greg 25.03.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Januszek dom jak dom ale te same błędy Ciekawe czy dla wroga, przyjaciela itd. Aniko za 20 lat to może będę miał zloty kibelek Dzięki za linki. Podglądnę coś. Parkiet pojechałem osobiście zamówić chociaż pani twierdziła, że wystarczy telefonicznie bo chciałem dostać jakieś potwierdzenie, ew. wpłaciłbym zaliczkę. Ale pani była taka miła i w ogóle, że to niepotrzebne, wystarczy że zapisze w zeszycie itp. No i teraz mam Na razie goście robią schody a potem zobaczy się jeszcze jak te moje wylewki. Wrazie czego to postraszę PIPem Do łazienek mamy takiego gościa, wręcz artystę. Tylko strasznie dużo mówi i narzeka. Tak jak pisałem robimy na razie dolną łazienkę i tam będą same płytki. Ma wykonać szafkę i półki nad kibelkiem (zabudowa) i podświetlenia. Do górnej łazienki wspominaliśmy coś o drewnie ale ten temat odłożyliśmy na późniejszy, spokojniejszy okres. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacques 25.03.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 JANUSZEK nie było moja intencja zabiajnie klina , bo sam mam takowego , w którym linku widziałem po prostu sensowne wypowiedzi i dlatego zapytałem, za odpowiedż szczerze jestem zobowišzny .dzisiaj byłem u STAMAXA , obczaiłem sprawę na miejscu i dalej mam dylemat , ale sadzšc po rozmowie z gociem od kwasówek, takowych nie pozbędę się do czasu wybudowania domu i próby cišgu kominowego w naturze , a wg jego słów zawsze łatwiej pocišgnšc nastawić rure niż system, pewnie wyjdzie mis WSK albo Huta Stalowa Wola.Może inni podkarpatczycy majš podobne dowiadczenia. Czy rzeczywicie ceramika kwasoodpona może pękać , może kto już wymieniał po uzytkowaniu sytem na rury lub odwrotnie , lub o takowych słyszał. gocie z konkurencyjnych względem siebie systemów zachwalaja swoje, co rozumiem jako działanie promocyjne , jednoczenie zjeżdzajš konkurencyjne , a ty inwestorze decyduj. chyba w kazdym pomieszczeniu wykopię sobie dołek, zabetonuje , bedzie miejsce na grila i ognisko , a dym puszczę przez nieszczelnoci w dachu hihi Pogoda sie psuje, mój chumorek poranny też POZDROWIENIA i JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIĘKI JACQUES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 25.03.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 witajcie rodacy jestem na etapie szukania odpowiedzi na moje pytania np: czy mozna w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest tak szczelne i czy ktos z Was buduje bez wentylacji mechanicznej czy rekuperatora czy ktos zna kogos kto tanio rozprowadzi mi kanaly wentylacyjne oczywiscie fachowo, czy raczej nie obejdzie sie bez fachowej firmy zajmujacej sie rekuperatorami i w Rzeszowie znam tylko NESO_ASTER ale jak dla mnie za te prace to za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 26.03.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 No właśnie, Januszek: wróciła wiosna, tak? A ten śnieżek to w ramach urozmaicenia? Wracamy, brzoza, wracamy. Choć tak naprawdę, nie udało nam się wyjść Mimo wszystko - miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.03.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 no dalej wyżywać się na mnie kto tylko ma ochotę za tę wiosnę coś organizacja szwankuje zima wróciła ???? ona sobie jeszcze nie poszła a mi się skończył opał i kominek jest zimy brrrrrr. jacques ty się trochę wyluzuj, jesteś na początku tej drogi przez mękę. My tutaj to żadni fachowcy budowlani (poza małymi wyjątkami) po prostu ten etap o którym mówisz mamy za sobą, jedni mają wkład inni cegłe jedni chwalą sobie to inni tamto, ale żaden z nas nie miał i cegły i systemowego i kwasówki i nie eksploatował ich jednocześnie nie może jednoznacznie powiedzieć ten a nie inny sorry ale zawsze możesz liczyć na pomoc typu mam taki typ i sprawuje się tak ale ????? Pamiętaj decyzja ostateczna należy do Ciebie bidny inwestorze acha raczej nie szukaj informacji w sklepach, każda pliszka swój ogon chwali. Gregor sporo tych pytań 1 nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach domu bez instalacji wentylacji mechanicznej 2 ale wiele osób buduje bez wentylacji przeczytaj http://www.oknonet.pl/art/art_badania.html 3 nie znam nikogo to cokolwiek tano by zrobił każdy tylko jak spotka inwestora to portkuje bez litości. 4 znam wiecej http://www.bh-res.pl/ http://www.darco.com.pl/ http://www.klimawentex.pl/start.htm moze tam? pozdrówka wszystkim i czekamy na słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor 456 26.03.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Dzieki Januszek sprawdze to jutro bo dzisiaj musze caly dzien na rekuperator zarabiac Brzoza wlasnie tam jestem, ale Ci fajnie masz ceglane antyki w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.03.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Hej No to ja też się przyznam, że mam "ceglane antyki" Kwasówkę mam tylko w kominie do kotła gazowego. Jak zaczynałem budowę nie bardzo orientowałem się w temacie a fachowcy doradzili tak jak się to robiło od zawsze. Mam się bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.03.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 nie ma się czego bać bądź dobrej mysli, u brzozy takowe spisują się świetnie, a jak nawet coś nie wyjdzie to będziesz miał przetarty szlak, właśnie nim idę z usmiechem na ustach ech ci "fachowcy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.03.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Ufffffff. Dzięki januszek Tylko zanim tym szlakiem podążę to mam nadzieję, że pomieszkam trochę. W domach znajomych i rodziny większość to ceglane antyki i jakoś działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Tymowicz 26.03.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witajcie wytrwali budowniczowie ! Wy ciuracie na swoich budowach - ja na cudzych haha powiem tak mam urwanie pewnej części tylnej ciała - dopiero wróciłem z Bieszczad już mam poustawiną kolejkę wizyt a tu chyba jeszcze targi w Poznaniu. Jednak nie ma co narzekać jak sprzedają sie dobrze kolektorki na słońce nawet dzisiaj poszedł w taki pochmurny dzień w Ustrzykach. GREGOR 456 - witaj nowa duszyczko. JACQUES - co do kominów dla kotłów gazowych musi być narazie wkładka z nierdzewki zgodnie z polskimi przepisami o wysokości czynnejlicząc od np. trójnika 3,5-4 mb minimum, jeżeli chodzi o kominki to może podskocz do gościa w Rzeszowie na Lenartowicza. BRZOZA - no w niedzielę może będziemy kręcić kółka na forum w rubryce kącik zapaleńców uzbierało się już nas paru z całej Polski a tomkowi z Lublina przygotowywuję projekt ogrzewania ciepłym powietrzem. Publicznie musiałem mu napisać że niedzielny wynik nie będzie miał wpływu na cenę haha - to w razie naszej porażki on na to liczy. WSZYTKIE BUDUJĄCE PANIE - je zawsze podziwiam - przykład ze wczoraj przyszła z mężem do nas i jak nadszedł czas decyzji co biorą to ona musiała wszystko decydować bo on stwierdził że się nie zna a centralny odkurzacz to kupi tylko dla jej wygody - dobry haha.Ja tak dobrze nie mam moja żonka w sprawach technicznych mówi " ty się na tym znasz " - podziwiam was i gorąco pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witam po przerwie nareszcie w domku, poza tym wczoraj Muratorowi się forum rozleciało Uwaga uwaga dziś o godzinie 14,00 stałem się właścicielem działeczki i podpisałem umowę z wykonawcą Janon!! Znalazłam, przeczytałam, ale mnie nie o to biegało! Chciałabym mieć obrazek pod nickiem. A swoją szosą, co mam zrobić jak mam zdjęcia na płycie albo na dysku C? Jak moge je wkleić? Musze je umieścić na jakimś serwerze chyba... Ehhh, oświećcie mnie 1 obrazek wklejasz w zakładce profil 2 zdjęcia muszą być na serwerku siemanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 witajcie rodacy jestem na etapie szukania odpowiedzi na moje pytania np: czy mozna w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest tak szczelne i czy ktos z Was buduje bez wentylacji mechanicznej czy rekuperatora czy ktos zna kogos kto tanio rozprowadzi mi kanaly wentylacyjne oczywiscie fachowo, czy raczej nie obejdzie sie bez fachowej firmy zajmujacej sie rekuperatorami i w Rzeszowie znam tylko NESO_ASTER ale jak dla mnie za te prace to za drogo mam coś takiego, pisz na priva to dam Ci namiary , mam z tej firmy wstępny kosztorys i projekt w BH-RES byłem i nie było o czym gadać, raczej znają sie na swoich przewodach "tanich" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Nie wszystko jest tym, czym wydaje się być ??? http://webflash.com/indexframe.php?id=238&id=238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 26.03.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Ciao Witam wszystkich, wystarczy wyjsc na chwilke i potem trzeba dwa dni czytac. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi na temat ceny architekta, w takim razie nie bede nawet wiecej pytal bo szkoda czasu. Wiosna przyszla i teraz wszyscy zaczynaja pracowac przy wlasnych domkach tylko my bedziemy musieli jeszcze dlugo czekac na jakies widoczne rezultaty Cieplo juz i swieze muchy http://www.ciaorzym.com/inne/ZA_FLY1.GIFprzylacialy - ciao. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Filips Gregor 456 i pozostali rodacy jednak tutaj podzielę się z Wami co doświadczyłem w sprawie wentylacji: po licznych kontaktach w sprawie zdecydowałem się na firmę http://www.antares-rzeszow.com/ pan Tomasz Pruś, bardzo sympatyczny fachowiec, który wie o czym mówi poza tym spore doświadczenie projektowo-wykonawcze i wszystko to za bardzo rozsądne pieniądze On po prostu lubi te robotę wykonał dla mnie wstępny projekt i kosztorys na wentylację nawiewno-wyciągową z rekuperatorem łącznie z rozprowadzeniem ciepłego powietrza z kominka taka jest sytuacja na dzień dzisiejszy, mam nadzieję że po montażu w grudniu nie zmienię zdania możecie się na mnie u niego powołać /w realu jestem Janek/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 budowlańcy po godzinach Noc. Mąż śpi z żoną w łóżku, gdy nagle budzi ich głośne łup, łup, łup w drzwi. Przewraca się na bok i patrzy na zegarek- trzecia w nocy. "Kurde, nie będę się o tej porze z wyra zrywał" - myśli i przewraca się z powrotem. Słychać głośniejsze łup, łup, łup. * Idź otwórz, zobacz, kto to - mówi żona. Mąż zwleka się półprzytomny i schodzi na dół (mieszkają w domku). Otwiera drzwi, a na progu stoi facet, od którego czuć alkohol: * Dobry wieszor, - bełkocze. - Szy mochby pan mnie popchnąć? * Nie! Spadaj facet, jest trzecia w nocy. Wywlokłeś mnie pan z łóżka - warczy mąż i zatrzaskuje drzwi. Wraca do żony i mówi, co zaszło. * No co ty, jak mogłeś? - mówi żona. - A pamiętasz, jak nam się wtedy zepsuł samochód, kiedy jechaliśmy odebrać dzieci z kolonii i sam musiałeś pukać do kogoś, żeby nam pomógł? Co by się wtedy stało, gdyby też ci powiedział, żebyś spadał?!?!?!? * Ale kochanie, on był pijany! * Nieważne, potrzebuje pomocy. Mąż jeszcze raz zwleka się z łóżka, ubiera się i schodzi na dół.Otwiera drzwi, ale z powodu ciemności nic nie widzi, więc woła: * Hej! Czy nadal trzeba pana popchnąć? Z ciemności dochodzi głos: * Taaaa... Mąż, ponieważ nadal nie potrafi zlokalizować faceta, krzyczy: * Gdzie pan jest? > > > * W ogrodzie, na huśtawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 26.03.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Ciao Filips Gregor 456 i pozostali rodacy jednak tutaj podzielę się z Wami co doświadczyłem w sprawie wentylacji: Wyslalem do nich maila - dzieki Janon http://www.ciaorzym.com/inne/ta_clap.gif http://www.ciaorzym.com/inne/ta_clap.gif http://www.ciaorzym.com/inne/ta_clap.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janon 26.03.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Filips witam na trzeciej zmianie i daj cynk jak Ci poszło http://www.skovron.akcja.pl/gifland/gify/buzki/1.gif Rodacy poszukuję speca od schodów i żaluzji zewnętrznych, może coś macie sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts