januszek 04.09.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ja mam dwuwarstwową max 20 i 15 styropian, wybudowany,przykryty z oknami, podwieszony sufit, teraz robię instalację wodną.Ten BAUPOL to takie trocino-betonowe z styropianem w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 04.09.2002 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 instalacja wodna moja z tworzywa (nibco) + miedź dla elementów nagrzewanych niestety cena zmusza mnie do takich rozwiązań, a u Cibie z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2002 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.09.2002 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2002 kradzieże owszem są, mnie niewiele zginęło ale też nie ma co ginąć, natomiast szkoda drzwi które mi poniszczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2002 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 owszem planuję wylewki i nie tylko, jednak plany a ich realizacja to 2 różne sprawy, czy Ty masz namiary na jakąś firmę wykonującą wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 06.09.2002 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 Witam.Jestem przed tynkami wewnętrznymi a chciałbym jeszcze wpuścić kabelki do regulatora temperatury. Gdzie taki regulator powinien się znajdować? W pokoju, korytarzu? Pomóżcie.A może wykonywaliście instalację pod odkurzacz centralny i rownież możecie podzielić się swoimi doświadczeniami?Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 06.09.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2002 regulator powinien znajdować się w pokoju w którym najczęściej przebywacie (reprezentacyjny) na ścianie wewnętrznej ,nie nasłonecznionej, nie w przeciągu, na wysokości 1.2m o ile taką ścianę znajdziesz.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 09.09.2002 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 I jeszcze w pokoju w którym nie ma dodatkowego źródła ciepła, np. kominka. Ja mam regulator zamontowany w gabinecie na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 09.09.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 No właśnie w pokuju dziennym będzie kominek. A drugiego pokuju na parterze nie ma. Więc może jednak w przedpokoju?A jak to ustrojstwo wygląda? Nie szpeci zbytnio?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.09.2002 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2002 ustrojstwo wygląda niepozornie, w zależności z jakiej firmy, może być w formacie kontaktu elektrycznego, jak widzisz już na etapie projektowania są problemy a użytkowanie też wątpliwe, jeżeli masz głowice termostatyczne to taki regulator (wg mnie) jest niewiele wart, bo albo wyłączy piec wtedy kiedy w pokoju w którym jest regulator)będzie ciepło, a inne będą niedogrzane, lub odwrotnie nie wyłączy pieca mimo iż wszystkie głowice pozamykają się. Nie ma takiego miejsca w domu tkóre reprezentowałoby cały dom. Jeżeli chodzi o centrale odkurzanie to powiem Ci że ja pracuję w takiej firmie co robi odkurzacze nie centralne ale mobilne i nie widzę sensu takiej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 13.09.2002 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Moim zdaniem regulator ma sens, gdy ma się kominek. Kominek dogrzewa tylko kilka pomieszczeń. Głowice termostatyczne w pokojach z dogrzewaniem kominkowym, wyłączą kaloryfery, a w pozostałych będzie grzał piec do czasu, aż wyłączy go programator zainstalowany - moim zdaniem - w najbardziej zimnym pokoju, w którym ma dla nas znaczenie komfort temperatury. Chodzi o to, że jeśli piszę o najzimniejszym pomieszczeniu, to nie mam na myśli piwnicy, przedsionka, czy coś w tym stylu. Myślę, że w moim przypadku regulator sprawdzi się bardzo dobrze. A jeśli nie, to przecież zawsze można go odłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 13.09.2002 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 Kończę budowę i sprzedam barak za niewielkie pieniądze - praktycznie po cenie desek użytych do budowy. Barak jest drewniany o wymiarach około 3x3x3 metry. Z desek łączonych na pióro i wpust, z podłogą drewnianą, przykryty papą. Barak można roz- i zmontować w parę osób. Po rozkręceniu 8 śrub i podniesieniu do góry dachu, ściany w całości można odłożyć na bok i zostanie sama podłoga. Wystarczy ciężarówka do przewiezienia na dowolne miejsce. Barak ma już parę lat, ale stan jego jest dobry. U mnie na budowie sprawdził się w 100%. Trzymałem w nim narzędzia i materiały. W "promocji" dołożę kibel i prowizoryczne drzwi do domu. Wszystko jest u mnie na budowie, w miejscowości Korczyna pod Krosnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 13.09.2002 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2002 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.09.2002 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 widzę że deszcz nie przeszkadza nikomu w pracach, wszyscy chcą zrobić co zaplanowali jeszcze przed mrozami i nie zaglądają tutaj, pochwalcie się co jeszcze czcecie zrobić w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 25.09.2002 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Skończyłem kłaść płytki. Zaczynam parkiet. Mam zamiar w tym roku wybić fundament pod ogrodzenie (żeby się cement nie zmarnował), podłączyć kanalizację (właśnie kopią po 5 latach), położyć panele, zrobić meble kuchenne, pomalować ściany, zamontować piec do c.o. Reszta w zimie i na wiosnę. Mam zamiar wprowadzić się jak się ociepli tzn. w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.09.2002 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 jak Ci dobrze że na wiosnę we własnym domu. Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babis 25.09.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 A ja mam zamiar rozpocząćplan zakłada stan 0, ale ze względu na opieszałość urzędników nie wiem czy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 25.09.2002 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Babis No to Ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts