listek 18.01.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 witam ponownie! grzesiek_LA a papy nie dawałeś? ja zapapowałem cały parter, na to planuję dać folię 0,3 i styropian, na styropian podłogówka i beton. faktycznie daje się 2x folię? pozdro Mnie kierbud kazał zrobic tak pod karą pobicia 2 razy papa termozgrzewalna, na to zwykłą folia budowlana, styro, folia, siatka zbrojeniowa (lub włókna), do zbrojenia ewentualnie przymocować rurki z podłogówki (albo styropian systemowy z folią aluminiową do podłogówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 18.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 witam ponownie! grzesiek_LA a papy nie dawałeś? ja zapapowałem cały parter, na to planuję dać folię 0,3 i styropian, na styropian podłogówka i beton. faktycznie daje się 2x folię? pozdro Papy nie dawałem tylko folie podwójnie i na styro też pewnie dam filię... mam nadzieję, że to wystarczy. Chałupkę mam na terenie piaszczystym i wyniesioną nad teren z 0,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 18.01.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mnie kierbud kazał zrobic tak pod karą pobicia 2 razy papa termozgrzewalna, na to zwykłą folia budowlana, styro, folia, siatka zbrojeniowa (lub włókna), do zbrojenia ewentualnie przymocować rurki z podłogówki (albo styropian systemowy z folią aluminiową do podłogówki) Mój kierbud innego wyznania - twierdzi że folia jest ok . Listek - a kiedyś ty tyle postów natłuk.... jakoś podobnie zaczynaliśmy a ty już elita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 18.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Mój kierbud innego wyznania - twierdzi że folia jest ok . Mój powiedział, ze folia to nie izolacja Poza tym sugerowałem sie postami janzar'a m.in. tutaj http://forum.muratordom.pl/jak-gruba-wylewke,t68674.htm Gość robi wylewki zawodowo i gdzies pokazywał co się dzieje z folią na chudziaku, która została przyciśnieta betonem (niestety sito). Wole dmuchac na zimno. Listek - a kiedyś ty tyle postów natłuk.... jakoś podobnie zaczynaliśmy a ty już elita... A tak jakos sie rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 18.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Miło mieć doborowe towarzystwo z okolicy My planujemy budowę domku ciepłego B11 z Pracowni Lipińskich. Gdyby Ktoś z Was znał osoby, które zdecydowały się na jakikolwiek projekt z serii Domów ciepłych będę wdzięczna za informację. Budujemy pod Łańcutem. Było dużo opcji rozważanych jak to zwykle... Ale w końcu przeważyły argumenty o ekonomiczności eksploatacji oraz moje własne marzenie o osobnym wyjściu z kuchni Zaczytuję się w różnych tematach na forum Muratora i przyznać muszę, że najtrudniejsze do przejścia są wątki z osobistymi wycieczkami poszczególnych osób. Zanim dotrę do sedna - gubię wątek grrrr.... A w obecnej sytuacji faktycznie wsparcie ludzi z terenu będzie niezbędne - zwłaszcza po tym jak przeliczyłam zapotrzebowanie na materiały i ich ceny z oficjalnych cenników firm. Trochę mi mina zrzedła - bo niestety za wiele sami nie zrobimy - troje maluchów (z czego jedno "w drodze", a zapowiedziało się na maj a mój mąż akurat latem ma najwięcej pracy - cóż - on zarobi, to i dla wykonawcy coś zostanie. Tak na pierwszy raz to chyba za długi ten post - przepraszam - jakoś nie lubię być całkiem anonimowa. Pozdrawiam wszystkich budujących Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 18.01.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Miło mieć doborowe towarzystwo z okolicy My planujemy budowę domku ciepłego B11 z Pracowni Lipińskich. Gdyby Ktoś z Was znał osoby, które zdecydowały się na jakikolwiek projekt z serii Domów ciepłych będę wdzięczna za informację. Budujemy pod Łańcutem. Było dużo opcji rozważanych jak to zwykle... Ale w końcu przeważyły argumenty o ekonomiczności eksploatacji oraz moje własne marzenie o osobnym wyjściu z kuchni Zaczytuję się w różnych tematach na forum Muratora i przyznać muszę, że najtrudniejsze do przejścia są wątki z osobistymi wycieczkami poszczególnych osób. Zanim dotrę do sedna - gubię wątek grrrr.... A w obecnej sytuacji faktycznie wsparcie ludzi z terenu będzie niezbędne - zwłaszcza po tym jak przeliczyłam zapotrzebowanie na materiały i ich ceny z oficjalnych cenników firm. Trochę mi mina zrzedła - bo niestety za wiele sami nie zrobimy - troje maluchów (z czego jedno "w drodze", a zapowiedziało się na maj a mój mąż akurat latem ma najwięcej pracy - cóż - on zarobi, to i dla wykonawcy coś zostanie. Tak na pierwszy raz to chyba za długi ten post - przepraszam - jakoś nie lubię być całkiem anonimowa. Pozdrawiam wszystkich budujących Kaśka Witaj Kasiu - na pewno mozesz liczyc na pomoc w tej grupie - ja np. tu wiele skorzystalem i ciągle korzystam. Buduje 20 km od Łańcuta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 18.01.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 witam Wszystkich a szczególnie dziś katarzynap3! katarzynap3! cenami katalogowymi/ oficjalnymi firm się nie przejmuj, zazwyczaj nigdy nie są cenami transakcyjnymi, chyba że komuś nie zależy i nawet nie zagadnie w kierunku targowania się. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.01.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 A inwestora to nie żałujesz troszeczke ... zdjecia Rynku - piekne Bogus, u mnie hydraulik obnizał ceny w stosunku do katalogowych od 28 % po 30, 33 do 35 % w zaleznosci od rodzaju grzejnika - ale /podobno/ nie ma sie czym zachwycac bo na forum były opisywane jeszcze wyzsze upusty od ceny katalogowej podobno kazdy upuszcza - tylko kwestia ile, w jakim czasie i na jakim gatunku ..... no cóż, warto było, żeby się tak męczył. ech, kobietki, kobietki ... witaj Kasiu wsród swoich nie wiem czy dobrze zrozumiałem - piszesz o osobnym wyjsciu z kuchni ... chodzi o wyjscie na zewnatrz ? szykuje sie odwilż ... koniec zimy ? czy tylko mała przerwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 19.01.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Miło mieć doborowe towarzystwo z okolicy Witamy Witamy i do dyskusji zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 19.01.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witaj na Forum Gdyby Ktoś z Was znał osoby, które zdecydowały się na jakikolwiek projekt z serii Domów ciepłych będę wdzięczna za informację.Wybudowaliśmy i mieszkamy w domu LMB-24 z pracowni Lipińskich. Pytaj, jeżeli coś Cię interesuje. Sporo szczegółów z budowy znajdziesz na zdjeciach z naszej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzyskikr 19.01.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam wszytskich forumowiczow pisze do was w takiej nietypowej prosbie, zupelnie nie mam rozeznania w najtanszych skaldach budowlanych w okolicach rzeszowa, tyczyny czy budziwoja a czlonek rodziny wlasnie rozpoczyna budowe w budziwoju, mozecie mi podac jakies namiary na najtansze hurtownie i po ile u was chodzi teraz max i stal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 19.01.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Dziękuję za słowa otuchy - targować się zamierzam, bo jak mówi rodzina mojego męża - "węża mam w kieszeni" , a osobiście sama udzielałam rabatów tym, którzy prosili, albo przynajmniej zagadnęli o nie. Brzoza - wyjście z kuchni jest przez pomieszczenie gospodarcze, w razie czego będę miała bliżej do grządek A tak dla ścisłości - oto link do naszego wymarzonego domku: http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61612 POzdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joszka77 19.01.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam.Na wstępie zaznaczam, ze jestem tu nowy a więc proszę na mnie nie krzyczeć .Poszukuję ekipy do wybudowania domku jednorodzinnego. Powierzchnia użytkowa ok 160 m2. Dach dwuspadowy z jedną "jaskółką" nad balkonem kryty blachodachówką.Fundament lany w ziemię. Ściany z pustaka pianowego 24 cm kładziony na klej.Ogólnie prosty domek, bez garażu i piwnicy. Teraz pytanie.Czy Szanowne Grono ma do polecenia kogoś z okolicy kto oczywiście tanio i solidnie wykona powyższe prace. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 19.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 brzyskikr! witam,jeśli chodzi o składy godne polecenia to polecam BOZ i PCMB jeśli chodzi o "grubą" budowlankę, jeśli chodzi o stal to RESTAL - mam jak najlepsze doświadczenia z tymi składami, polecam też GOR-HUT - też solidnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 20.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Dzień Dobry, witam wszystkich i tych zaczynających zabawę z budową również. Co do ekip to różnie to bywa u nas budował wymieniany już kilka stron wcześniej P. Zygmunt, polecana ekipa już kilka razy ale ja osobiście miałem kilka zastrzeżeń, np. murowane z z cegły kominy pozostawiały wiele do życzenia..Ogólnie za tą cenę spodziewałem się lepszych wyników. Jakby Ktoś chciał namiar to piszcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro850 20.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam wszystki budujemy domek z żonka i jestesmy na etapie okien czy ktos z was jeset z okolic jasa i mógłby cos niecos w tym temacie(opinie ipt)Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 20.01.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Oferują na swojej stronie i na allegro w dobrej cenie pustaki SOLBET BK w konkurencyjnej cenie (7,4brutto) oraz zapewniaja, ze mogą opóźnić dostawę pustaków- na telefon- ale trzeba zaplacić wczesniej- dla mnie na rekę bo cena teraz z uwagi na zimę dobra a pustaki bede potrzebowal najwczesniej za cztery miesiące.Proszę o wszelkie uwagi osoby które mialy zn imi do czynienia. Określają sie jako autoryzowany przedstawiciel SOLBET KOlbuszowa, niestety niestety Ci drudzy nie zamieszczają na www informacji o dystrybutorach autoryzowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 witajcie jaro850 i joszka77 niestety nie znam nikogo w okolicy Zagórza któ mógłby te prace wykonac ... Brzoza - wyjście z kuchni jest przez pomieszczenie gospodarcze, w razie czego będę miała bliżej do grządek ... no tak, teraz rozumiem błyskawicznie mozna skoczyc po koperek do młodych ziemniaczków z masełkiem na obiad czy szczypior do serka na kolacje czy rzodkiewki na sniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.01.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Oferują na swojej stronie i na allegro w dobrej cenie pustaki SOLBET BK w konkurencyjnej cenie (7,4brutto) oraz zapewniaja, ze mogą opóźnić dostawę pustaków- na telefon- ale trzeba zaplacić wczesniej- dla mnie na rekę bo cena teraz z uwagi na zimę dobra a pustaki bede potrzebowal najwczesniej za cztery miesiące. Proszę o wszelkie uwagi osoby które mialy zn imi do czynienia. Określają sie jako autoryzowany przedstawiciel SOLBET KOlbuszowa, niestety niestety Ci drudzy nie zamieszczają na www informacji o dystrybutorach autoryzowanych. Firmy nie znam. Zadzwoń sobie do BJSu albo BOZa i popytaj o cenę. Może wyjdzie korzystniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śnieżynka 21.01.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Dzień DobryRzeszów jest jednak bardzo mały wychodzi na, że dzieciaczki hunk 1 ,Wójcikowie oraz moja pociech nie tylko są z tego samego rocznika ale i chodzą do jednego żłobka i na jedną grupę .Pozdrawiam mamy.HUNK Będziecie się wkrótce przeprowadzać nasz zamiar zmienić synkowi żłobek.Gdzieś bliżej nowego domu ?. U nas do przeprowadzki jeszcze z roku ale już teraz się nad tym zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts