listek 21.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Listku drogi - na podkarpaciu 80% stropów to jednokierunki ja do tej pory widziałem tylko dwukierunkowe, ale może mało widziałem - a co szkodzi (zbrojenie co 12cm po krótszej długości pomieszczenia) cegła i nadbeton ???? Zasada stropów jednokierunkowych jest taka że porostu powierzchnia musi być bardziej posztkowana ścianami nośnymi. Dla jednokieunków to max 6m ale wiąże sie to oczywiście z "pogrubieniem zbrojenia - dlatego też kiedyś stosowało się conajmniej 2 ściany nośne wewnątrz budynku - coby te rozpiętości zeszły do 4,5 - 5 m Sebo8877 W moim przypadku cegła by nie weszła fi 12 co 9 cm, rozpiętośc ok 5,8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.05.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Staram się tylko zrozumieć co powoduje że wiele osób wkłada cegłę między zbrojenie zamiast wypełnić to betonem. Przyzwyczajenie majstrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 21.05.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Tak racja przyzwyczjenie majstrów raz a po drugie zasze coś zostaje i jest czegoś więcej a cegły na budowie zawsze się walały - kiedyś jednak za czasów stosowania powszechnie cegły w stropie cegła była tańsza o połowe bo i produkowano ja na placu budowy niejednokrotnie samemu... Cichszy - dźwięki powietrzne lepiej tłumi materaiłał o mniejszej gęstości... Przed materiałowymi dźwiękami strop zabezpiecza ostatecznie najsensowniej wykładzina dywanowa Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.05.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 witam Grupę! marcos3! co do cegły dziurawki w stropie... ja zastosowałem obydwa rozwiązania; między parterem a poddaszem mam monolit bo: dokładniej można go za wibrować niż "ceglany", bo jest "mocniejszy", bo nie jest droższy jak nie tańszy (w owym czasie cegła była po 90gr, a beton b20 + pompa po 290pln). natomiast skośny nad poddaszem mam z cegłą bo: zostało jej trochę , bo jest lżejszy i łatwiej go wykonać przy kącie dachu 45 stopni (beton tak nie "jedzie"). sadzę za kolegami , że dawanie cegły trudno dziś obronić jako lepsze rozwiązanie, jednak pamiętaj, jakichkolwiek byś używał argumentów starych majstrów nie przekonasz, są jak żona- wie lepiej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr00 24.05.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 witam czy ma ktos moze do odsprzedania steple z checia kupie potzrebuje moze 40 stepli ma strop buduje za boguchwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 poszło na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 24.05.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam Grupę.Poszukuje płytek parapetowych klinkierowych.Jeśli znacie duże składy klinkieru to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.05.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Grupę. Poszukuje płytek parapetowych klinkierowych. Jeśli znacie duże składy klinkieru to proszę o namiary. How Much tego "poczebujesz" Tira?? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigou 25.05.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Szukam sprawdzonego wykonawcy do wentylacji mechanicznej z reku. Wykonanie 2010 r Sędziszów Młp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 25.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Grupę. Poszukuje płytek parapetowych klinkierowych. Jeśli znacie duże składy klinkieru to proszę o namiary. How Much tego "poczebujesz" Tira?? Sebo8877 U Was byłem nie macie tego co mi trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 25.05.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Grupę. Poszukuje płytek parapetowych klinkierowych. Jeśli znacie duże składy klinkieru to proszę o namiary. Też się piszę na takie płytki... a dużych składów klinkieru to chyba w Podkarpackim nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 w RCMB nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 25.05.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam Grupę! no to masz jeszcze wczoraj śliczny biały domek znowu się zmienia, zaczyna być gliniasto szary- ekipa chowa w tych szarościach siatkę... w środku też się dzieje, mamy już zabudowane oba okna dachowe...straszne kominy wyszły z tych okien: ok. 50cm głębokości, dobrze że tylko 2 szt. takich mamy. co do składów z klinkierem: BOZ, RCMB, PCMB. w tym ostatnim najlepiej pytać bo może nie być widać a mają i jeszcze okazyjną cene zaproponują. nie wiedziałem że nie każdy skład czy market prowadzi sopro. a właśnie taki klej preferuje nasz pan glazurnik. w dobrej cenie jakby ktoś pytał jest w RCMB: 373 - 20pln, 450- 45pln. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 25.05.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 w RCMB nie ma ? Oj, niby jest. Ale gdy parę miesięcy temu szukałem klinkieru na kominy w innego niż czerwony i u nich akurat coś mieli - to się okazało że maja tylko na wystawie i nie ma możliwości zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.05.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam Grupę! no to masz jeszcze wczoraj śliczny biały domek znowu się zmienia, zaczyna być gliniasto szary- ekipa chowa w tych szarościach siatkę... w środku też się dzieje, mamy już zabudowane oba okna dachowe...straszne kominy wyszły z tych okien: ok. 50cm głębokości, dobrze że tylko 2 szt. takich mamy. co do składów z klinkierem: BOZ, RCMB, PCMB. w tym ostatnim najlepiej pytać bo może nie być widać a mają i jeszcze okazyjną cene zaproponują. nie wiedziałem że nie każdy skład czy market prowadzi sopro. a właśnie taki klej preferuje nasz pan glazurnik. w dobrej cenie jakby ktoś pytał jest w RCMB: 373 - 20pln, 450- 45pln. pozdrawiam! Sopro = DANEX Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 ... maja tylko na wystawie i nie ma możliwości zamówić. schodzą na psy ... fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 26.05.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 W PCMB nie byłem (gdzie to jest ) a do RCMB sie wybieram. Szukałem w Danexie, Bozie. Są płytki, ale nie takie jakie kce. Chce z wiekszym okapem ale brąz mat, a są tylko z połyskiem. np. http://allegro.pl/item641633196_parapet_parapety_klinkier_plytki_najwyzsza_jakosc.html takie były u Ciebie Sebo (brązowe ryflowane, idealne, ale gdyby były w macie) http://allegro.pl/item621561949_plytki_ksztalki_na_parapet_parapety_z_klinkieru.html MOże gdzieś Wam się takie płytki w oczy Jak nic nie znajde to bedzie to brąz natura http://www.klinkierprzysucha.pl/?page[0]=parapety MOże gdzieś Wam się takie płytki w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 26.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Potrzebuje pilnie ziemi na budowę - każda ilość (ok 15 Manów) wie ktos coś może gdzie można dostać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 26.05.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Nooooo... mi w sumie też przydałby się jakiś namiar na ziemię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 26.05.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 no ja tez potrzebuje ziemi. Jesli ktos ma w okolicach Przeworska to prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts