Elcia1 15.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś może buduje juz dom w rododendronach 6p w okolicy rzeszowa poniewaz ja mam zamiar kupic projekt i chciałbym go zobaczyc w rzeczywistosci dzieki Przeglądałeś już ten wątek? http://forum.muratordom.pl/dom-w-rododendronach-6,t88611.htm?highlight=rododendronach Jest tam ktoś z Mielca. Odezwij się na tamtym forum, powinieneś złapać kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 15.03.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Czy buduje ktoś dom APS 161 z archi projektu. Proszę o jakieś wskazówki zdjęcia dotyczące realizacji tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 16.03.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mam pytanko odnośnie faktur i odliczeń vat-u Czy adres na fakturach powinien być adresem zameldowania (tam gdzie obecnie mieszkam), czy adresem budowy?? czy to ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.03.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 adres powinien byc taki jaki masz w dowodzie brzydka pogoda - nosa na pole nie chce sie wystawic zimno i pada mżawka a drewna opałowego ubywa ... Jak najbardziej - jestem męski Na imię mam Andrzej.czasem tu zartujemy, politykujemy, gadamy o psach, kotach czy szkole - ale normalnie gadając wyłącznie o samej budowie, składach budowlanych, czy co lepsze porotherm czy ytong - sfiksowalibyśmy Moskit1 ciesze sie ze byłem powodem rozweselenia waldi8321 kiedys polecałem ekipe swoich hydraulików ale grupa sie rozpadła /czesc wyjechała za granice a niektórzy pracownicy robia teraz na własny rachunek/ - robili sporo km od miejsca zamieszkania odległośc nie miała dla nich znaczenia witaj marcinb81 - gdzie zamierzasz budowac swojego rododendrona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 16.03.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam dzis bylem w tyczynie, jezeli ktos jest zainteresowany to mozna sie jeszcze zapisywac na ta akcje z kolektorami slonecznymi pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata353 16.03.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam grupę poszukuję informacji nt. kamienia elewacyjnego, czy firmy: stegu, stonemaster polecilibyście, czy raczej nie? Chcę z tego wykonać podmurówkę oraz komin. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 16.03.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witaj wojan p.s. jestes rodzaj meski czy zeński - bo nie wiem jak sie zwracac ... Jak najbardziej - jestem męski Na imię mam Andrzej. A Twoje sugestie co do projektu biorę pod uwagę,bo nie czuję się na siłach coby przestawiać strony świata (chociaż jeszcze jakieś 10 lat temu to kto wie .... ? ) Pozdrawiam. Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 16.03.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 czasem tu zartujemy, politykujemy, gadamy o psach, kotach czy szkole - ale normalnie gadając wyłącznie o samej budowie, składach budowlanych, czy co lepsze porotherm czy ytong - sfiksowalibyśmy Tys prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 16.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cześć derbi Jeszcze się nie buduję ... Na razie jak pisałem wyżej powoli się rozkręcam, czyli jestem szczęśliwym posiadaczem : - 8 arów na Winnej Górze, - mapki do celów projektowych - mętliku w głowie jeżeli chodzi o wybór projektu (chociaż dzięki Brzozie już coś wiem więcej ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 16.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam czy mozecie mi napisac jakie jeszcze kable potrzebne są do elektryki procz kabli ktore ida do gniazdek i oświetlenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 17.03.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Poszukuję szczelnego szamba - mam wysoki poziom wód gruntowych. Pojemność minimum 5m3 no i cena jakaś sensowna. Macie jakieś namiary? Czy jest szansa że betonowe będzie szczelne? Być może będę miał możliwość odkupienia zbiornika metalowego. Czy można takowy w miarę skutecznie zabezpieczyć przed korozją jakimś lepikiem lub czymś innym (od wewnątrz jest zabezpieczony - chodzi o zewnętrzną ściankę) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Czy jest szansa że betonowe będzie szczelne? jest szansa np. w CPN ach sa gotowe zbiorniki betonowe /na myjkach/ gdzie woda krąży w obiegu zamkniętym /tylko minimalna ilość usuwa sie tej najbardziej zanieczyszczonej/ posiadają atesty - sa zrobione z kruszyw specjalnie dobranych i cement z dodatkami uszczelniającymi drugi przykład - to studzienki kanalizacyjne /teraz robi sie z rur PCW ale dawniej wszystkie były betonowe/ składało sie to na świerzej zaprawie i izolowało z zewnątrz Być może będę miał możliwość odkupienia zbiornika metalowego. Czy można takowy w miarę skutecznie zabezpieczyć przed korozją jakimś lepikiem lub czymś innym (od wewnątrz jest zabezpieczony - chodzi o zewnętrzną ściankę) ?? mozna np. abizolem i dac mu spokojnie odparowac rozpuszczlniki /czyli dac mu wyschnąć/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 witam czy mozecie mi napisac jakie jeszcze kable potrzebne są do elektryki oprocz kabli ktore ida do gniazdek i oświetlenia ?? jesli np. chcesz miec telefon w dwu pomieszczeniach - mozesz je połaczyć rurką karbowaną warto zrobic gniazdka z róznych stron budynku/na zewnątrz/ - pod kosiarke np. natomiast pod kable TV - u mnie okazało sie niepotrzebne pomysl o dzwonku /gongu/ - warto aby był nie przy drzwiach ... a w srodku budynku - tam gdzie centralnie go słychac czego załuje ? tego ze nie mam np wyłacznika tam gdzie spie - tzn aby móc gasić swiatło sufitowe bez wstawania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.03.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, ltoś szukał http://www.rzeszowiak.pl/354790/sprzedam-garaz-blaszany-5x3-uzywany-15-roku.html s co do szamb, betonowe będzie szczelne, a jesli nawet nie to po roku użytkowania samo ś]się uszczelni. Takie już są te nasze ....Natomiast nie polecam metalowych, kotozja będzie postepować szybko, i to ta od wewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 17.03.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cześć derbi Jeszcze się nie buduję ... Na razie jak pisałem wyżej powoli się rozkręcam, czyli jestem szczęśliwym posiadaczem : - 8 arów na Winnej Górze, - mapki do celów projektowych - mętliku w głowie jeżeli chodzi o wybór projektu (chociaż dzięki Brzozie już coś wiem więcej ) Pozdrawiam. CzeSC Derbi Przy wyborze projektu kieruj się: oczywiście tym co powiedział Brzoza ale też własnymi potrzebami co do powierzchni i rozkładu pomieszczeń oraz oczywiście kasą jaką dysponujesz. Ja ponieważ mam posadę państwową więc mała powierzchnia zabudowy ale użytkowe poddasze, dach dwuspadowy bez żadnych jaskółek które mi się i tak nie podobają. Projekt już mamy. Pozdrawiam. Pamiętaj im prostszy dach tym ustawniejsze pomieszczenia w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 17.03.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj Wojan powiedz gdzie się budujesz bo ja jestem też z Przemyśla Ja aktualnie jestem na etapie papierologii Cześć derbi Jeszcze się nie buduję ... Na razie jak pisałem wyżej powoli się rozkręcam, czyli jestem szczęśliwym posiadaczem : - 8 arów na Winnej Górze, - mapki do celów projektowych - mętliku w głowie jeżeli chodzi o wybór projektu (chociaż dzięki Brzozie już coś wiem więcej ) Pozdrawiam. CzeSC Derbi Przy wyborze projektu kieruj się: oczywiście tym co powiedział Brzoza ale też własnymi potrzebami co do powierzchni i rozkładu pomieszczeń oraz oczywiście kasą jaką dysponujesz. Ja ponieważ mam posadę państwową więc mała powierzchnia zabudowy ale użytkowe poddasze, dach dwuspadowy bez żadnych jaskółek które mi się i tak nie podobają. Projekt już mamy. Pozdrawiam. Pamiętaj im prostszy dach tym ustawniejsze pomieszczenia w środku. Oczywiście nie derbi tylko Wojan Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 17.03.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witam, ltoś szukał http://www.rzeszowiak.pl/354790/sprzedam-garaz-blaszany-5x3-uzywany-15-roku.html s co do szamb, betonowe będzie szczelne, a jesli nawet nie to po roku użytkowania samo ś]się uszczelni. Takie już są te nasze .... Natomiast nie polecam metalowych, kotozja będzie postepować szybko, i to ta od wewnatrz. Ten zbiornik metalowy, który mam na oku jest od wewnątrz gumowany - przechowywał kwas solny. Może szybko ścieki by go nie zjadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 17.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Aaaa, chyba, że tak. W takim przypadku z zewnątrz zastosowałbym izolację asfaltową miękką i kiedyś "potomni" sobie go zmienią tzn, chwilę postoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 17.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Cześc grupo, u nas powoli dobiega konca casting na budowlańca. Mam pytanie - czy orientujecie się w cenach usług dekarskich? Mamy wycenę na razie od jednego gościa - cena 50 zł (więźba, folia, dachówka, kominy - ogólnie cały dach bez ocieplenia) i szczerze przyznam że nie wiem jakie średnie ceny obowiązują na Podkarpaciu obecnie Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 17.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Ja tyle płacilam zeszłej zimy. Choc mialam goscia umowionego za 35 ale pozniej nawial i sie nie odzywal, trzeba bylo szybko znalezc ekipe no i trafilismy fajnie na juz tu reklamowanego pana Zygmunta.Ja juz na swoim, fajnie sie mieszka choc jeszcze kupa rzeczy do rozpakowania. Najwieksza frajde ma syn, biega szaleje i swieci wszystkie światła. Wcale bajek nie chce ogladac tylko szaleje po domu.Pozdrawiam.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts