się wyprowadzą?

Raczej nie, nasze się nie wyprowadziły i koncertują. Bardzo miło, ostatnio robiliśmy nasz pierwszy trawnik, nawet po zmroku wałowaliśmy go w czasie koncertu. :p

Witam Grupę :)

Czy ktoś z Was ma doswiadczenie z blachami Ruukki albo Blachotrapez

Chodzi mi jakość, uzytkowanie, problemy podczas krycia, itp.

Z góry bardzo dziekuje za zainteresowanie

listek

Ja mam ruukki - siedzi na dachu od końca 2003 roku, jak na razie (tfu, tfu, tfu) sprawuje się bez zarzutu. Problemó podczas krycia nie miałam :D :lol:, a tak naprawdę goście, którzy nam to robili byli poleceni przez firmę, gdzie kupowałam blachę i niczego dziwnego od nich nie słyszałam.

Witam wszystkich budowniczych

U mnie fundamenty stoja od kilku dni, dzisiaj ekipa robi przygotowania a jutro mury do góry :D Zostalo mi duzo pustakow fundamentowych alfa, 12 palet - mialo pojsc 5 warstw a poszlo 3. Architekt zrobil mi adaptacje na podstawie mapki geodezyjnej i wartosci ktore tam byly. Podczas dyskusji z kierbudem wyszlo ze bede musial sie podniesc z 15cm z poziomem zero, ale jak zobaczylem poziom 0 po wytyczeniu przez geodete to wybuchlem smiechem. Dzialke mam z lekkim skosem, ale w jednym miejscu poziom 0 wyszedl 1,5m nad ziemia :) Musialem sie obnizyc na calosci o 30cm, a i tak sie boje ze sasiad zawalu dostanie :D Przez to ubyla jedna warstwa a druga zastapil wieniec, tak nakazal kierownik.

Planuję realizację ogrodzenia wokół budowy. Takiego już docelowego. Na zwykłym murku, z siatką ocynkowaną. Czy możecie podać jakieś orientacyjne ceny robocizny na naszym terenie ???

Mam dużą 30 arową działkę do ogrodzenia więc liczy się każda złotówka.

W poprzednim roku odgradzalem sie od sasiada, dlugosc 100m - placilem 23zl za mb [caly sprzet po stronie ekipy].

Pozdrawiam