Gość 23.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 No i stało się. Zostałam drugi raz mamą ... śliczne dziecko ! a ja rozglądam sie za młodym psem ... moze byc srednio agresywny i i niezbyt duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 23.03.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 abakadabra nie ma za co hunk1 - gratulacje, nie ma to jak taka malizna - małe cudo i dla niego mam coś specjalnego: http://www.sloneczko.1k.pl/ żeby Mu świeciło całe życie A jak ma na imię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 23.03.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Hank1 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! HELP HELP HELP HELP Stała się masakra Jutro miałem mieć robiona ślepą wylewke więc dzisiaj panowie zaczęli zagęszczarka dzialać, doszli do garażu a tu pojawiła się woda w śladach po zagęszczarce!!!!!!!! nigdy (od października) nie bylo w tym miejscu mokro!!! i teraz pytanie Co mam dalej robić???????????????????????????????// pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 23.03.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 No i stało się. Zostałam drugi raz mamą. HURA!!! Nasz drugi synuś urodził się 18 marca. http://images37.fotosik.pl/270/b35e8d826078a4camed.jpg a teraz pytanie do Was potrzebuje małą wywrotkę dobrej ziemi do ogrodu. GRATULACJE !!!!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 23.03.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Hunk GRATULACJE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 23.03.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Wielkie dzięki! Synus ma na imię Marcel. choc przyznam sie ze ciezko bylo wybrac imie. Dla dziewczynki mielismy pewniaka a dla chlopca nie moglismy sie zdecydowac cala ciaze.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.03.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 hunk1 - GRATULACJE, śliczny ten Twój Marcelek pozdrawiam Grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 24.03.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 gratuluje Śliczny Marcelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 hehe dzwoniłem do niego - czas realizacji 1,5 do 2 miesięcy - zawalony robotą - aktualny koszt jaki mi podał to ~800 zl za działeczkę w Rzeszowie 28 arów inny namiar poszedł na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 24.03.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 witam wszystkich Potrzebuję pilnie namiary na ekipę do postawienia ścian.Na miesiąc przed rozpoczęciem murowania - ekipa odmówiła z powodu "braku czasu" - masakra...Potrzebuję 2-3 szpeców. Mam fundamenty, zasypane, zaraz robię ślepą wylewkę.Potem strop szaluję sam. Więc potrzebuję 2-3 murarzy na 3-4 dni (parter) i potem 3-4 dni poddasze.Bardzo prosty domek 130m2. Bez wykuszy itp... Okolice Łańcuta. Polecicie kogoś?? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 25.03.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Maciejon Ja z zapytaniem - sam aranzowałels swoj ogrod? Jestem pod wrazeniem planu, strony i zdjec. Ja mam problem z moimi rabatami - małe to to, nie takie hektary jak Twoje ale jakbys mogł zerknac na ten link to bede wdzieczna. http://forum.muratordom.pl/ratunku-jak-zagospodarowac-te-rabaty,t182097.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.03.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Maciejon napisał: Jestem aktualnie w trakcie modyfikcji strony... Ja też własnie zmodyfikowałem swoją stronkę i zamieniłem wszystkie pojedyncze galerie z "HTML" na "flash"... Wy tak za dużo nie modyfikujcie, bo po świętach i tak wszystko się przenosi na nowe forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.03.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zaczęła się wiosna tak więc widze ze sprawa dróg dojazdowych znów ruszyła - postaram sie Wam pomóc w tej sprawie. O zasdach wg których powinno się wykonywac takie drogi pisałem już jakiś czas temu w skrócie powtórzę: 1. warstwa odsączająca - piach ok 10 cm 2, warstwa twrda gruz/tłuczeń/łupek 3. warstwa zamykająca tu nizastapiony jest kliniec lub destrukt (fachowa nazwa skrawanego asfaltu z dróg) Całość min 30 cm - pasowąłoby okoo 50cm Napisze trochę o łupku - bo jest to materiał w miarę tani i w zasadzie dostępny (ma jedną wadę - niezamknięty od góry lasuje się i utlenia przemieniając się w błoto Gdzie go dostać: - pod Błażową jest prywatna kopalnie - zginęły mi gdzieś namiary ale mozecie pytać w gminie - drugie słoże odkrywkowe jest za Budziwojem w drodze na Siedliska (jebutny lej jak po bombie - tam trzeba już pytac osobiście - nie zawsze tam ktos jest dlatego pytac mieszkańców w okolicznych domach. Dobrym rozwiązniem jest tez popiól wilekopiecowy ale ten dostępny najbliżej jest jak sobie przypominam w Stalowej Woli - tak więc może was zabić transport. Mozecie tez popytać w fabrykach ceramiki: Harasiuki/winerberger w drodze na Kolbuszowa czy przed Sokołowem. Nidocenionym materiałem jeśt tez pospółka - można czasem dostac ją zmieszną z ziemią w proporcjach 70/30 w Kruszgeo - wtedy kiedy rozpoczynają eksploatację nowego złoża. Więcej grzechów nie pamiętam - jeżli pomogłem ciesze się jeżeli przynudzam - przepraszam Pozdrawiam stare wygi i nowych na tym forum Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.03.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Maciejon napisał: Jestem aktualnie w trakcie modyfikcji strony... Ja też własnie zmodyfikowałem swoją stronkę i zamieniłem wszystkie pojedyncze galerie z "HTML" na "flash"... Wy tak za dużo nie modyfikujcie, bo po świętach i tak wszystko się przenosi na nowe forum.Nie widzę zwiazku. Przeciesz nasze strony sa na innych serwerach a z Forum są jedynie linki do nich. WYjaśnij, proszę, o co Ci chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 26.03.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Ja z zapytaniem - sam aranzowałels swoj ogrod? ... Przede wszystkim i moje gratulacje dla Was z okazji urodzin synka A teraz o ogrodzie: Twój wątek w dziale ogrodów widziałem juz wcześniej. Wypowiadają sie tam autorytety! Bardzo spodobało mi się to co napisała Elfir: " Ale to twoja rabata i jeśli ci się taki układ podoba to rób i nie ogladaj sie na czyjąkolwiek opinię". I tak trzymać! A projekt a raczej koncepcje z aranżacja ogrodu robiło nam dwoje młodych adeptów SGGW. Dzisiejszy ogród dość mocno rózni sie od planowanego. Sporo zmian wprowadziliśmy sami, bo w miarę upływu czasu coraz bardziej wiedzielismy czego chcemy Wiele roślin już posadzonych zostału usuniętych, a to nie rosły, a to wymarzły no i przestały nam sie podobać czy też pasować. I tak chyba jest normalnie. Też chcielismy miec szybko i ładnie. Teraz wiemy, ze nie uda sie szybko - prawdziwy ogród potrzebuje kilkunastu lat, no i (to chyba najważniejsze) nie boimy sie wprowadzania zmian i zbytnio nie martwimy się tym, że coś przestaje "rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 26.03.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Maciejon Dzieki za komentarz. Takie własnie podejscie mam - czyli jak cos sie nie przyjmie badz przemarznie to trudno. Na razie cos tam posadze a pozniej bedziemy obserwowac czego sie pozbyc lub so dosadzic. Tyle ze takie podjscie jest mocno krytykowane i trzeba sie liczyc z kosztami - bo niektore roslinki kosztuja kupe kasy i szkoda zeby sie nie przyjeły.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, Chyba długo mnie tu nie było, bo widzę dużo nowych nicków, ale i znajome również są. Coś mi się zdaje że znów będę tu częstym gościem przygoda zaczyna się od nowa, na razie etap papierologi udało się ? a jak zdrowie Anetko ? spory ruch, w grupie /wiosna - wiadomo / równiez witam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diazo35 27.03.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Etap I Wykonanie stanu zerowego • wykopy fundamentu• wykonanie ław żelbetowych• wykonanie ścian fundamentowych• zasypanie nierówności wewnątrz fundamentów• wykonanie izolacji fundamentów lepikiem o dyspersji wodnej- Dysperbit• wykonanie izolacji termicznej oraz przeciwwilgociowej fundamentów• wykonanie podsypki• rozprowadzenie rur kanalizacyjnych w podsypce• wykonanie podbetonki gr 10 cm• wykonanie dwóch tarasów przyległych do budynku Etap II Wykonanie murów parteru i płyty żelbetowej • wykonanie murów zewnętrznych parteru oraz ścianek działowych • wykonanie kominów • wykonanie stropu żelbetowego Etap III Wykonanie murów poddasza użytkowego, kompletnego dachu, kominów • wykonanie murów zewnętrznych poddasza • wykonanie kominów ponad dachem z cegły klinkierowej • wykonanie wieńca • wykonanie więźby dachowej wraz z przykryciem• zamontowanie gotowych obróbek z blachy, rury spustowe i rynny PŁYTY SZALUNKOWE (DESKI SZALUKNKOWE) , STĘPLE, KOPARKA PO STRONIE WYKONAWCY MATERIAŁY PO STRONIE ZAMAWIAJĄCEGO Cena za w/w prace 46500zł dom garaż 13000zł Mój projekt http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/wiosna/ zamiast garażu pokój http://www.archeton.pl/projekt-domu-garaz_27-644-231-opisogolny-e80ed23c8d3d396bb7f8c056e3cad61b Proszę o opinie na temat tej wyceny pozdrawiam miłego budowania Wiosna w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi1972 27.03.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich budujacych...myśle zacząc w tym roku budowe domu w budziwoju i ostatnio zapłaciłem 600 zł za mapke.czy wg was to sporo czy normalnie?pozdrawiam...a tak przy okazji czy jest ktoś kto buduje Z79? ze studio Z500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 27.03.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 600 zł to dobra cena. Ja też szukałem kogoś do mapki jakiś czas temu, to słyszałem od 900 do ponad 1000 lekko. Za działkę 8 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts