Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Listek, piękne i ciekawe schody !

Bogus, na razie brąz Justyny /decydowały moze cm, a moze milimetry/

a złoto jutro ... trzeba mocno dmuchac w telewizor ... :wink:

niepokojący jest ten deszcz i dodatnia temperatura ...

prognozy mówiły o nocnych przymrozkach a tu kicha ...

druga juz noc na plusie a snieg znika w zastraszajacym tempie ... :-?

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja działka ma te zaletę, że nie ma obok mnie rzeki.

Jeśli ktos mieszka w pobliżu jakiegoś potoku/rzeczki to może mieć stresa.

Witam !

U mnie na budowie bez emocji pogodowych, troche mi dojazd "rozmiękł" ale jeszcze daje rade.

Miałem akcje pod koniec tygodnia z płytkami w łazience/pralni/kuchni (brak pełnego wypełnienia klejem pod płytkami na podłogówce).

Było rwanie wszystkiego z posadzek, błąd wykonawczy płytkarza,nie było dyskusji, uderzyli się w piersi i do roboty.

Teraz powinno być ok, zmiana kleju, packi do rozprowadzania kleju i trochę techniki powinna dać oczekiwane efekty.

W kuchni położone 3 paski woodentic już wyglądają na ok.

Pozdr.

Nie no podłogówka i grzebień to podstawa.

Ja mam tylko podłogówke u siebie (parter i poddasze) bez kalafiorów.

Płytkarz był z polecenia i znajomy to sobie nie mógł pozwolic na "placki" Zręszta obecna zima przeprowadziła sprawdzian wykonania. Wynik: Pozytywny :D

Facet dał ciała bo nawet przed robotą ustalaliśmy jak ma być zrobione (podłogówka - pełne pokrycie pod płytką...). Aż tu nagle sprawdzian i się okazało, że nie tak jak miało być :o :o .

Więc jazda...tu fotka z łazienki co było zrychtowane ;).

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47c4b117417b9ee4.html

Ale na zdjęciu wygląda, że klej był na grzebień?

To co było nie tak?

Hm, problem w tym, że pod płytką klej powinien wypełnić przestrzeń pomiędzy płytką a jastrychem w 100%, takie paski po grzebieniu powodują, że tam gdzie jest pusta przestrzeń (powietrze) izoluje płytkę od posadzki z podłogówką a co za tym idzie obniża sprawność podłogówki. Będzie ona grzać ale jej sprawność będzie np. 70% a nie jak sie inwestor spodziewa 100% energi wpakowanej z rurki z podłogówką.

Ja mam ogrzewanie podłogowe w połowie domu + grzejniki prawie w każdym pomieszczeniu, ale najpierw puszcze podłogówkę i jak będzie mało to dokupię grzejniki ...oczywiście łazienki zamontuje już teraz.

Sprawę na pewno wesprze mi wentylacja mechaniczna z reku. Teraz palę tylko "kozą" i jest dobrze. Izolacje mam chyba niezłą - przegrody i strych około 0,15 + rolety zewn. - idę w stronę domu energooszczędnego...więc walcze o każdy WAT energii...także na podłogówce ;)/

Pozdr.

Witam Wszystkich.

No to i ja się pochwalę, jeszcze cieplutkie :D

No pięknie, wykonanie jak na moje oko eleganckie.

Ale żeby się nie rozeschły trzeba je odpowiedni "ochrzcić" 8) .

Pozdr.

Schody bardzo ładne. Tyle, że już nie dla mnie... a za parę lat i dla Was też nie będą... trzeba będzie jakąś komórkę na poziomie gruntu dostawiać...

Schody bardzo ładne. Tyle, że już nie dla mnie... a za parę lat i dla Was też nie będą... trzeba będzie jakąś komórkę na poziomie gruntu dostawiać...

Dzięki Retro. Ja na poddaszu mam tylko 2 sypialnie dla dzieci. Mam dość duzy parter (2 sypialnie, garderoba, łazienka, kuchnia, wc, salon, wiatrołap w sumie 100 m^2) :D

Dzięki Retro. Ja na poddaszu mam tylko 2 sypialnie dla dzieci. Mam dość duzy parter (2 sypialnie, garderoba, łazienka, kuchnia, wc, salon, wiatrołap w sumie 100 m^2) :D

Znaczy przewidujący byli i myśleli. :D I tak 3mać!