DAFIT 08.04.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 100 albo 110 ale na 100% to nie wiem bo juz nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 08.04.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 No i przyszedł moment kiedy trzeba się rozejrzeć za jakimś rozsądnym wykonawcą schodów drewnianych. No i tu uśmiecham się do tych co mają to już za sobą. Podeślijcie jakieś namiary na swoich stolarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nppn 08.04.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witam jestem tutaj nowa i zamierzamy się z mężem budować...narazie szukamy kogoś kto nam w miarę przystępnej cenie wywierci studnię..okolice Krosna..wiem że na pewno wielu z was ma to za sobą więc liczę na pomoc z waszej strony...z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 08.04.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witam kilka informacji prad ciag dalszy dla ciekawych ,byla interwencja na szczeblu kireowniczym niestety pan kierownik wie mniej niz pracownicy i wykazuje typowa solidarnosc mafijna ze o zlosliwosciach nie wspomne, sprubowalem wiec szcebel wyzej Urzad regulacji energetyki i sam pan rzecznik sytuacja ktora opisalem okazala sie tak absurdalna ze sam rzecznik nie byl w stanie tego zroumiec fakt faktem ich dzialania (ZE) sa nielegalne i nie zgodne z prawem kazano mi nawet dzis w ZE wystapic po nowe warunki podczas gdy moje wydane przez ten sam ZE sa calkiem wazne i wporzadku pomijajac brak skrzynki licznikowej ktora powinna byc zrobiona pzrez ZEWiec sprawa londuje W Urzedzie regulacji energetyki hmm zobaczymy jaki skutek bedzie jesli zadne droga sadowa zostaje dodam ze panowie z ZE zerwali ze mna korespondencje i nie odpisuja juz na moje pytanie dorga email ciekaweeee dlaczego niechca juz chyba krecici wiecej bata na siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 08.04.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Czy ktos wie czy sciany piwnicy ocieplone styrodurem - spoiny pomiedzy plytami styroduru powinny byc czyms wypelnione a jak tak to czym bo odkopalem w dwoch miejscach moje sciany piwnic i widze ze szczeliny pomidzy plytami sa na grubosc kciuka wiec mysle o tym ze wykonawca bedzie musial odkopac caly dom raz jeszcze i uszczelnic te wszystkie spoiny a ponadto przy zasypywaniu wrzucal potluczone pustaki i pokaleczyly one styrodur na scianach ,, czy ja za duzo wymagam czy tak nie powinno byc i powinienem zadac odkopania scian piwnicy i naprawienia wszystkiego i uszczelnienia?? mialem dokladnie taka sama sytuacje, tylko ze u mnie nie byly duze szczeliny pomiedzy plytami tylko po przylepieniu styrodulu nie zostal on odrazu zasypany, bylo to w lecie przyszly upaly i wszystko sie odkleilo, zebym tego nie zauwazyl zamowili koparke i dopiero wtedy zasypali wszystko, szkoda tylko ze bylo juz za pozno, wszystko odlazilo pozniej jeszcze nie przykryli tego niczym i tyle zaprawy tam nalecialo ze mozna bylo kilkanascie wiaderek uzbierac, postawilem sprawe jasno szefowi ekipy, odliczamy kase za spaprana robote, wyliczylem wszystko nowy material koparka do odkopania i ponownego zasypania fundamentow i robocizna i postanowilem zrobic to sam, podpisalismy aneks do umowy zeby wszystko bylo na papierze tak wygladal fundament po odkopaniu i sciagnieciu starego styrodulu http://images44.fotosik.pl/100/204767605c9f03e7med.jpg a tak wygladał fundament ktory sam ocieplilem http://images37.fotosik.pl/96/631868aff9bd4981med.jpg zadnych szczelin pozdrawiam DAFIT Ja zrobiłem ściany fundamentowe 3W i mam święty spokój, ale styropian też sam układałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 08.04.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 witam Grupę! co do docieplenia fundamentu; to u mnie robili to w ramach rekompensaty za niedokładności przy innej robocie - i też nie obyło się bez poprawek, nie było pionu na płytach...tak się zastanawiam czy ta stosunkowo bardzo prosta robota jest tak totalnie olewana przez wykonawców czy faktycznie nie jest taka prosta... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eadok 09.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A prospos styropianu. Ostatnio u nas zrobione zostały wylewki i przy tej okazji rada dla wszystkich: Nie pozwalajcie ekipie od wylewek układać izolacji pod wylewkami ! Miałem okazję przyjrzeć się dwóm ekipom przy układaniu folii, styropianu i siatki.Podstawą ich podejścia jest zasada "beton i tak wszystko przykryje".Czyli żadnego docinania, dopasowywania, dociskania ... tragedia.Byle do przodu, bo przecież oni płacone mają od metra kwadratowego. W efekcie sam sobie porozkładałem wszystko i przynajmniej o to jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ... Byle do przodu, bo przecież oni płacone mają od metra kwadratowego ... dokładnie nieraz o tym pisałem niestety jest na forum paru "guru" od wylewek /wykonawcy/, którzy sa zainteresowani tym aby bałaganiarskie układanie styropianu było szybko ukryte pod czarna folią i stąd te bzdety i lepszym "slizganiu" sie jastrychu i rzekomych "mostkach" - gdy miedzy styropian a styropian wpadnie garśc jastrychu ... stąd to parcie na forumowiczów aby koniecznie kładli folie na styro witaj nppn nie wolisz studni kopanej ? ...tak się zastanawiam czy ta stosunkowo bardzo prosta robota jest tak totalnie olewana przez wykonawców czy faktycznie nie jest taka prosta... uwazają zapewne ze i tak ziemia wszystko skryje - primo "mostki cieplne" opiewane w "muratorach" zapewne maja daleko gdzieś - secundo cały ten cyrk z ociepleniami fundamentów uznaja za zbytek - bo kto to widział izolowac dom od ziemi z której w zimie bije ciepło /+8*C/ - tercjo wszystkim podkarpacianom - Wesołych Świąt, życzy brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 09.04.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 niestety jest na forum paru "guru" od wylewek /wykonawcy/, którzy sa zainteresowani tym aby bałaganiarskie układanie styropianu było szybko ukryte pod czarna folią i stąd te bzdety i lepszym "slizganiu" sie jastrychu i rzekomych "mostkach" - gdy miedzy styropian a styropian wpadnie garśc jastrychu ... stąd to parcie na forumowiczów aby koniecznie kładli folie na styro Chłopaki, którzy robili moje wylewki nawet odradzali kładzenie folii na styrpian - twierdzili, że woda która może się znaleźć pod folią nie będzie miała gdzie się wydostać. Coś w tym myśleniu chyba jest. Ale mimo że ich znam to i tak wolałem posiedzieć 2 tygodnie i samemu ułożyć styropian. wszystkim podkarpacianom - Wesołych Świąt, życzy brzoza Brzoza - nie wiem czy wiesz ale są rejony Polski, gdzie jest zwyczaj, że na święta trzeba przytulić do brzózki, że niby jakąś energię dobrą się pozyskuje czy jakoś tak... U mnie na działce pełno brzóz i szfagierka z Radomia, gdy jest na świętach w naszych stronach to się do tych brzózek przytula. Może powinieneś na święta gdzieś w okolice Radomia pojechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Chłopaki, którzy robili moje wylewki nawet odradzali kładzenie folii na styrpian - twierdzili, że woda która może się znaleźć pod folią nie będzie miała gdzie się wydostać. Coś w tym myśleniu chyba jest. Ale mimo że ich znam to i tak wolałem posiedzieć 2 tygodnie i samemu ułożyć styropian. tak samo mysle jak Twoi wykonawcy moze pamiętasz powódz gdy Odra wylała i zatopiło mase domów w okolicy Wrocławia i Oławy ... tam był test ... te domy, które nie miały drugiej folii /na styropianie/ wyschły stosunkowo szybko i "za darmo" te gdzie woda dostała sie miedzy folie - trzeba było zrywac posadzki woda miedzy foliami tkwi jak para pod szkiełkiem zegarka ... Grzesiek co do brzóz ... brzoza jonizuje powietrze ujemnie i działa tak samo jak zapalona gromnica w czasie burzy czyli miejsce zjonizowane ujemnie omija piorun ale posiada tez inne zalety http://www.eioba.pl/a75502/drzewa_energia_przyrody_uzdrawianie_i_astrologia drzewa dziela sie z nami swoja energią - tylko trzeba w to wierzyc p.s. bardzo dobre ksiązki w tym temacie Pisze Michał Tombak - ten który leczył Krzysztofa Krawczyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 09.04.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 brzoza jonizuje powietrze ujemnie i działa tak samo jak zapalona gromnica w czasie burzy czyli miejsce zjonizowane ujemnie omija piorun ale posiada tez inne zalety http://www.eioba.pl/a75502/drzewa_energia_przyrody_uzdrawianie_i_astrologia drzewa dziela sie z nami swoja energią - tylko trzeba w to wierzyc p.s. bardzo dobre ksiązki w tym temacie Pisze Michał Tombak - ten który leczył Krzysztofa Krawczyka ... To dobre wieści dla mnie - brzóz mam kilkadziesiąt. W ogóle to z racji tego nie wiem czy nie powinienem mieć nicka "brzoza2" albo chociaż "mała brzoza" Nigdy nie wnikałem w lecznicze energie drzew - myślę, że może coś w tym jest. Natomiast mocno jestem przekonany o energii jaką ludzie sobie przekazują i jak na siebie oddziaływują, jak potrafią wpływać pozytywnie na siebie a jak potrafią siebie wyniszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 ... jestem przekonany o energii jaką ludzie sobie przekazują i jak na siebie oddziaływują, jak potrafią wpływać pozytywnie na siebie a jak potrafią siebie wyniszczać. niestety masz rację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 09.04.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://www.maciejon.republika.pl/images/Wielkanoc_09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 09.04.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 witam Grupę! to jeszcze o styro i wykonaniu. moi spece od wylewek jak się ich zapytałem o folię na styropianie to zapytali "po co?" nie dawałem też foli pod styropian na poddaszu, uznałem że tam styropian to tylko warstwa dźwiękochłonna. mnie się wydaje , że z tą folią jak i z folią kubełkową jest tak samo: MARKIETING PANIE, właśnie marketing zastąpił w wielu przypadkach zdrowe myślenie. tak samo jak folia para izolacyjna ma zastąpić pełne deskowanie- otóż nie - nie zastąpi. za kilkanaście lat będzie wielkie halo w domach z gk na poddaszu, folią i pokryciem. a poza tym to już kończąc życzę całej sympatycznej Grupie SPOKOJNYCH I MIŁYCH ŚWIĄT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nppn 10.04.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 witaj nppn nie wolisz studni kopanej ? Brzoza może i kopana być mamy dwa źródła jedno na głębinową a drugie na kopaną to na wierconą to aż 2 źródła się przecinają a w tej na 8 m kopanej to też nam powiedziano że nie powinno być problemu z wodą jeśli macie namiary na studnie wiercone i kopane z miłą chęcią przyjmę wszystko...okolice Krosna Życzę zdrowych pogodnych świąt Grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 10.04.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Zdrowych i pogodnych świąt dla wszystkich. Mamy już wylany strop nad parterem! Wygrałam też batalię o deskowanie dachu z mężem i szefem ekipy. Teraz szukam dobrej papy termozgrzewalnej wstępnego krycia. Macie jakieś propozycje konkretnych pap? Proszę o sugestie. Może ktoś ostatnio gdzieś tanio kupował?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 10.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Zdrowych i pogodnych świąt dla wszystkich. Mamy już wylany strop nad parterem! Wygrałam też batalię o deskowanie dachu z mężem i szefem ekipy. Teraz szukam dobrej papy termozgrzewalnej wstępnego krycia. Macie jakieś propozycje konkretnych pap? Proszę o sugestie. Może ktoś ostatnio gdzieś tanio kupował? Pozdrawiam. Ja kupowałem w BJS. popytaj. Lepszej ceny nigdzie nie dostałem. Papa Werner. Zdrowych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych, Wesołego Alleluja i mokrego Dyngusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Brzoza może i kopana być mamy dwa źródła jedno na głębinową a drugie na kopaną to na wierconą to aż 2 źródła się przecinają a w tej na 8 m kopanej to też nam powiedziano że nie powinno być problemu z wodą ... w mojej okolicy jedni wiercą inni kopią ci którzy wierca narzekaja na zażelaziona wode /ja w poprzednim mieszkaniu miałem wode zakamienioną - wapń/ teraz mam kopana i nie zamieniłbym sie za inną woda smaczna i bez "dodatków" jeśli macie namiary na studnie wiercone i kopane z miłą chęcią przyjmę wszystko...okolice Krosna ... wszystkiego jak leci ... ryzykowne bo sa "artyści" jak ten spod Brzozowa Witam,chciałbym ostrzec wszystkich przed panem Grzegorzem Kosmalą z okolic Brzozowa ktory podaje się za osobę świadczącą usługi w zakresie studniarstwa.Otóż ten pan po wykopaniu kilku metrów dziury na mojej działce,pobraniu zadatku i sporej kwoty pieniedzy na kupno kręgów betonowych delikatnie mówiąc ulotnił się .Nie odpowiada na moje telefony a gdy uda mi się do niego dodzwonić z zastrzeżonego numeru zachowuje sie bardzo chamsko i wulgarnie.Dlatego przestrzegam wszystkich przed wdaniem się w jakąkolwiek współpracę z tym oto psedostudniarzem.Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie się podzielę wiedzą na temat tego pana.Mój email [email protected] A tak swoją drogą czy ktoś miał jakąś przygodę z tym panem (niekoniecznie tak niemiłą jak ja)lub temu podobne przypadki i jak rozwiązaliście takie problemy.Czekam na opinie. jak i chwaleni za uczciwośc studnia kopana pseudo "Dziki" Krzysztof Warzybok 693 765 448 robią popołudniami bo oficjalnie zajmują się ogrodzeniami. a u mnie własnie zaczeły kwitnąc morele tak na swieta aby było ładniej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 10.04.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Świętujcie zdrowo i z głową ... Wszystkiego najlepszego http://i31.tinypic.com/axbo3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nppn 10.04.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Brzoza dziękuję na pewno zadzwonię i zapytam ale po świętach dopiero bo nie można tak d...y zawracać przed jeszcze raz dzięki za namiary... Nie pogniewam się jak ktoś jeszcze inny ma jakiś namiar pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts