Gość 20.02.2010 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Listek, piękne i ciekawe schody ! Bogus, na razie brąz Justyny /decydowały moze cm, a moze milimetry/ a złoto jutro ... trzeba mocno dmuchac w telewizor ... niepokojący jest ten deszcz i dodatnia temperatura ... prognozy mówiły o nocnych przymrozkach a tu kicha ... druga juz noc na plusie a snieg znika w zastraszajacym tempie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 20.02.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dzięki, mnie się też podobaja, a najważniejsze Żonka jest zachwycona mfffx poszedł kontakt na priv Co prawda to prawda - zachwyt Żonki bezcenny ... Piękne schody - jeżeli można to też poproszę kontakt do stolarza Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 20.02.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Piękne schody - jeżeli można to też poproszę kontakt do stolarza Pozdrawiam. Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 20.02.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Poszło Doszło Dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam Grupę. Co tu taka cisza? Zasypało Was? Mnie rano taki widok zastał http://lh5.ggpht.com/_hTpoXlqN1A0/S4F5vv-dMLI/AAAAAAAAALg/O9J82g3JSAQ/s640/DSC00576.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 zator sie tworzy na rzece ... kry lodowej przybywa, sytuacja, ze tak powiem "płynna" jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 zator sie tworzy na rzece ... kry lodowej przybywa, sytuacja, ze tak powiem "płynna" jest No z tymi zatorami to mogą byc problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.02.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 zator sie wydłuzał i prawdopodobnie dzis w nocy lub jutro bedzie przyklinowany most oby tylko woda spływała, a nie spietrzała się ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Moja działka ma te zaletę, że nie ma obok mnie rzeki. Jeśli ktos mieszka w pobliżu jakiegoś potoku/rzeczki to może mieć stresa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 21.02.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Moja działka ma te zaletę, że nie ma obok mnie rzeki. Jeśli ktos mieszka w pobliżu jakiegoś potoku/rzeczki to może mieć stresa. Witam ! U mnie na budowie bez emocji pogodowych, troche mi dojazd "rozmiękł" ale jeszcze daje rade. Miałem akcje pod koniec tygodnia z płytkami w łazience/pralni/kuchni (brak pełnego wypełnienia klejem pod płytkami na podłogówce). Było rwanie wszystkiego z posadzek, błąd wykonawczy płytkarza,nie było dyskusji, uderzyli się w piersi i do roboty. Teraz powinno być ok, zmiana kleju, packi do rozprowadzania kleju i trochę techniki powinna dać oczekiwane efekty. W kuchni położone 3 paski woodentic już wyglądają na ok. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie no podłogówka i grzebień to podstawa. Ja mam tylko podłogówke u siebie (parter i poddasze) bez kalafiorów. Płytkarz był z polecenia i znajomy to sobie nie mógł pozwolic na "placki" Zręszta obecna zima przeprowadziła sprawdzian wykonania. Wynik: Pozytywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 21.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Nie no podłogówka i grzebień to podstawa. Ja mam tylko podłogówke u siebie (parter i poddasze) bez kalafiorów. Płytkarz był z polecenia i znajomy to sobie nie mógł pozwolic na "placki" Zręszta obecna zima przeprowadziła sprawdzian wykonania. Wynik: Pozytywny Facet dał ciała bo nawet przed robotą ustalaliśmy jak ma być zrobione (podłogówka - pełne pokrycie pod płytką...). Aż tu nagle sprawdzian i się okazało, że nie tak jak miało być . Więc jazda...tu fotka z łazienki co było zrychtowane . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47c4b117417b9ee4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ale na zdjęciu wygląda, że klej był na grzebień?To co było nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 21.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Ale na zdjęciu wygląda, że klej był na grzebień? To co było nie tak? Hm, problem w tym, że pod płytką klej powinien wypełnić przestrzeń pomiędzy płytką a jastrychem w 100%, takie paski po grzebieniu powodują, że tam gdzie jest pusta przestrzeń (powietrze) izoluje płytkę od posadzki z podłogówką a co za tym idzie obniża sprawność podłogówki. Będzie ona grzać ale jej sprawność będzie np. 70% a nie jak sie inwestor spodziewa 100% energi wpakowanej z rurki z podłogówką. Ja mam ogrzewanie podłogowe w połowie domu + grzejniki prawie w każdym pomieszczeniu, ale najpierw puszcze podłogówkę i jak będzie mało to dokupię grzejniki ...oczywiście łazienki zamontuje już teraz. Sprawę na pewno wesprze mi wentylacja mechaniczna z reku. Teraz palę tylko "kozą" i jest dobrze. Izolacje mam chyba niezłą - przegrody i strych około 0,15 + rolety zewn. - idę w stronę domu energooszczędnego...więc walcze o każdy WAT energii...także na podłogówce ;)/ Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 21.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A skąd wiesz, że teraz jest dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 21.02.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A skąd wiesz, że teraz jest dobrze? Kontrola wybiórcza, targamy losowo wybranego pacjenta do góry i patrzymy co ma pod spodem i jest albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.02.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A skąd wiesz, że teraz jest dobrze? Kontrola wybiórcza, targamy losowo wybranego pacjenta do góry i patrzymy co ma pod spodem i jest albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.02.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam Wszystkich. No to i ja się pochwalę, jeszcze cieplutkie No pięknie, wykonanie jak na moje oko eleganckie. Ale żeby się nie rozeschły trzeba je odpowiedni "ochrzcić" . Pozdr. Schody bardzo ładne. Tyle, że już nie dla mnie... a za parę lat i dla Was też nie będą... trzeba będzie jakąś komórkę na poziomie gruntu dostawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.02.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Schody bardzo ładne. Tyle, że już nie dla mnie... a za parę lat i dla Was też nie będą... trzeba będzie jakąś komórkę na poziomie gruntu dostawiać... Dzięki Retro. Ja na poddaszu mam tylko 2 sypialnie dla dzieci. Mam dość duzy parter (2 sypialnie, garderoba, łazienka, kuchnia, wc, salon, wiatrołap w sumie 100 m^2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.02.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Schody bardzo ładne. Tyle, że już nie dla mnie... a za parę lat i dla Was też nie będą... trzeba będzie jakąś komórkę na poziomie gruntu dostawiać... Dzięki Retro. Ja na poddaszu mam tylko 2 sypialnie dla dzieci. Mam dość duzy parter (2 sypialnie, garderoba, łazienka, kuchnia, wc, salon, wiatrołap w sumie 100 m^2) Znaczy przewidujący byli i myśleli. I tak 3mać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts