Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Strasznie rzadko tu zaglądam ale staram się wiele rzeczy na budowie zrobić sam.

Nasz przygoda z budową powolutku zbliża się ku końcowi.Mimo wszystko myślę ,że najgorsze przed mani szybkie wybory i szybkie zakupy.Ale odkąd wstawiliśmy drzwi wejściowe na budowie zrobiło się już bardzo przytulnie. Dziś rozpocząłem zmagania z obróbkami blacharskimi bo po niedzieli ma zjawić się ekipa montująca rynny ale niestety wiatr skutecznie mi w tym przeszkadzał.

pedzelito gratulacje nie muszę wspominać ze chciałbym być na Twoim miejscu.

Gdyby ktoś potrzebował mam namiary na solidne firmy od elewacji i kartonogipsów również .

witam Grupę

no a ja dziś osobiście nie robiłem nic na budowie,ekipa od elewacji i owszem.

żona zdecydowała się na konkretny kolor elewacji :D :D

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami...

a PCMB jest w rzeszowie na reja...(skład opałowy)

pozdro

pedzelito gratulacje nie muszę wspominać ze chciałbym być na Twoim miejscu.

Jeszcze chwilę i będziesz, zleci strasznie szybko choć nawet przy odbiorze trzeba się nałazić.

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami

W Boguchwale jest taki sekretariat z młodymi kobitkami gdzie z nimi to nawet o tej sprawie szkoda gadać - ksero odbioru domu, wniosek, opłata i wpis do dziennika podawczego. Zanim te papiery trafią do kompetentnej osoby to właśnie mija te dwa tygodnie a ona numer nadaje w 10 minut. :)

Pamiętajcie aby podczas budowy domu składać w jednym miejscu wszystkie protokoły odbioru instalacji!!! Prąd, wod-kan, gaz, wentylacja-kominiarz! Ja tego nie zrobiłem i miałem sporo dodatkowego załatwiania kopii.

Pozdrawiam,

Pedzelito

... żona zdecydowała się na konkretny kolor elewacji :D :D

:wink:

...

pedzelito!

ja nadanie nr domu w gminie trzebownisko załatwiłem w 10 min..., mimo ż dom jeszcze przed odbiorami...

u mnie podobnie - 5 min /kilka lat przed tzw odbiorem ... bo oczywiście nikt tego nie "odbiera" a wyłacznie sprawdza czy ilośc szt załączników sie zgadza i mogła by takie czynności wykonywac sprzataczka albo nawet tresowana małpa - podejrzewam, bo dobrze bpłacani urzędnicy PINB gubią i sa z tym kłopoty - jak mozna sie zorientowac po powyższym poscie .../

Pedzelito - gratulacje z finiszu !:)

Witajcie, mamy problem - małżonek mój trafił na paskudna dziurę na przeprawie przez rzekę, która stanowi objazd dla zamkniętego mostu. PO oględzinach mechanika okazało się, że uszkodzone są spodnie części skrzyni biegów, miska olejowa, silnik przesunięty i parę innych "drobiazgów" Czy ktoś z Was wie jak można starać się o odszkodowanie od zarządcy tej drogi? Jest to droga powiatowa. Przepraszam za zaśmiecanie budowlanego wątku - więc pewnie wszelkie wieści najlepiej przesłać na email lub Priv, Dzięki i pozdrawiam

Witam forumowiczów

Ceny wykonania SSO w Szczecinie sa masakrycznie wysokie, dlatego daliśmy ogłoszenie 'w Polskę'. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w współpracy z PB BUDOMET Pan Zenon Dydko(lub Dytko). Patrząc na mapę, to widzimy, że jest to rejon Polski w którym mieszkacie (budujecie) stąd nasze pytanie skierowane do Was.

Bardzo proszę o wszelkie info.

witam Grupę!

zwłaszcza Andrzeja!- miłego i spokojnego budowania!

a nasz dom znowu zmienił kolor, teraz jest ...lekki róż :D - znaczy położony jest prawie cały tynk mineralny, teraz tylko dokończyć, farba i gotowe!

no i łazienka fugę dostała...

no i ledwo łapię zakręty...

pozdrawiam

... maja tylko na wystawie i nie ma możliwości zamówić.

schodzą na psy ...

fakt

btw...

mialem "okazje" ..przejsc po Naszych HIPER(s)marketach...wiecie ?? ...za Boga Ojca nie zostawie tam zlotowki..

ja jestem w stanie zrozumiec wiele ..i kiepskie zarobki ...i wiele innych "brakow motywacji do pracy"...ale jak mnie k@#$a m%c debil obsluguje dlubiac w uchu to zakrawa na...zoo ?? ...

absurd - to malo ...

smieszny"Majster" przemianowany z RCMB ...czy tez "Castorama" ...

na krotkie me pytanie : "czy ktorys z Panow jest odpowiedzialny za dzial taki i taki "- padla odpowiedz jakze precyzyjna : " T A K " ...i ??... a wyobrazcie sobie ,ze : zapadla jak w teatrze chwila jakze dramatycznej ciszy ...trwala ...trwala ....

i -

W Y M I E K L E M ...bo moi drodzy rozmawialem (czytajac z plakietki : "doradca klienta" ....czy jakos tam podobnie)z osoba przeznaczona do rozmow ze mna (czyli klientem)..

echhh...cisnienie mi zeszlo ;) ...wujek google pomogl...kupilem ten towar drozej ale tak uprzejmie ,ze jestem totalnie zniechecony do parobkow i chamow pracujacych w naszych podkarpackich "duzych" sklepach....

wybaczcie ekspresje i rozlewany ogolnie zal ...ale szlag mnie trafia ...moze dlatego ze sam pracuje w handlu?? hihi...coz ...tak czy inaczej NIE ...NIE polece nikomu kupowania czegokolwiek w tych ...hmmm..."przybytkach dazacych do miana : "klapy sposobu zarabianai kasy" "...

sorry za offtop..:)

uff ...pomoglo ;)

ale powtorze : moja opinia jest taka : nigdy (ale to - PRZENIGDY ) tam nic nie kupie

witam w deszczową noc...

podobno są tacy co sie cieszą...

mi nie zależy byle przyszły tydzień był ładny.

a skoro o handlu; dziś kupiliśmy glazurę do łazienki. bardzo miła i kompetentna obsługa, cierpliwość i pomoc w Danexie. zwykle za normalność nie chwalę- jednak tak dla przeciwwagi dla tego co nieco wyżej...

a co do dużych podkarpackich sklepów: tam pracuja tacy sami ludzie jak gdzie indziej i jak my. ja w takich sklepach doświadczyłem juz chamstwa ale i fachowości i uprzejmości. zależy na kogo trafisz, tyle że ja potrafię dość grzecznie acz stanowczo sprowadzić nieuprzejmego lub niekompetentnego sprzedawcą na ziemię i bez znaczenia czy jest to pracownik hipermarketu czy zarozumiały krawaciarz- chamstwo to chamstwo a kultura to kultura i przechodzę nad tym do porządku dziennego: pamiętajcie denerwując się płacicie własnym zdrowiem za głupote innych.

pozdrawiam życząc owocnej soboty.