AG1719501089 02.07.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Mam do sprzedania grzejniki aluminiowe Alice 500 w bardzo atrakcyjnej cenie 240 zł zestaw ( 10 elementów)+ koszty przesyłki. Grzejniki otrzymałam w ramach rozliczeń finansowych. Są w 100% oryginalne. Dane Techniczne ( 1 żeberka ): Wysokość: 585 mm; Szerokość: 80 mm;Głębokość: 95 mm;Rozstaw podłączeń: 500 mm;Moc cieplna elementu dla T = 60°C: 157,5 W;Temperatura robocza: 95°C;Maksymalne dopuszczalne ciśnienie robocze: 0,6 MPa;Pojemność: 0,456 L ;Waga elementu: 1,7 kG; Gwarancja producenta: 10 LAT Posiadam 42 zestawy 10 elementowe Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny 0 509 448 729 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 02.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam grupę. Jakie systemy docieplń polecacie, tzn jakich producentów ?? Tomek - tak się składa ze u siebie każdą ścianę mam w innym - nie pytaj dlaczego To co wiem i moge polecić to: Kerakoll - nr 1 - bezsprzecznie - wydajniejszy niż Greinplast a robi sie nim malina Greinplast - nr 2 - powiedzmy OK Weber-Teranova - szkoda słów - podaruj sobie ten system Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.07.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 ... słupków drewnianych i siatki???? Odkupie z czystą przyjemnością... Pozdrwiam... Zaly czy siatka 2 m wysokości interesuje Cie równiez ? (natomiast nie mam pojęcia ile mb jest w rolce) czy stemple jako słupki wchodziłyby by w gre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 03.07.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 witajcie Grupo! no to mamy upał i w sumie cieszę się że w tym tygodniu na budowie spokój bo jakbym wylał płytę w ten upał to podlewanko non stop kolor zanabyłem impregnat do więźby i mam zamiar może w sobotę się za to zabrać. już kupiłem ale zapytam: czy NW tytana to dobry jest? bo właśnie na taki koncentrat się zdecydowałem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 O to ja tez się podepnę , bo zamierzam kupic Fobos do ipregnacji przesuszonej więźby Chyba że polecicie cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donano 03.07.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam Dzisiaj mija 10 tygodni od pierwszego wbicia łopaty Murarze zakończyli prace, wymurowali wszystkie ściany. Jutro pracowity dzień - do wykonania schody zewnętrzne i taras, a dekarze zaczną układać dachóweczke @hunk1 za 2-3 tygodnie postaram się wpaść do Ciebie, czekam aż się pojawisz na skype. Gratuluje postępów Ja stosowałem boramon c30, taki mi dekarze doradzili. Drewno było "niby" impregnowane zanurzeniowo w tartaku, ale ta impregnacja cieniutka im wyszła. Część moczyliśmy w zrobionej wanience, a reszta była pędzlem malowana jak już wieźba stała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 03.07.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Czesc Donano, Wielkie gratulacje. czyli tak jak mowilam - pedzisz jak burza. na skype probuje Cie łapac, ale chyba cos sie mijamy. Jak ja jestem to ty szary )niedostepny) 15 jade na wakacje wiec albo przed albo zaprasam poczatkiem sierpnbia i podeslij zdjecia. Co do impregnacji to ja mialam Fobos jakis tez od ognia. Ale teraz to juz nazwy nie pamietam. A teraz ja mam pytanie - czy system prfili do scian gipsowych stella jest ok? A i płyty norgips? Mam troche gwoździ za poół ceny - 300, 150, 100 i wkrety farmerskie czarne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaly 03.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 2 metry jak najbardziej - wazne zeby moj piesek tego nie przeskoczyl.. Co do stempli - jesli mogą byc wykorzystywane jako słupki do ogordzenia jak najbardziej... - jestem poczatkujacym "muratoforumowiczem" więc wybaczcie "dziwne" pytania... a jakiej wielkosci są te stemple??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 04.07.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 witam Wszystkich! listek:mi dekarz zwrócił uwagę żeby nie był impregnat solnym ; chodzi o to żeby nie powodował parując korozji blachy na dachu, tym bardziej że u mnie nie będzie foli paraprzepuszczalnej pod blachą.idąc za jego radą dokonałem wyboru, czy słusznego ? mam nadzieję że tak. ja się na tym zbytnio nie znam więc na jakiejś opinii muszę się oprzeć. no to mamy przerwę w tropiku...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 ... no to mamy przerwę w tropiku... pozdrawiam. tym razem to mi beton podlewa ... ... a jakiej wielkosci są te stemple??? maja ok 2,30 m - 2,40 m - jest tego nieduza liczba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 04.07.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 mi dekarz zwrócił uwagę żeby nie był impregnat solnym ; chodzi o to żeby nie powodował parując korozji blachy na dachu, tym bardziej że u mnie nie będzie foli paraprzepuszczalnej pod blachą. o tym nie słyszałem. Ja będę dawał folie wysokoparoprzepuszczalną. Za radą Sebo najprawdopodobniej z Marmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 04.07.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 tym razem to mi beton podlewa ... Brzoza a co to zalewałeś jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Brzoza a co to zalewałeś jeśli można wiedzieć? Pedzelito wieniec na scianach budynku gospodarczego i taka "zosia - samosia" lub " Sebo2" ze mnie - w budowaniu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 04.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Pedzelito wieniec na scianach budynku gospodarczego i taka "zosia - samosia" lub " Sebo2" ze mnie - w budowaniu ... "Sebo2" dobre!!! To i chyba jakieś zbrojonko kręciłeś "na dniach"??? To i opaliłeś się ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 no, mozna powiedziec, ze jestem ładnie opalony zbrojenie to pestka, natomiast szalowanie w pojedynke ... tem, tego ... tez jest mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Brzoza- jak zawsze dzieki za uznanie:) - pozdrawiam Cie serdecznie. No zbrojenie samemu ok - szolowanie - cięzka sprawa - zalewanie da się zrobić. Robota w pojedynke to chyba Brzoza kara za wiare we własne umiejętności:) i możliwości - ale jedno jest pewne nikt nie zrobi Ci lepiej niż Ty sam:) - ale wszystko ma sówj koniec i nadchodzi czas że zygać się chce robota w pojedynkę - ale recepta jest prosta - kilka tygodni/miesięcy przerwy i wena przychodzi sama:) Ja kurde miałem jutro kłaśc juz wreszcie tynk na mojej elewacji - wszystko przygotowane i doopa pogoda dała ciała. Listek - co do impregnatu do więźby. Dekarz Bogusa z całym szacunkiem dla jego wielkiej wiedzy i umiejętności - takie mam małe pytanie - co za opary - skąd opary - jakie opary. Nikogo nie obrażając i nie ujmując mu nic - więzba siedzi otoczona: - od spodu wełną mineralna paroizoalcją z boku wełną mineralną - od góry wysokoprzepuszczalna membrana dachowa. Tak to sie dzis robi w większości budynków jednorodzinnych. Zatem majac paroizolację (wg mądrych tego świata) paroizolacja powinna jedynie trafiac w pomieszczenia mokre - my dajemy ją na całym dachu - ile tej pary przejdzie i wsiąknie a potem odparuje i doprowadzi do skorodowania blachy. CO za tym idzie - teoria istnie szalona (więxba tak czy inaczej jest zaimpregnowana przed pokryciem) i najczęsciej dosycha w ciągu najblizszych 2-3 miesięcy, potem membrana łaty i kontrłaty blache (ta z kolei jest dokładnie wentylowana) i nie ma możłiwości by od impregnatu więxby dachowej skorodowała nam blacha. Blacha nie ma mozliwości skorodowania od rodzaju zastosowanego impregnatu - szybciej od: - złej jakości blachy (made in UA) - starej blachy (była ofoliowana - "folia przystygła" i została zmyta złym rodzajem czyściwa - wygląda ślicznie ale po kilku latach daje się we znaki korozja własnie. - źle ciąta blacha (kątówki na dachu nie widzimy:)) Co do rodzaju impregnatu ja uzyłem http://www.e-dach.pl/1278_6360.htm jestem zadowolony z jego efektów - jako że dach u mnie leciwy i zab czasu oraz szkodniki zaczeł sie nim interesowałc to jego skutecznośc zostła naocznie stwierdzona ścielac na stropie plage martwych truposzów. iwężba odzyła i ma się całkiem dobrze. Moja Marma 3-wartwowa tez ma sie dobrze - przez 2 lata jeszcze nie zostła przykryta od spodu niczym i jeszcze sobie poczeka troche:) Dobra juz nie przynudzam - myslę że moje wytłumaczenie rozjasniło troszkę sprawe a wybór jak zawsze nalezy do Inwestora Pozdrawiam Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 ... jedno jest pewne nikt nie zrobi Ci lepiej niż Ty sam:) - ale wszystko ma sówj koniec i nadchodzi czas że zygać się chce robota w pojedynkę - ale recepta jest prosta - kilka tygodni/miesięcy przerwy i wena przychodzi sama:) .... Sebo świetnie uchwyciłes sedno, nic dodac - nic ująć sa chwile - jak dziś kiedy praca jest przyjemnością (+20 *C, wiaterek i nie ma potrzeby sie spieszyc) ale jak betonujesz przy upale i beton Ci wiąze w taczkach po 10 min i oblepia scianki betoniarki a Ty muszisz przy rozpalonej scianie szybko go wyrobic to bywa, ze żygać sie chce ... pozdrówka dla Ciebie i rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 05.07.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Dzieki Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 05.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 sebo8877 napisał: Nikogo nie obrażając i nie ujmując mu nic - więzba siedzi otoczona: - od spodu wełną mineralna paroizoalcją z boku wełną mineralną - od góry wysokoprzepuszczalna membrana dachowa. Tak to sie dzis robi w większości budynków jednorodzinnych. Zatem majac paroizolację (wg mądrych tego świata) paroizolacja powinna jedynie trafiac w pomieszczenia mokre - my dajemy ją na całym dachu - ile tej pary przejdzie i wsiąknie a potem odparuje i doprowadzi do skorodowania blachy. masz rację tylko że jak wcześniej napisałem u mnie nie będzie gk, wełny i paraizolacyjnej folii; u mnie będzie drugi betonowy strop docieplony styropianem i zaciągnięty klejem i nic więcej. nad tym wszystkim więźba i blacha. i to nieco wg dekarza zmienia postać rzeczy. bo gdyby było tak jak piszesz to wg dekarza nie ma zanczenia żadne parowanie. i kto ma racje? ja sie za bardzo nie znam... mam jeszcze jedno pytanie : jak to jest z tą twardą wełną co się stosuje na docieplenie ścian zewnętrznych, czy jak mam dać 12 cm styropianu to i wełny 12cm czy wełny mniej? chodzi o to że ta wełna jest ponad 2 x droższa od styropianu /m2. pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 06.07.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Cześć wszystkim!!! Nie było nie tutaj 2 tygodnie - urlopowaliśmy się!! Niestety, dzisiaj rano nastąpił brutalny powrót do normalności (14stopni było w Barwinku brrrrrr....) po ponad 30-stu trudno się było nie "zgęsioskórzyć" Sebo! Trza mi kostkę - handlujesz takowym towarem? Trza mi coś w okolicach 20m kw - w końcu musimy naszm dziewczynom basen postawić na jakimś prostym podłożu Pozdrowienia dla wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts