Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie zaczynaj budowy w grudniu! Jak mówi stare przysłowie pszczół: "Na Św. Mikołaja będzie śniegu po ..". Lepiej poczekaj już do wiosny. Wszelkie prace budowlane na zewnątrz w jesiennej porze to spory stres dla inwestora. Wiem, bo płytę wylewali mi końcem września, dach robili końcem listopada, a okna wstawiali w grudniu. Lepiej daj sobie spokój, przytrzymaj cugle i w marcu rusz z kopyta.

+5 stopni to spoko. Ja w tamtym roku wylewałem płytę nad piwnicą na początku listopada a po kilku dniach przyszły pierwsze przymrozki ale płycie nic się nie stało. Jak wylewałem drugą w tym roku to były upały i mimo iż polewałem ją obficie to troszkę popękała. A ta pierwsza nic bo nie schła tak szybko.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Jestem po tynkach wewnętrznych - ale się działo. Robili maszynowo i przy tym był straszny bałagan. Teraz następny rozdział - instalacja co. W jakim systemie macie zrobioną tę instalację rozdzielaczowym itd.)? Planuję zrobić ogrzewanie podłogowe w kuchni i w łazienkach (+ grzejniki drabinkowe) a w pozostałych pomieszczeniach grzejniki. Doradźcie proszę. Chcę robić z miedzi.

• 4 weeks później...
a jednak. jak pisałem na forum o trwałości to większość miedziowców (tych co mają instalację z miedzi) zakrzyczała mnie że jest super i tylko miedź, a ja wiem że jest pewne ograniczenie co do jakości wody pitnej, w moim terenie jest woda kwaśna i nie nadaje się miedź, tak twierdził przedstawiciel wodociągów, wiec zastosowałem plastik.

• 4 weeks później...