DAFIT 09.12.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam wszystkich! Szukam ok500 tanich pustaków suporekmoze wiecie gdzie w okolicahc Rzeszowa można je kupić, a może macie jakiś zbędne materaiły z waszej budowy i chcecie się ich pozbyć za rozsądną cennę, prosze o wskazówki z pozdrowieniami Sławek mój mail:[email protected] witam ja cos bede mial do osprzedania prawdopodobnie ale co i ile to bedzie wiedzial dopiero na poczatku przyszlego tygodnia bo musze wszystko posprzatac i policzyc, zostanie mi chyba troche pustakow cegly ale co i jak to napisze za kilka dni pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 09.12.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam... zaczynam na wiosne kołowrót zwany budowa domu. Czy ktos z grupy moze mi powiedzieć ile liczą sobie u nas aktualnie firmy za wykonanie 1mb kanalizacji oraz wody. Mam 120metrów teren lekko z górki Szukam tez dojscia do betonowych bloczków fundamentowych w dobrej cenie. Będę budować scianę z silikatów jak by co to dam namiar na najtańszego ( chyba ) dostawcę w regionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 09.12.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam grupę! Czy myślicie, że wykonanie fundamentów w grudniu to zbyt duży hardcore ? 5 grudnia zalana została ława, 6 grudnia szalunki z płyt OSB, dziś mają być dokończone a jutro zalana ściana fundamentowa... trzeba to jeszcze zaizolować docieplić i zasypać damy rade ? pozdrawiam My za chwilę zrobimy to samo. Koparka już chodzi. Ławy może w przyszłym tyg.? http://images32.fotosik.pl/415/3d3635bfea6db2a2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 10.12.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Szukam tez dojscia do betonowych bloczków fundamentowych w dobrej cenie. Spróbuj w Kolbruk Przeworsk. Niechętnie sprzedaja indywidualnym, ale zapytac mozesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roz_rwd 10.12.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam grupę! Czy myślicie, że wykonanie fundamentów w grudniu to zbyt duży hardcore ? 5 grudnia zalana została ława, 6 grudnia szalunki z płyt OSB, dziś mają być dokończone a jutro zalana ściana fundamentowa... trzeba to jeszcze zaizolować docieplić i zasypać damy rade ? pozdrawiam My za chwilę zrobimy to samo. Koparka już chodzi. Ławy może w przyszłym tyg.? http://images32.fotosik.pl/415/3d3635bfea6db2a2med.jpg ooo fajnie, że nie jestem sam, ja niestety nadal nie zalałem ściany fundamentowej, dostawcę betonu musiałem zmienić :/ powodzenia zuzolka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek.rzeszow1808 10.12.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Witam CZy ktoś z was zakładał system alarmu do domku z firmy Specjał, czy możecie coś o nich powiedzieć jak to wygląda cenowo, prosż eo odp, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 10.12.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Szukam tez dojscia do betonowych bloczków fundamentowych w dobrej cenie. Spróbuj w Kolbruk Przeworsk. Niechętnie sprzedaja indywidualnym, ale zapytac mozesz. Dzięki wielkie, z Łańcuta nie mam daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.12.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 ... dostawcę betonu musiałem zmienić :/ ... a nowy dostawca ? spisał sie na medal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 11.12.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Właśnie, właśnie !Skąd i po ile bierzecie beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 11.12.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 witam Grupę! ale mamy piękna pogodę, łaskawą dla budujących zimą. dziś zdecydowaliśmy się (już drugi raz) na drzwi wejściowe- może tym razem się uda. po nowym roku chcielibyśmy wpuścić hydraulika na budowę... może się uda i pogoda, znaczy temperatura dopisze. pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roz_rwd 12.12.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Dostawca tym razem na medal! - oprócz kasy Beton kupiłem B-20 bez środka na mróz po 285zł m3, dużo zależy od odległości dowozu. Dziś rano fundament zakończony, teraz izolacja i drenaż, Myślę, że dobra cena B-20 za m3 na dzień dzisiejszy to 270zł, ja mogłem tak mieć, ale nie "na już" tylko przed samymi świętami, a na to nie mogłem sobie pozwolić... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 12.12.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Dziś rano fundament zakończony, teraz izolacja i drenaż, to jesteś parę dni przed nami co budujesz i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 my sobie tak budujemy domy, budujemy a Ziobro Zbigniew moze byc pozbawiony domu ... " ... Nie chcesz, żeby Zbigniew Ziobro został pozbawiony domu? Wyślij SMS o treści DOM na numer 72... za jedyne 2,44 z VAT ..." http://www.pardon.pl/artykul/7151/bedzie_narodowa_zbiorka_sms-owa_na_ziobre_zobacz już wkrótce może to nie być bajka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 13.12.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 witam Grupę! ale wiaaałooo dziś, dobrze że w środku robota. jakiś czas temu kupiłem sobie taki elektro- młot i padł dziś, drugi raz już. po pierwszej reklamacji wymiana na nowy i ten nowy wytrzymał niecały miesiąc kurde właśnie teraz jest mi potrzebny... brzoza a co do Ziobry... co podpadl prezesowi spółdzielni ? czego "już nigdy ten pan nie zrobi " wg. byłego ministra? (uproszczenie celowe) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ... co podpadl prezesowi spółdzielni ? ... heheh Bogus kiedys pisałem, ze jak wieść gminna niesie - praszczur byłego ministra /czyli dziadek/ pochodzi z sąsiedniej miejscowości na terenie gminy której mieszkam w razie straty mieszkania miałby wiec gdzie wrócic i mieszkac na ojcowiżnie /dziadkowiźnie/ roboty tez jest tu wbród - mozna na ten przykład pacyny orac, gruchy pałka otrzącac, kozy doic, brac dopłaty unijne, itp. co do wiertarki - kupiłem latem na allegro tania chińska za grosze /bo taniej wychodzi kupic niz naprawic stara/ i o dziwo - spisuje mi sie super - wielokrotnie dałem jej wycisk przy budowie okazała sie i wytrzymała i podręczna miłego weekendu wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 14.12.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Gdzie korzystnie zakupię w Rzeszowie lub okolicy grzejniki? No właśnie, ponawiam pytanie. Macie namiary na tanie sklepy z hydrauliką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 15.12.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Czy ktoś moze mi polecić dobra ekipę budowlaną. Zaczynam w kwietniu okolice Łańcuta. Zalezy mi na fachowości i dokładności. Czasem się tacy trafią Będę budować dla siebie i nie chcę ciągle "walczyć z wiatrakami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 16.12.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Powiedzcie mi czy ktoś budował zjazd na dzialkę z drogi powiatowej?? Mam pytanie czy zjazd ma być oparty na mostku betonowym, czy może nie? Nie wiem czy rów, albo raczej niby rów, który mam wzdłuż dziłki musi mieć przepływ pod zjazdem czy nie, wody nie ma w tym rowie może będę mógł go nawet zasypać! Wiecie gdzie i kogo mam pytać w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 16.12.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Powiedzcie mi czy ktoś budował zjazd na dzialkę z drogi powiatowej?? Mam pytanie czy zjazd ma być oparty na mostku betonowym, czy może nie? Nie wiem czy rów, albo raczej niby rów, który mam wzdłuż dziłki musi mieć przepływ pod zjazdem czy nie, wody nie ma w tym rowie może będę mógł go nawet zasypać! Wiecie gdzie i kogo mam pytać w tej sprawie? Miałem podobnie, tylko z gminnej. Zapytać na pewno trzeba będzie w odpowiednim wydziale w powiecie, spróbuj dowiedzieć się w gminie, mogą coś doradzić. Generalnie taki zjazd powinien mieć odpowiednie zgody/uzgodnienia. U mnie było tak, że gmina twierdziła, że muszę mieć odpowiedni projekt itd. i zgoda ze starostwa, prawie jak normalna jak na budowę... Skończyło się na tym, że dzięki zręczności Pani Architekt napisałem prośbę do gminy o zgodę na zrobienie wjazdu i po sprawie. W odpowiedzi/zgodzie miałem określone warunki jak mam to zrobić, czyli kręgi betonowe, odpowiednia szerokość, odległość od granicy i konieczność zawiadomienia o przystąpieniu do robót.... ot, biurokracja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 16.12.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 witam Grupę! evien!tak jak kolega ci pisze; musisz wystąpić o warunki zjazdu, potem zaprojektować zjazd...jak zrobisz bez uzgodnień i paierologii to grozi ci to tym że jak za jakiś czas będzie budowana infrastruktura lub rozbudowywana w pasie drogowym/ przechodzić przez twój zjazd to ci go zdemontują i nic nie zapłacą, sam go bedziesz musiał poprawić bo w papierach go nie będzie. z powiatową różnie bywa, na partyzanta to jeszcze z gminnej to może przejdzie ale ta jest ważniejsza. tak mi się wydaje, być może że się mylę.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts