listek 25.07.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 tej nocy moze spaśc u nas nawet 50 l na 1 m2 to moze byc pamietna noc ... moze nie bedzie tak źle http://images33.fotosik.pl/331/ee118f8e4b98373c.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 faktycznie nie pada moze meteorologom chodziło o to aby nas tylko nastraszyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 26.07.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Ah jeszcze jedno ktoś pisał że ma okna Avante ,jak się spisują? Sami nie wiemy czy brać DAKO czy Avante? Ja mam,ale nie mam porownania z innymi oknami .Mam natomiast zastrzezenia do pana ktory mi je sprzedawal.Zapewnial mnie,ze czegos sie nie da,potem cala historia ze niby znalazl kogos co to zrabi za doplata,a w sumie i tak jest zle.Braklo im przy montarzu klamek,zle policzyli hamulce i takie tam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 26.07.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 witam podkarpacian tu stary (dobry?) MonteChristoJak to przyjemnie zerknac od czasu do czasu na podkarpackie (TYLKO!!!) forum i poczytac jak to "se" ludzie spelniaja powoli marzenia o wlsnych czterech sciankach.Trzymam kciuki za wszystkich rozpoczynajacych jak i rowniez bedacych w trakcie budowy.Sluze rowniez od czasu-do-czasu drobna rada (jezeli takowa bedzie pozadana?) wynikajaca z juz 3.5 rocznego doswiadczenia budujacego OSOWA: podziwiam twoje wnetrza - bardzo reprezentacyjne! i sprawiaja wrazenie ogromnych, czy mozna gdzies obejrzec fotki twojego domku z zewnatrz? Pozdrawiam wszystkich "starych" i nowych gosci podkarpackiego forum MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 26.07.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 witam Grupę! zbrojenie stropu zakończone, jak nie będzie kolejnego załamania pogody to w poniedziałek do południa lejemy beton i zaczynamy czekać na cieśli...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 wtaj MonteChristo Bogus jest ładna pogoda /wreszcie/ - trzymam kciuki miłego tygodnia dla wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 28.07.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w chwili obecnej można najtaniej kupić drut i deski, będę wdzięczny za pomoc. Aha i jeszcze jedna prośba, może znajdzie się ktoś, kto już nie potrzebuje blaszaka na budowie chętnie odkupiłbym taki używany. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.07.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 witam podkarpacian ...Witaj! Albo robisz coraz lepsze zdjecia albo Twój dom jest coraz piękniejszy A może i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 28.07.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 witam Grupę! no to mamy już zalany strop nad poddaszem, dobrze że nikomu nic się nie stało- lanie skosów na 45 stopniach dachu nie jest lekkie.teraz czekamy na cieśli- mają się pojawić początkiem przyszłego tygodnia.pogoda dopisała aż zanadto- dużo trzeba polewać. życzę wszystkim dużo słońca i owocnego budowania. musimy się zdecydować na okna, mamy dobre doświadczenia z firmą pamoplast- być może ponownie skorzystamy z ich oferty. co myślicie o oknie nieotwieranym w jadalni ? rozmiar okna to 170x180cm.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 29.07.2008 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Maciejon, jestes jak zwykle bardzo hojny w komplementach na temat naszego domku i bardzo to z twojej strony mile.ale przedewszystkim dziekuje raz jeszcze za twoje wsparcie i wieloktotna juz pomoc w poradach i blyskawicznych odpowiedziach. wielkie dzieki za uznanie i szkoda tylko ze jeszcze musimy troche pokonczyc i nie mozemy jeszcze sie oficjalnie wprowadzic do Brzozy: i Ty Brzoza Witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 30.07.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 witajcie Grupo! co tu tak cicho? upał odegnał od kompa czy dzień noc budujecie?cieśle mnie zaskoczyli- wchodzą jutro tzn dokładnie już dziś rano...trudno druga warstwa impregnacji będzie na dachu... z budowlanym pozdrowieniem - Boguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 w dzien sie spi .... w taki upał ale fakt faktem człowiek w upał leniwieje /odwrotnie do węży, które upał uaktywnia/ widac Bogus, ze nadrabiasz straty czasowe po deszczach - odwazne decyzje przy długim dniu jaki jeszcze mamy - robota ubywa w jesieni ... na skracającym sie dniu wieksze efekty daje praca przy żarówce i wewnątrz tak trzymaj ! a ogólnie w przyrodzie - zaczeły sie żniwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 31.07.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jestem, nie śpię, czytam... Nawet prace polowe odprawiam - trawkę skosiłam w pon/wtorek, wczoraj plewiłam truskawki - morderstwo, uwierzcie. I na noc do roboty...Dzisiaj muszę skończyć te cholerne truskawki i znowu kosiarą przejechać, bo weekend zapowiada się mokry i znowu mi za dużo trawsko urośnie Brzoza! Jakie masz te kotki? kolorystycznie mi chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 31.07.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam Grupę!!! Tym razem pozdrawiam z... łóżka. Leżę i odpoczywam po operacji kolana (rekonstrukcja więzadła krzyżowego przedniego) którą robiłem w Szpitalu Św. Rodziny w Rudnej. Muszę Wam napisać że mamy na Podkarpaciu szpital na europejskim poziomie! Budynek, sprzęt, obsługa wszystko super i w moim przypadku wszystko refundowane przez NFZ! A przed operacją udało mi się uruchomić w chałupie wentylację mechaniczną i nawet działa!!! Więcej w dzienniku. Teraz siłą rzeczy prace budowlane zostały wstrzymane. Ooooo, Schetyna kasę rozdaje na Podkarpaciu! Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 31.07.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 witam Grupę! brzoza! dzieki za otuchę ! cieśle działają, rzeźbią krokwie i płatwie, heblują...dziś sam musiałem zdecydować się na kolor krokwi i podbitki- wybrałem cedr z palety drewnochronu, ciekawe co na to żona? w przyszłym tygodniu mają wejść murarze . mam pytanie: jaka grubość styropianu na kominie ponad poddaszem ? pozdrawiam wszystkich z nadzieją na pogodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 01.08.2008 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 cieśle działają, rzeźbią krokwie i płatwie, heblują... U mnie za rzeźbienie ja sie zabrałem. Wyrzynarka, strug i dysk jaka grubość styropianu na kominie ponad poddaszem ? Ja u siebie nie robię kominów klinkierowych i na całości daję 4cm bo taki mam. Murarze mówili, że dobrze by było 5cm, ale jak nie mam to i 4 będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Baru loty były biało szare ...truskawki i trawa - powiem tak, mam zaległości ...Pędzelito mój kolega miał syna w tym samym szpitalu /Szpitalu Św. Rodziny w Rudnej/ z podobną dolegliwością i opinia ta sama - to szital na najwyższym poziomie ... od szpitali w powiatowych miasteczkach dzieli go epoka szybkiego powrotu do zdrowia życzę !Bogus uważam tak jak Listek, 4- 5 cm i wtedy komin utrzymuje kształt i ładniej lezy w bryle domu /oblepiony grubszym styropianem robi sie klockowaty i nie przypomina tego z dzięciecych rysunków/ miłego dnia dla Wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 01.08.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Skoro już o kominach to czy mogę ocieplić komin pozostałościami z docieplania fundamentów URSA XPS 5cm ? MY zmagamy się z dachem pasował by mi bezdeszczowy tydzień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2008 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 w swietle przepisów p.poż - nie biorąc przykład z tego jak robia inni - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 02.08.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witajcie! Mam do sprzedania 4 palety betonu komórkowego 24*24*59 Solbet, który został nam z budowy. Poza tym mamy do zaoferowania deski 32 po jednokrotnym użyciu. Ceny oczywiście bardzo promocyjne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts