bogus33 26.06.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 witajcie! no to i mamy docieplony fundament. po jutrze ma się zjawić ekipa do murowania poddasza i szalowania drugiego stropu. ma na dniach zjawić się też firma od przyłączy elektrycznych - ich geodeta był już 2 tyg. temu,następny tydzień zapowiada się "obfity" - uwaga jeśli tradycji stanie się zadość po zalaniu betonu na drugi dzień zacznie padać i będzie tak przez 3 dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 27.06.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Szukam ekipy do fundamentów. Ciężko będzie, bo tylko do fundamentów, pod dom z bali. Z tego co wiem ekipy nie chcą się zabierać za same fundamenty, bez murowania reszty.... Macie jakąś sprawdzoną ekipę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 28.06.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Donan ale pędzisz !!! Super gratuluje. Ja mam juz drzwi zewnetrzne i moze w przyszlym tygodniu bedzie tynk. Wciaz masz zaproszenie do mnie na budowe Czyli robisz podbitke na krokwiach, ja juz mam sliczna podbitke prostopadla do elewacji. Niestety nie mam czasu umiescic zdjec w dzienniku ale moze sie jakos jutro wyrobie. Pedzelito - ja podlewalam 3 dni wylewke przy zamknietych oknach przez 7 dni dopiero potem zaczelismy wietrzenie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 minął pracowity tydzień dla wielu pracowity a efekty prac cieszą miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 29.06.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 witam Grupę! wczoraj zjawili sie elektrycy i wykonali przyłącz kablowy. czyli duży krok w kierunku własnego zasilania za nami. ekipa od poddasza nie zjawiła się- nie martwię się , powinni rozpocząć w tym tygodniu.powoli zaczynam się rozglądać za ekipą od tynków, może ma ktoś namiar na kogoś solidnego w rozsądnej cenie?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 bogus33 - dobre tempo ! a w finale piłkarze Hiszpani nie dali pograc Niemcom byli autentycznie dobrzy dzis Hiszpanom mogli zagrozic ewentualnie Turcy Hiszpańskich piłkarzy raczej nie uda sie naturalizowac na Polaków ale z Turkami ta sztuczka moze sie udac jakby tak Leo wysłac nad Bosfor to za 4 lata mozemy miec niezła druzyne ... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 30.06.2008 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam wszystkich! Co do betonu, to CIS ok ... No to dorzucę łyżeczkę goryczy do tego garnka miodu ... Ekipa która u mnie buduje, wylewała u pewnego inwestora fundament. Na betonowej ławie w szalunkach (acra). Nie było więc problemów z policzeniem potrzebnej ilości. Zamówili beton w Cis'ie ... i zabrakło, i to 2,5 m3 ! Po ponownym przeliczeniu okazało się że zamówili ile trzeba, Cis zapewniał że wlali to co było zamówione. Czyli 2,5 m3 "wyparowało" po drodze. Cis stanowczo odmówił uznania reklamacji, więc trzeba by szukać rzeczoznawców, sądy itp. a tu fundament stygnie. Po kilku nerwowych rozmowach inwestor zdecydował się dokupić 2,5 m3, żeby nie zwlekać z czasem. Od tego czasu omijają Cis-bet szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristal2 30.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 U mnie trop sie wyjalł pięknie w sobotę. Co do betonu to akurat ja nie mam żadnych zarzutow co do CIS-u. Zamówiłem przezornie 0,5 kubika więcej betonu niż obliczyłem i akurat te poł kubika zostało, ale wyjało się na drogę dojazdową także sie nic nie zmarniło. Operatorzy mili, pogadani, lali beton rowno powoli a nie jak ci z Transbetu z Zarzecza. Dziś na budowie robi się przyłącz prądowy, jutro ma być ich geodeta, wszystko szybko wrysować w mapki i mam obiecane, że za 3 tyg. powinienem juz mieć prąd w domku, co mnie juz całkowicie uniezależni od życzliwości sąsiada. Rozglądam sie także za jakimś wyciągiem budowlanym. Jak ktoś wiedził lub miał takowy do sprzedania to proszę o namiary. Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 30.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Witam Was.Czy orientujecie sie, gdzie w Rzeszowie-Przemyślu (i okolicach) można dostać w dobrej cenie blachodachówkę z Blachotrapezu (o składzie w Głuchowie wiem) oraz Ruukki?Oraz będe potrzebował folię wysokoparoprzepuszczalną i Fobos (ewentualnie co mozecie polecic do impregnacji).Z góry dzieki za namiary[listek] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 30.06.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ruukki w Rzeszowie sprzedają między innymi Kaspel na Boya-Żeleńskiego i TamPol na Przemysłowej.Aktualnych cen niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 01.07.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Dzieki Eadok. Szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 witam grupe ... Rozglądam sie także za jakimś wyciągiem budowlanym. Jak ktoś wiedził lub miał takowy do sprzedania to proszę o namiary. Będę wdzięczny Kristal - szukaj w priwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 01.07.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam grupę. Jakie systemy docieplń polecacie, tzn jakich producentów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 01.07.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 WitajcieCo do betonu z Cisu wszystko było u nas ok zawsze gdy mąż zamawiał ciut więcej to zostawało.A teraz pytanie czy jak mamy pozwolenie na budowę już 3 miesiące a projekt przyłącza prądu jeszcze nie został złożony na przetarg w zakładach energetycznych(nawet nie ma jeszcze zatwierdzenia projektu przez ZE) to chyba coś jest nie halo. Dodam ,że nie ma żadnych przeszkód typu sprzeciw sąsiada czy coś podobnego. U Was też tyle to trwało? Przyłącze gazu robicie? Nam powiedzieli że dopiero po zrobieniu instalacji gazowej w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 01.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witajcie pozwolenie na budowę już 3 miesiące a projekt przyłącza prądu jeszcze nie został złożony na przetarg w zakładach energetycznych(nawet nie ma jeszcze zatwierdzenia projektu przez ZE) to chyba coś jest nie halo. Dodam ,że nie ma żadnych przeszkód typu sprzeciw sąsiada czy coś podobnego. U Was też tyle to trwało? Przyłącze gazu robicie? Nam powiedzieli że dopiero po zrobieniu instalacji gazowej w domu . Niestety tak to trwa, u mnie ze słupana mojej działce trwało to 9 m-cy, natomiast z gazem, robię to teraz - i jeśli skrzynka jest na budynku to musi on stać, ale nie musi być instalacji wewnetrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 01.07.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witam grupę. Jakie systemy docieplń polecacie, tzn jakich producentów ?? Ponawiam prośbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dormar 02.07.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witamy forowicze!!! Dlugo nie pojawialismy sie na forum...i mamy sie czym pochwalic otoz nasza "sarcia" juz stoi WRESZCIE!!! Bo wszystkich trudach i znojach, po problemach z pogoda...itd. w tym tygodniu bedziemy robic strop, a potem plyta.... Pozdrawiamy!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 02.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam, to ja tez sie pochwalę wczoraj odebrałem PzB, jeszcze tylko dwa tygodnie uprawomacniania się.... Chmielniku przybywam :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 02.07.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam a ja w ubieglym tygodniu zrobilem slepa wylewke, pozniej przyszla ekipa i zaizolowala fundamenty i pomalowala jeszcze raz dysperbitem, od niedzieli nie ma mnie w kraju, wszystkich spraw z budowa pilnuje moja przyszla zona, ekipa miala zaczynac murowac we wtorek ale jeszcze nie zaczeli, na szczescie nie spieszy mi sie teraz za bardzo, jutro bede do nich dzwonil to bede mogl cos wiecej napisac ]pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaly 02.07.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam. Przymierzam się do siatki zrobienia tymczasowego ogordzenia i w związku z tym mam pytanie czy ktoś z szacownych forumowiczów ma może na zbyciu własne, juz nie potrzben ogordzenie w postaci np. słupków drewnianych i siatki???? Odkupie z czystą przyjemnością... Pozdrwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts