Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich grupowiczów, na wiosne zaczynam budowę domu "WIOSNA" i prośiłbym o polecenie rzetelnych wykonawców. Fundamenty z bloczków czy z betonu - chodzi mi o porównania cenowe. Szukam solidnych wykonawców fundamentów ścian stropów. Zamiana stropu TERIVA na monolityczny bez projektu - mozna tak.

witam Grupę!

no i jak wam minęła sobota? pracowicie? bo ja znowu przerzucałem ziemię. do tego nasze schody dostały pierwszą warstwę lakieru, jeszcze szlif, akryl, druga warstwa i gotowe- śmierdzi okropnie, jak tak dalej pójdzie skończę na detoksie.

zabudowy na razie przerwane- reszta po pomalowaniu ścian.

no i chyba najważniejsze - przynajmniej dla niektórych pań: żona wybrała i kupiła uchwyty do mebli kuchennych, tych , które są już zamówione i robią się.

pozdrawiam i życzę miłej i spokojnej niedzieli.

witam Grupę!

no i jak wam minęła sobota? pracowicie? ...

minęła po budowlanemu -

tzn. wpierw praca, potem picie ...

... Zamiana stropu TERIVA na monolityczny bez projektu - mozna tak.

witaj

można

co do ekip sie nie wypowiem /u mnie murował tylko jeden murarz/

budowa w okolicach Rzeszowa ?

minęła po budowlanemu -

tzn. wpierw praca, potem picie ...

witam

po budowlanemu to chyba jest najpierw picie potem praca :) najczesciej tak jest z murarzami :)

a u mnie dzis skonczyli tynki juz sie wietrzy domek nasz,

cale poddasze juz wysprzatane został jeszcze caly dól, masakra ile tego sprzatania jest po tynkach,

pozdrawiam

DAFIT

witam

czy jest mozliwe ze podczas deszczu, ktoremu towarzyszy bardzo silny wiatr jakims cudem woda przedostaje sie pod dach i kapie delikatnie na wysokosci okien dachowych ?? przy najwiejszych ulewach ktore trwaly kilka dni bylo w 100% sucho natomiast wczoraj i dzis przy delikatnym deszczu ale silnym wietrze cos mi kolo jednego okna delikatnie kapie woda ??

pozdrawiam

DAFIT

U nas z wiesci - bedzie drugi synuś :lol:

Pozdrawiam

DAFIT - wg mnie koncepcja Hunk ma sens

moze to para skrapla sie na zimnej szybie i kapie ...?

Hunk - gratulacje !!! :)

Zuzolka, ciekawe czy dekarz u siebie /w takiej sytuacji/ tez by tak samo przymocował ... :-?

do budownictwa trafiaja ludzie przypadkowi ... a na dodatek czesto nie myślą ...