elka83 08.02.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Drodzy budowniczy:) Co sądzicie o spadających cenach materiałów budowlanych? Czy ktoś ma zamiar budować z betonu komórkowego? Może macie namiary na promocyjne ceny? Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 08.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U nas zamontowano kuchnie - jest cudna - jak posprzatam to dam zdjecia do dziennika HUNK- z niecierpliwością czekam na zdjęcia kuchni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 08.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U nas zamontowano kuchnie - jest cudna - jak posprzatam to dam zdjecia do dziennika HUNK- z niecierpliwością czekam na zdjęcia kuchni ! Pokazujcie te swoje kuchnie ... czekam również z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 08.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 U nas zamontowano kuchnie - jest cudna - jak posprzatam to dam zdjecia do dziennika HUNK- z niecierpliwością czekam na zdjęcia kuchni ! Pokazujcie te swoje kuchnie ... czekam również z niecierpliwością Dla ścisłości - ja tylko HUNK cytowałam mi do kuchni jeszcze bardzo daleko......... NIESTETY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 08.02.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dla ścisłości - ja tylko HUNK cytowałam mi do kuchni jeszcze bardzo daleko......... NIESTETY he.. faktycznie. Potraktuj to więc jako proroctwo które rychło się spełni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 08.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Dla ścisłości - ja tylko HUNK cytowałam mi do kuchni jeszcze bardzo daleko......... NIESTETY he.. faktycznie. Potraktuj to więc jako proroctwo które rychło się spełni OBY to były prorocze słowa............ Ja urodziłam się i wychowałam w domu gdzie kuchnia miała o wile większy metraż niż obecny nasz "duży" pokój. Dlatego tez będę odliczała dni i godziny do chwili gdy zamieszkamy w domu- nie żebym narzekała mieszkamy na swoim ale co dom to dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Drodzy budowniczy:) Co sądzicie o spadających cenach materiałów budowlanych? ... mysle, ze Czesi i Niemcy sie ucieszą ... /u nich jest drożej/ jak to do nich dotrze /ze w Polsce taniej/ to wykupią wyroby Solbetu na pniu Słowacy do nas zaczna przyjeżdzac na narty ... Ukraińcy po cebule i marchewke Białorusini po ziemniaczki ... oj, rozmarzyłem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 08.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 witam Grupę! mysle, ze Czesi i Niemcy sie ucieszą ... /u nich jest drożej/ jak to do nich dotrze /ze w Polsce taniej/ to wykupią wyroby Solbetu na pniu Słowacy do nas zaczna przyjeżdzac na narty ... Ukraińcy po cebule i marchewke Białorusini po ziemniaczki ... prawie jak CHINY od nich dotąd było najtaniej, tylko żebyśmy pracowali za więcej niż miskę ryżu. wiecie co? ja jakoś tego spadku cen nie widzę. w tych dniach kupujemy piec c.o i inne klamoty i jakoś taniości nie widzę, a jak pomyślę ile wydamy na miedź to się zaczynam rozglądać za flaszką. podobnie docieplenie i elewacja- poza styropianem, też tanio nie wygląda. instalatorzy też jakoś kryzysu nie widzą i ceny mają stałe, chyba zacznę skakać z radości że rosnąć przestały. a poza tym jest fajnie, na działce dzisiaj wiosnę w nosie zakatarzonym czułem- chyba bardzo jej pragnę, bo sąsiad nie czuł. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 ja tez na xylometazolinie ciagne aby cosniecos i gdzieniegdzie wyczuc ... co do cen, miedź jako złom - ceny spadły o połowe - podobno a jak kolega odwiózł silnik do przewiniecia /tez miedź/ zapłacił tak jakby to było za starych dobrych czasów .... taaaa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 08.02.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 a jak pomyślę ile wydamy na miedź to się zaczynam rozglądać za flaszką. a propo miedzi to po instalacjach zostało mi 30 m miękkiej miedzi (w jednym kawałku) - mogę odsprzedać po cenach kryzysowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 08.02.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 witaj grzesiek_LAdzieki ale potrzebuję twardej - rury o ściance 1mm. sprawdzałem ceny po hurtowniach i różnice są znaczne, jednak jak ktoś ma kształtki tanio to ruru drogo, albo odwrotnie. wszystko zależy z jakiej dostawy bo podobno co dostawa to huśtawka cenowa. wyszło na to że hydraulik sam przywiezie rury i kształtki.ale jakby się coś zmieniło to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 09.02.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Szukam stolarza/zakładu drzewnego, w którym mógłbym w rozsądnych pieniądzach kupić deski podłogowe. Wszelkie "typy" mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 09.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Nie wiem czy mają na 100% ale znajomy wiele rzeczy tam kupował i chwalił ta Firmę - ale ja z ich usług jeszcze nie korzystałam. "Drewnopol" Bartłomiej PaczkowskiKontaktSzklary, ul. 230, tel. 017 2295394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 09.02.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Dzieki wielkie za zainteresowanie. Dzis uzupelniłam dziennik wiec mozna smiało ogladac kuchnie. Zapraszam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zukow2 09.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Drodzy budowniczy:) Co sądzicie o spadających cenach materiałów budowlanych? Czy ktoś ma zamiar budować z betonu komórkowego? Może macie namiary na promocyjne ceny? Będę wdzięczna. WITAM PRZEMYŚL:) ja w sumie buduję z SILKI.Co do cen to warto potargować w hurtowniach.Zawsze to parę groszy zostanie. Jeżeli to nie tajemnica, to możesz napisać kto ci buduję domek?Może być na pw. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 09.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Drodzy budowniczy:) Co sądzicie o spadających cenach materiałów budowlanych? Czy ktoś ma zamiar budować z betonu komórkowego? Może macie namiary na promocyjne ceny? Będę wdzięczna. Z tego co się dowiadywałem w swoim składzie, to bk bedzie szedł do góry. Biały solbet połówka już chyba podrożał, a szary ma byc droższy na dniach. Sezon powoli bedzie się zaczynał i na kryzys tak bardzo bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 09.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Witam, Chciałem zapytać szanownych forumowiczów czy ktoś z Was korzystał z usług firmy wykonującej instalacje WOD-KAN-CO-GAZ KOM_BUD_INSTAL.Adres strony internetowej: http://www.kombudinstal.pl z Dębicy. Młodzi wykonawcy Andrzej Nowak jeden się nazywa. Może słyszeliście o nich co nie co? Są godni poleceni czy też nie? Dajcie znaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 10.02.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Drodzy budowniczy:) Co sądzicie o spadających cenach materiałów budowlanych? Czy ktoś ma zamiar budować z betonu komórkowego? Może macie namiary na promocyjne ceny? Będę wdzięczna. Z tego co się dowiadywałem w swoim składzie, to bk bedzie szedł do góry. Biały solbet połówka już chyba podrożał, a szary ma byc droższy na dniach. Sezon powoli bedzie się zaczynał i na kryzys tak bardzo bym nie liczył. My budujemy z betonu i kupiliśmy go w końcem grudnia 2008. Włos mi się jeży na głowie na myśl, że mógłby on od tego czasu stanieć.Informowano nas nawet, że kupujemy ostatnią partię w niższej cenie, bo już kolejne będą droższe. Płaciliśmy po 7,92 brutto za bloczek szary 600 o wymiarach 24x24x59. Myślę, że na obecnym rynku budowlanym panuje takie zamieszanie, że trzeba w tym wypadku liczyć na szczęście, aby zaoszczędzić. Niemniej każda uwaga dotycząca ruchu cen mile widziana. Od 2 dni buduję makietę naszego domku razem z synusiami. Nie wiem kto jest bardziej zaangażowany w to przedsięwzięcie, zważywszy na to, ze wczoraj wyrywałam przedszkolakom dachówki, bo je krzywo przylepiali na dachu. "Oj mamuśka, mamuśka, zagalopowałaś się" - zganiłam się w duchu i dalej po nich poprawiałam hi, hi, hi. Dzwoniłam wczoraj do szefa ekipy, żeby mu sie przypomnieć. Jak już przejdzie kolejny atak zimy RUSZAMY!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 10.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Myślę, że na obecnym rynku budowlanym panuje takie zamieszanie, że trzeba w tym wypadku liczyć na szczęście, aby zaoszczędzić. Też dochodzę do podobnych wniosków, czasem nawet mam wrażenie, że jesteśmy traktowani jak stado bydła którym producenci i wykonawcy manipulują ile wlezie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 ... My budujemy z betonu i kupiliśmy go w końcem grudnia 2008 ... wydaje mi sie ze nie straciłas na tym ... beton komórkowy dojrzewa w wysokich temperaturach /autoklawy i naparzanie parą/ a to energia - ceny energii ida ostro w góre (stoja zdaje sie tylko dla klanu elektryków - grupy której "nalezy sie" prąd prawie za darmo - nie wiem dlaczego ?) p.s wie ktos z Was kto elektrykom zafundował te przywileje i dlaczego kiedy prawie wczystkim grupom zawodowym tnie sie przywileje /nauczyciele, kolejarze itp/ tym panom dogadza sie jak pączusim w maśle ... czy mają je przeznane jeszcze za Stalina i Bieruta czy poźniej z Gomółki, za Gierka ? wracając do tematu - produkcja bloczków jest to energochłonna gałaź przemysłu i dlatego nie spodziewałbym sie obnizki cen Elcia, budujesz za gotówke czy na kredyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts