tatanka26 17.03.2004 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 witajcie nowi i starzy ) Tyle piszecie, ze nie zawsze jestem w stanie przeczytać wszystko... Cos Anice sukienka nie wiewa, Renia chyba korzenie w pracy zapuściła, Tampiko pewnie sie urwała na pizze do Włoch, Brzoza listki na wiosne szykuje do wypuszczania, RSa odtopiło i pewnie buszuje za upierdliwymi sarenkami, co mu drzewka obgryzły .... a januszek?.... greg? Babis? Nie ma co wiosna ....... wszystkim brakuje czasu. Gadam w skrócie co u mnie. W piątek mam miec wypisana decyzję na pozwolenie. Materiał na ściany kupiony, stal; zaliczkowane : okna, dachówka,i ...piec. Potrzebuję dorady na temat o rozprowadzeniu ciepła z kominka, czy będzie mozliwość grawitacynie? czy muszę dołożyć nawiew. Panowie, ci co mają , i ci co zawodowo sie zajmują... plizz Pozdrawiam ciepło wiosennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatanka26 17.03.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 filips Mnie mozesz wkleić w połowie drogi z Rzeszowa do Tyczyna. Mojej wsi pt Biała na mapie nie ma Hmm. Moja wieś, ajk to dumnie brzmi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 17.03.2004 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Ciao filips Mnie mozesz wkleić w połowie drogi z Rzeszowa do Tyczyna. Mojej wsi pt Biała na mapie nie ma Hmm. Moja wieś, ajk to dumnie brzmi, nie? Jest, jest na mapie - to przy drodze nr 878 i zdaje sie ze macie tam jedno skrzyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 18.03.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Witaj Organizacjo Szczególnie serdecznie pragnę powitać nowego jej członka, a to Ryśka, znanego jako xrrr82. Szczególnie za to, iż Tampiko będzie miała kogoś obok siebie, ilekroć będzie miała ochotę chwycić za młot i rozwalać mury. Tak się przemawia, nie? Filips: rany, ja nie za architekta , wnioski twórcze tylko zgłaszam. Inna sprawa to ta, że takie kominki naprawdę są fajniuśkie Mądra ta Twoja Aśka . Technologię wybrała bezblędnie. Ciężko Ci będzie sterować budową zza granic, ale skoro teściową masz operatywną, to rewelka. Mówią, że gdzie diabeł nie może… Bierz się za mapę. W Twoje ręce… Ja to Boguchwała. Na mapie jest przynajmniej dwa skrzyżowania… Sławku, witaj. No to kawałek Cię nie było. Zaczęła się robota, fakt. Tylko u Ciebie na budowie też? I co, spóźniłeś się wczoraj?? Tampiko: co to miało być: jestem, jaka jestem? I bardzo dobrze, że taka jesteś . Co by było, gdybyś była inna??? Nie wyobrażam sobie. Brzoza: wiesz co, całkiem fajnie, że te zdjęcia to taki mały formacik. Może co niektórych (a w zasadzie co niektórego) nie otwierać ? Co Ty na? Greg: aha. W takim razie robię piwnicę. Też chcę mieć w niej PC-ta. A co? Myślisz, że jak Aga wróci do pracy będzie miała więcej czasu? A ukrywanie się przed szefem ? To może zająć kupę czasu. Widzisz? Ja wczoraj zupełnie nie miałam jak się odezwać. Dzisiaj pogubiłam się w postach i pewno coś tu namieszam. Dlaczego nie odbierasz poczty??? Jak wylewka? Cześć Stokrotka. Trzymam kciuki za dobre powroty. Tatanka: kiecka mi nie powiewa, bo się zaplątała. Życie, ech życie… Janon: brzmi dla mnie dobrze. Ale nie jestem fachowiec. No i jeszcze kwestia ceny za to wszystko… Brzoza zajęty czynieniem stronki z imprezy, rozumiem, że mało się odzywa. Ale mam nadzieję, że Januszek nie zaciorał się na amen. Tydzień już będzie, jak go nie ma Tampiko: dzięki, dotarły do mnie kserokopie. Faktycznie, rewelacja. Obiecaną sprawę rzuciłam do załatwienia na quorum. Mama nadzieję, że dzisiaj już coś będę wiedziała. A w ogóle uściski dla wszystkich. Cudny dzień się zaczyna. Przynajmniej pogoda dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 18.03.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 18.03.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Filips dopisz i mnie proszę. Tylko tak jak w przypadku Tatanki26 nie ma mojej wsi - Przybyszówka. Tylko zaznacz mnie nie przy drodze E4 tylko tej na Zgłobień Będzie to gdzieś w połowie linii między Tobą a AnetąS. Aaaaaaa byłbym zapomniał możesz dopisać tam również Stokrotkę Z góry dzięki Filips bliżej jest również zakład produkujący bloczki betonowe w Świlczy (bliżej Rudnej) a właściwie między Świlczą a Przybyszówką. Na początku tam zamówiłem. Umówiłem się z gościem na dostawę w konkretnym dniu a on przywiózł tylko jeden samochód. A ja miałem umówionych ludzi do rozładunku Teraz widzę, że lepiej, że tak się stało bo tamten drugi producent nie bał się kiprować bloczków. Xrrr82 pamiętam, że w tym gorącym okresie też mi żona takie pytania zadawała Tatanka26 u mnie jeśli chodzi o DGP to sprawa jest prosta. Kominek jest bezpośrednio pod dwoma sypialniami na górze a do trzeciej doprowadziłem kanałem prostokątnym w wylewce o długości ok 1,3m więc oczywiście mam rozprowadzenie grawitacyjne. Tutaj chyba głównie chodzi o odcinki poziome - jeśli są dłuższe niż 3m to grawitacyjnie może nie wsytarczyć. Chcociaż poczytaj dziennik am'a u niego w tak dużym domu działa grawitacyjnie. Anika u mnie piwnica to będzie mój azyl. Na dzień dzisiejszy jest najlepiej wyończoną kondygnacją. W kotłowni położyłem płytki a w pozostałej części są wykładziny i regały oraz drzwi wewnętrzne. Wszystko z odzysku ale ok Nie wiem co z wylewką Jak wyjeżdżałem to zostawiłem uchylone okna na poddaszu, ustawiłem temperaturę na 20 stopni. Wrócę dopiero jutro. W sobotę będę intensywnie wietrzył. Januszek co Ci się stało? Pozdrawiam z pięknego Chełma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2004 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 18.03.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Brzoza ten tekst Mam dwoje dzieci ale na razie sprawdza się Jasne, że kolega powinien znaleźć się na mapie. W poniedziałek zamówiłem drzwi wewnętrzne u stolarza. Nijak nie mogłem dojść ładu przy drzwiach standardowych Jedne za niskie drugie za wąskie. Będę miał zrobione na wymiar i to drewniane a nie jakieś plastiki czy okleiny w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 18.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 W poniedziałek zamówiłem drzwi wewnętrzne u stolarza. Nijak nie mogłem dojść ładu przy drzwiach standardowych Jedne za niskie drugie za wąskie. Będę miał zrobione na wymiar i to drewniane a nie jakieś plastiki czy okleiny w podobnej cenie. to tak jak ja tylko że ja zamówiłem jeszczew grudniu a teraz niektóre są jeszcze nie wykonane mam tylko nadzieję że nie zamówiłeś u tego samego stolarza co ja bo będziesz wiedział co mi się stało. filips witaj sąsiedzie. moja budowa to niva pod głogowem. (dopisz mnie) i ratuj bo mam problem z kominem? duuży problem wojtku i Ty mnie ratuj bo problem z podłączeniem zbiornika też okrutny Tampiko już dłużej nie mogę go chować, ten mój mały już odskubał kilka dachówek, najbardziej smakuje mu to biale, a miał być na centralnym miejscu na kominku. Aniko pomocy w projekcie kuchni i kominka a mój małżel wcale nie pyta o tylko bierze kiedy chce, i na dodatek nie możemy dojśc do porozumienia co do płytek w holu chyba się rozwiodę Witam wszystkich nowych i starych i pomóżcie bo się rozklejam alem się wypłakał idę cioroć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 18.03.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Januszke mój stolarz jest aż z za Sokołowa Młp. Mam nadzieję, że to nie ten Twój.Wszystko będzie ok. Zobacz słońce świeci. Tzn. mam nadzieję, że w Rzeszowie też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 18.03.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Widzisz słonce świeci i w rzeszowie a stolarz faktycznie nie ten, mój z głogowa, na pohybel z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 18.03.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 18.03.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Rs nie pomogła tabletka ???? prawdopodobnie 3 miesiące dokładnie 9 tygodni ale zdaża się i dłużej ale ja nie potrzebuję kotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 18.03.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 WITAJCIE ! CRAZY IVAN - koszt ogrzewania nadmuchowego jest porównywalny do ceny dobrze zrobionego centralnego ale koszt eksploatacji jest przynajmniej z 25% niższy i możliwości nadmuchu są większe - jak chcesz coś dokładniej to możesz napisać zadzwonić do mnie nie ma problemu-postaram się pomóc. FILIPS - masz rację jak nie zaprojektowac to przynajmniej zrobić koncepcję i żeby wiadomo było co i jak . JANUSZEK - w czym masz problem z tym zbiornikiem może uda mi się pomóc. BRZOZA - mam nadzieję że strzepiemy im majteczki bo jak nie to do trzepania zostaną mi dywany na swięta haha. RS - z moich danych wynika że kot teoretycznie nie może być w ciąży tylko kotka a u nie powinna trwać tyle co potrzeba nie ma znaczenia ilość ojców haha. WSZYSTKIE BUDUJĄCE NASZE DZIEWCZYNY - nie wkładajcie całego serca w budowy i tak robicie to najlepiej. Pozdrawiam gorąco bo zaraz mam wizytę producenta grzejników żeliwnych - rynek ich potrzebuje i muszę coś mieć w ofercie a potem tylko jazda w teren. Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 18.03.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 RS: narysowałam kominek. Tylko scan wychodzi fatalnie. Nie bardzo wiem, jak go poprawić. Chyba pociągnę jakimś ciemnym flamastrem, może będzie lepiej, ale to jutro, bo dziś nie mam kiedy i wyślę Ci na priv. Ciąża kocia ? 60 - 62 dni. Jak to początek, można jeszcze działać Czyżbyś miał zamiar zostać dziadkiem????? Uprzedzając późniejsze pytania: mam już kota. Nawet dwa - jednego w głowie. Grześ: namiary na stolarza . Też już wiem, że drzwi typowe nie pójdą. Nie rozumiem dlaczego, ponieważ wymiary są niby typowe Tylko nie wiem jeszcze, jakie drzewo chcę mieć. Jak dotąd bezbłędnie wybieram w sklepach to najdroższe. Można sosnę zrobić na dęba? Tak byłoby najlepiej. Dęba będzie dużo w chałupie. Januszek: cała jestem Twoja. W czym mogę pomóc? Płytki? Nie ma sprawy, dajcie gres. Bez fugi prawie. Albo rzućcie monetę. Albo niech maluch zadecyduje Komin najlepiej rozbierz. Trudno, trochę roboty, ale zrobisz tak jak trzeba. Najwyżej nie otynkujesz, tylko od razu ładnie układaj cegłę i będziesz miał ceglaną ścianę. Zaimpregnujesz i masz bajer. A podłącz Ci nie wychodzi? Wyjdzie niedługo. Przecież wydawało się, że w ogóle zbiornik nie wejdzie, a wszedł. Już sukces, nie musicie kicać górą i jest co podłączać . Małżel nie pyta? I bardzo dobrze. Może jeszcze chcielibyście, coby podanie pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 18.03.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 18.03.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 RS: podchowaj, podchowaj. Kole maja on może być jeszcze ślepy. Chyba, że rozwiązanie tuż, tuż, wtedy Januszek nasz będzie miał kole maja. A wiesz, może dwa kotki? Są takie zabawne, kiedy walczą, jedzą razem, przytulają się we śnie I naprawdę głaskanie to najlepszy sposób na odreagowanie stresu. Bo koty w ogóle działają antystresowo (no, chyba że są ciężarne ). Januszek, a jeszcze weź pod uwagę, że jak ten komin nie będzie funkcjonował, to taki kotek będzie grzał Ci brzuszek. Albo stópki, albo... A co taki kot zje? Tyle co kot napłakał Wiecie co? Ogłaszam konkurs na imię dla kota Januszka. Co Wy na to? Rafał, może przeniesiemy ten Dzień Januszka z 10 marca na 1 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 18.03.2004 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Zapomniałam dodać, że na zwycięzcę konkursu czekają atrakcyjne nagrody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 18.03.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 oczywiście nasgrodą jest koteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 18.03.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 a to już będzie niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts