derbi 22.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Do Wojan: Wojan czy znalazłeś już projekt? Pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 22.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Szanowna grupo byłam dzisiaj w Rzeszowie i bardzo fajna to była wycieczka bo mąż prowadził a ja oglądałam dachy. Masakra prawie wszystkie dachy są ceglaste i inne pochdne tegoż koloru. Czym się kierować przy wyborze koloru oprócz oczywiście upodobań własnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 22.03.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam Grupę! derbi- przede wszystkim kieruj się upodobaniami własnymi; nie kieruj się chwilową modą ani nie sil na daleko idącą oryginalność- gdyż twój dom stanie się punktem odniesienia - takim "skręcisz pan 50 metrów za takim śmisznym domkiem" co do ceglastych dachów- my taki mamy. po prostu uniwersalny. taki kolor mają dachy od wieków. brąz też jest uniwersalny- taki kolor też mają dachy od wieków- te postarzałe miedziane jak i postarzałe strzechy ale o gustach się nie dyskutuje. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 22.03.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 witam Grupę! derbi- przede wszystkim kieruj się upodobaniami własnymi; nie kieruj się chwilową modą ani nie sil na daleko idącą oryginalność- gdyż twój dom stanie się punktem odniesienia - takim "skręcisz pan 50 metrów za takim śmisznym domkiem" co do ceglastych dachów- my taki mamy. po prostu uniwersalny. taki kolor mają dachy od wieków. brąz też jest uniwersalny- taki kolor też mają dachy od wieków- te postarzałe miedziane jak i postarzałe strzechy ale o gustach się nie dyskutuje. pozdro w 100% zgadzam sie z przedmówcą, my tez mamy taki kolor i za kazdym razem jak przyjade na budowe to bardzo kolor mi sie podoba, bardzo tez sie ciesze ze wybralem kolor z macie a nie polysk, duzo lepiej wyglada jeden gosciu kupil sobie zielona blachodachowke, gdy juz wszystko bylo zmontowane stwierdzil ze mu sie nie podoba, szkoda tylko ze juz bylo za pozno pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 22.03.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 DAFIT!my też oczywiście mamy mat. do tego cedrowa podbitka, cedrowe balustrady, ceglaste rynny, kremowa elewacja, dołem ceglasty tynk mozaikowy; może niezbyt oryginalnie ale ponadczasowo. zanim się znudzi...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 a ja mam grafitową ... i oprócz tego że łatwo trafic to nadal mi się podoba. a się rozpadało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 22.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Szanowna grupo byłam dzisiaj w Rzeszowie i bardzo fajna to była wycieczka bo mąż prowadził a ja oglądałam dachy. Masakra prawie wszystkie dachy są ceglaste i inne pochdne tegoż koloru. Czym się kierować przy wyborze koloru oprócz oczywiście upodobań własnych? Derbi masz podobny dylemat do mnie z tym, że my już mamy wybrany Czerwień winna - dość intensywny kolor - w katalogu średnio mi się podobał, na wystawce w dach-systemie też nie do końca. Ale na dachu - cudo Choć Boguś ma racje - jak Pan w dach-systemie nam tłumaczył gdzie ją można zobaczyć już ułożoną powiedział "I jak państwo tam dojadą to łatwo ją znaleźć - na dachu stoi biały kogut a po goncie skrada się ku niemu lis" Więc nie tylko kolor ma znaczenie ale i użyte później dodatki PS: Wiedzieliście że można zrobić dach w kolorze pudrowego różu?? Albo złota?? Jak potem dać elewacje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 22.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 a ja rynny mam brązowe, ceglasty kolor wg mnie zlał by sie z dachem, a tak to bardzo fajnie to wyglada, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 22.03.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Do Wojan: Wojan czy znalazłeś już projekt? Pochwal się. Chwalił się bedę jak juz na 100% będzie pewność - co, jak i w którą stronę świata. Na razie powiem tylko,że już nam z żoną jeden konkret po głowie chodzi ... Jutro jestem umówiony z fachowcem od budowy na wizję lokalną działki to się pewnie dowiem czy to co mamy w głowie pasuje do tego co mamy na działce A co do kolorów dachów - ja w warunkach zabudowy mam napisane - kolor ma być ceglasty ( lub w podobnym odcieniu) i koniec dyskusji ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Chwalił się bedę jak juz na 100% będzie pewność - co, jak i w którą stronę świata. ... mimo wisny pogoda nadal barowa ... a dzis rano Gowin przyznał sie ze to On wystawł Maniusia Choragiewke Krzaklewskiego na odstrzał na Podkarpaciu ujął to mniej więcej tak - byłem goracym zwolennikiem aby go tam wystawić i tym sposobem pogrązył siebie i swoja partie - chyba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 23.03.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Pogoda owszem, mnie już doprowadza do szewskiej ... coś tam Kto z Was orientuje się w kosztach robocizny regipsów ? Macie jakieś sprawdzone ekipy ? Każdy głos cenny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 23.03.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Kochani/Kochane gdzie najtaniej kupie kliniec w okolicach Łańcuta/Rzeszowa. Potrzebuje wysypac wierzchnia warstwę na zageszczony gruby gruz betonowy. Muszę kupić ok. 30-40 kubików wiec bede wdzięczny za jakies sensowne namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 23.03.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za Wasze spostrzeżenia rzeczywiście fakt faktem dachy od pokoleń miały takie ceglaste kolory.Ale one mi się nie podobają no cóż, tak mam A może grafitowy? Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ja cały czas czekam na WZ Ty masz już jakieś papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.03.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie..... a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 23.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 hmmm, a ja czekam, aż sprzedający na papierze i na słupkach zrobi podział działki- kiedy wyznaczy nam namacalnie te 6 arów ze swojej 15 arowej....już się niecierpliwię, choć wg gospodarza, sprawa jest załatwiana i ma wkrótce się zakończyć, mam nadzieję, że pozytywnie..... a tak, wpadamy czasem i oglądamy tą naszą ZAKLEPANĄ ziemię i marzy nam się już chodzenie po niej- ale jako już WŁASNEJ Witaj Gosia po własnej ziemi ja chodzę od listopada 2008 13 arów wszystkie media w granicy działki właśnie zastanawiam się czy nie zrobić sobie tam ogródka kwiatowego tak mnie korci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 23.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Derbi- o tym samym marzę!! a przynajmniej o brzózkach lub innych drzewkach przy ogrodzeniu. U mnie też uzbrojenie pełne na działce, słup z prądem w drodze, więc nie jest źle. Ale te brzózki tak za mną chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.03.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 ja zadam pytanie do grupy naszej troszke z innej beczki.kto mi powie lub napisze gdzie kupie najtaniej beton będę wkrótce robił fundamenty i się powoli rozglądam interesuje mnie B15 albo B25 z tym dodatkiem anty wilgoci owym czy coś takiego- ten co wody nie wpija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 23.03.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ty masz już jakieś papiery? Ano drążę ... bo jak się powiedziało A to ... itd A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle. Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 24.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ja zadam pytanie do grupy naszej troszke z innej beczki. kto mi powie lub napisze gdzie kupie najtaniej beton będę wkrótce robił fundamenty i się powoli rozglądam interesuje mnie B15 albo B25 z tym dodatkiem anty wilgoci owym czy coś takiego- ten co wody nie wpija No to ja dołączam się do pytania Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 24.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy nieźle pokręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts