listek 24.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Ja buduje też z horyzonty, ale Asię http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=15&a=16&sid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 24.03.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Do Wojan: Widzę że drążysz temat fajnie. Ty masz już jakieś papiery? Ano drążę ... bo jak się powiedziało A to ... itd A z papierów to mam na razie mapkę,wypisy i wyrysy do celów projektowych ,miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego i na razie tyle. Ale po dzisiejszej wizji lokalnej działki ( był architekt z budowlańcem - ustaliliśmy strony świata ) już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy Pozdrawiam. Dawno, dawno temu ............. chciałam Wierę (pierwsza wersja projektu) jeśli chcesz ją zobaczysz to stoi w Błażowej w zielonej oprawie tynku i ceglastej dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 24.03.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 już wiemy co chcemy budować.Ma to być Wiera 2 z Horyzontu z niewielkimi modyfikacjami.Tak że pierwszą ważną decyzję mamy z głowy nieźle pokręcony Damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 24.03.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witaj Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha cha Ja myślę że wygląda oryginalnie ale nie wiem czy bym sobie taki zbudowała. Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 24.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Powiem Ci że upiedliwe jest to czekanie na te papiery dlatego ja wyluzowałam i zastanawiam się gdzie pojechać na wakacje już niedługo tylko 3 miesiące Ja się staram trzymać luz cały czas wakacje zaplanowałem juz w listopadzie a Tobie radzę pomyśleć np. o Chorwacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 24.03.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 witaj Grupo! wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie. najważniejsze to realizować marzenia- to sól życia. no i się pochwalę! co prawda wylewek nie mamy jeszcze ale kupiliśmy kolejną glazurę: tym razem do górnej łazienki- będzie utrzymana w tonacji biało - brązowej, z przewagą zdecydowaną białego. to decyzja żony , ja się w takie sprawy nie mieszam. kurde , popatrzcie za okno jak jeszcze nie śpicie, zawieja śnieżna. zaczyna mnie ta zima irytować... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.03.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 śniezyca trwa nadal ...wczoraj zielono - dziś biało i mróz ...śnieg nie topnieje dzielna zima ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 25.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha chaChodziło mi raczej o to wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie. A zimą już nie mogę wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 25.03.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie. a wroce do sprawy dachu - my mamy antracyt ciemny, jedyny taki w okolicy wiec łatwo trafic,Co do betonu to Wam chyba nie pomoge - ja brałam w Zof becie ale pozniej chodzily niemile komentarze na ich temat.Projekt Wiera rzeczywiscie pokrecony - wydaje mi sie ze stoi w Boguchwale kierunek na Mogielnice. My tez mamy projekt z tego biura tylko bardzo przerobiony - Akacja II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 25.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dostałam ostatnie wyceny domu - i w sumie nie wiemy co zrobić - czytaj która ekipę wybrać. kilka już odrzuciliśmy nad tymi sie zastanawiamy. Projekt sułtan 2g z pracowni Dominanta. 1 wycena - robocizna 25 tyś za fundamenty oraz + 50 zł m2 dachu bez rynien (dach skromny wielospadowy - 320 m 2).2 - za stan surowy otwarty 237 tyś - nic nas nie interesuje - wszystko przywożą swoje. Podlega jeszcze negocjacji3 - stan surowy otwarty - 215 tyś. Również nic nas nie interesuje - dajemy specyfikę materiałowa i pilnujemy aby zrobili z tego co maja wyznaczone.Domy budowane przez 2 ostatnich widzieliśmy - naprawdę ciężko się do czegoś przyczepićI widzę że czeka mnie pracowite popołudnie - muszę skalkulować poszczególne wyceny i porównać do tej pierwszej - gdzie mam podana tylko koszty robocizny. Dobrze że pogoda nie budowlana to czas mnie nie goni i mam go troszkę na podjęcie decyzji.Pewnie rok temu bym nie miała problemu - brałabym ekipę, taką która ma czas - a teraz wszyscy praktycznie wolni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 25.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 witam poszukuje firmy ktora podlaczy mi kanalizacje i wode do budynku ?? oraz kogos kto mi rozprowadzi wode i kanalizacje w domu pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 25.03.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 a ile kolego Aylin zapłacisz za metr murów ??chodzi mi o robociznę za murowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 25.03.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witam Grupę! Dość długo mnie nie było ale wróciłem, jestem i będę. Wszystkim nowym budującym gratuluję decyzji a starym budującym wytrwałości. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 25.03.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Wojan widziisz Twój dom ma już etykietkę "pokręcony"cha chaChodziło mi raczej o to wojan- gratuluję odwagi- ciekawy dom. i okazały. no i kosztowny w budowie. A zimą już nie mogę wytrzymać [/quote wszystkim nam o to chodziło po co się tłumaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 25.03.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Pedzelito - mieszkasz juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 25.03.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Witajcie budujący Widzę, że czekających na prawdziwą wiosnę jest coraz więcej. My nie możemy wejść na działkę, bo nie dość, że jest mokro, to nawet śnieg nie zdążył stopnieć - KOSZMAR! A jeśli komuś marzą się brzózki to akurat mamy na zbyciu jakieś 200 sztuk Tylko, że trzeba je sobie przyjechać i wykopać (mają od 3- 7 lat). Bo w przyszłym tygodniu już nieodwołalnie je wycinamy - co za dużo to nie zdrowo. Jak je jesienią wycinaliśmy wydawało się, że takie spustoszenie zrobiliśmy, a tu jak przyszło co do czego to trzeba jeszcze raz tyle wyciąć (ale takie są skutki pozostawienia samosiejki brzozowej na 40 arach przylegających do lasu przez jakieś 10 lat). A w końcu kolektory muszą mieć dostęp do światła, a dach też nie powinien być zbyt zacieniony, bo się zazieleni A mam jeszcze prośbę, jakby ktoś miał namiar na dobra ekipę do układania dachówki ceramicznej to proszę o namiary. POzdrawiam wszystkich i życzę anielskiej cierpliwości dla tej kapryśnej pogody K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 25.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Muszę zacytować klasyka : " i cały misterny plan w p....u " Pokręconej Wiery nie będzie.Dlaczego ? Po szczegółowej analizie mapki działki okazało się,że w jej pobliżu biegnie gazociąg ,który ma piętnastometrową strefę buforową i w związku z tym 9,5 metrowy pas mojej działki praktycznie nie jest mój bo nic tam nie mogę wybudować Sprzedawca gruntu - czyli miasto - olał kupującego - czyli mnie i nic na ten temat nawet nie pisnął przy przetargu Na Wierę brakuje miejsca. Całe szczęście został mi jeszcze pas ziemi, na którym coś sensownego się zmieści Tak że zasuwam w net przeglądać projekty .... Tyle wiadomości na dziś Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 z rana było u mnie - 10 *C , siarczysty mróz czy widzieliście juz jakieś zwiastuny wiosny ?jakis kwitnacy złotokap, czy inne kwiatki ? Pedzelito, a gdzieś Ty był- jak Cie nie było ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.03.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Pedzelito - mieszkasz juz? Jeszcze nie - walka trwa. Obecnie malują dół i kończą układanie płytek w przedpokoju i wiatrołapie. Mam nadzieję w kwietniu się przeprowadzić ale co z tego wyjdzie to zobaczym. Pedzelito, a gdzieś Ty był- jak Cie nie było ... ? Forum przeglądałem ale na pisanie nie było czasu - wykończeniówka to ciężki fizycznie i kasowo okres w życiu inwestora. Zresztą komu ja to piszę. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 zgadza się - miałem kilkaset metrów do przeszpachlowania jenyyy jak to sie wlokło ... szpaki jednak nie odleciały ... siedza w stadku ale jakie zmarznięteee ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts