Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Januszek dom jak dom ale te same błędy :-? Ciekawe czy dla wroga, przyjaciela itd. ;)

Aniko za 20 lat to może będę miał zloty kibelek ;) Dzięki za linki. Podglądnę coś.

Parkiet pojechałem osobiście zamówić chociaż pani twierdziła, że wystarczy telefonicznie bo chciałem dostać jakieś potwierdzenie, ew. wpłaciłbym zaliczkę. Ale pani była taka miła i w ogóle, że to niepotrzebne, wystarczy że zapisze w zeszycie itp. No i teraz mam :evil:

Na razie goście robią schody a potem zobaczy się jeszcze jak te moje wylewki. Wrazie czego to postraszę PIPem ;)

Do łazienek mamy takiego gościa, wręcz artystę. Tylko strasznie dużo mówi i narzeka. Tak jak pisałem robimy na razie dolną łazienkę i tam będą same płytki. Ma wykonać szafkę i półki nad kibelkiem (zabudowa) i podświetlenia. Do górnej łazienki wspominaliśmy coś o drewnie ale ten temat odłożyliśmy na późniejszy, spokojniejszy okres. Zobaczymy :roll:

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JANUSZEK nie było moja intencja :roll: zabiajnie klina , bo sam mam takowego , w którymœ linku widziałem po prostu sensowne wypowiedzi i dlatego zapytałem, za odpowiedż szczerze jestem zobowišzny :D .dzisiaj byłem u STAMAXA , obczaiłem sprawę na miejscu i dalej mam dylemat , ale sadzšc po rozmowie z goœciem od kwasówek, takowych nie pozbędę się do czasu wybudowania domu i próby cišgu kominowego w naturze , a wg jego słów zawsze łatwiej pocišgnšc nastawić rure niż system, pewnie wyjdzie mis WSK albo Huta Stalowa Wola.Może inni podkarpatczycy majš podobne doœwiadczenia. Czy rzeczywiœcie ceramika kwasoodpona może pękać , może ktoœ już wymieniał po uzytkowaniu sytem na rury lub odwrotnie , lub o takowych słyszał. goœcie z konkurencyjnych względem siebie systemów zachwalaja swoje, co rozumiem jako działanie promocyjne , jednoczeœnie zjeżdzajš konkurencyjne , a ty inwestorze decyduj. chyba w kazdym pomieszczeniu wykopię sobie dołek, zabetonuje , bedzie miejsce na grila i ognisko , a dym puszczę przez nieszczelnoœci w dachu hihi Pogoda sie psuje, mój chumorek poranny też POZDROWIENIA i JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIĘKI JACQUES

witajcie rodacy :p

jestem na etapie szukania odpowiedzi na moje pytania :roll:

np: czy mozna w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest tak szczelne i czy ktos z Was buduje bez wentylacji mechanicznej czy rekuperatora czy ktos zna kogos kto tanio rozprowadzi mi kanaly wentylacyjne oczywiscie fachowo, czy raczej nie obejdzie sie bez fachowej firmy zajmujacej sie rekuperatorami i w Rzeszowie znam tylko NESO_ASTER ale jak dla mnie za te prace to za drogo :cry:

no dalej wyżywać się na mnie kto tylko ma ochotę za tę wiosnę

coś organizacja 8) szwankuje

zima wróciła ???? :-? :-? ona sobie jeszcze nie poszła :evil: :x :evil: :x

a mi się skończył opał i kominek jest zimy brrrrrr.

jacques

ty się trochę wyluzuj, 8) jesteś na początku tej drogi przez mękę. My tutaj to żadni fachowcy budowlani (poza małymi wyjątkami) po prostu ten etap o którym mówisz mamy za sobą, jedni mają wkład inni cegłe jedni chwalą sobie to inni tamto, ale żaden z nas nie miał i cegły i systemowego i kwasówki i nie eksploatował ich jednocześnie nie może jednoznacznie powiedzieć ten a nie inny sorry :-? ale zawsze możesz liczyć na pomoc typu mam taki typ i sprawuje się tak ale ?????

Pamiętaj decyzja ostateczna należy do Ciebie bidny inwestorze

acha raczej nie szukaj informacji w sklepach, każda pliszka swój ogon chwali.

Gregor

sporo tych pytań

1 nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach domu bez instalacji wentylacji mechanicznej

2 ale wiele osób buduje bez wentylacji przeczytaj :roll: http://www.oknonet.pl/art/art_badania.html

3 nie znam nikogo to cokolwiek tano by zrobił każdy tylko jak spotka inwestora to portkuje bez litości. :evil:

4 znam wiecej http://www.bh-res.pl/

http://www.darco.com.pl/

http://www.klimawentex.pl/start.htm

moze tam?

pozdrówka wszystkim i czekamy na słoneczko :D :D :D

Witajcie wytrwali budowniczowie !

Wy ciuracie na swoich budowach - ja na cudzych haha powiem tak mam urwanie pewnej części tylnej ciała - dopiero wróciłem z Bieszczad już mam poustawiną kolejkę wizyt a tu chyba jeszcze targi w Poznaniu.

Jednak nie ma co narzekać jak sprzedają sie dobrze kolektorki na słońce nawet dzisiaj poszedł w taki pochmurny dzień w Ustrzykach.

GREGOR 456 - witaj nowa duszyczko.

JACQUES - co do kominów dla kotłów gazowych musi być narazie wkładka z nierdzewki zgodnie z polskimi przepisami o wysokości czynnej

licząc od np. trójnika 3,5-4 mb minimum, jeżeli chodzi o kominki to może podskocz do gościa w Rzeszowie na Lenartowicza.

BRZOZA - no w niedzielę może będziemy kręcić kółka na forum w rubryce kącik zapaleńców uzbierało się już nas paru z całej Polski a tomkowi z Lublina przygotowywuję projekt ogrzewania ciepłym powietrzem. Publicznie musiałem mu napisać że niedzielny wynik nie będzie miał wpływu na cenę haha - to w razie naszej porażki on na to liczy.

WSZYTKIE BUDUJĄCE PANIE - je zawsze podziwiam - przykład ze wczoraj przyszła z mężem do nas i jak nadszedł czas decyzji co biorą to ona musiała wszystko decydować bo on stwierdził że się nie zna a centralny odkurzacz to kupi tylko dla jej wygody - dobry haha.

Ja tak dobrze nie mam moja żonka w sprawach technicznych mówi " ty się na tym znasz " - podziwiam was i gorąco pozdrawiam Wojtek.

Witam po przerwie nareszcie w domku, poza tym wczoraj Muratorowi się forum rozleciało :-? :o :-?

Uwaga uwaga dziś o godzinie 14,00 stałem się właścicielem działeczki i podpisałem umowę z wykonawcą :D :D :D

Janon!!

Znalazłam, przeczytałam, ale mnie nie o to biegało! Chciałabym mieć obrazek pod nickiem.

A swoją szosą, co mam zrobić jak mam zdjęcia na płycie albo na dysku C? Jak moge je wkleić? Musze je umieścić na jakimś serwerze chyba... Ehhh, oświećcie mnie :oops:

1 obrazek wklejasz w zakładce profil

2 zdjęcia muszą być na serwerku

siemanko

witajcie rodacy :p

jestem na etapie szukania odpowiedzi na moje pytania :roll:

np: czy mozna w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest tak szczelne i czy ktos z Was buduje bez wentylacji mechanicznej czy rekuperatora czy ktos zna kogos kto tanio rozprowadzi mi kanaly wentylacyjne oczywiscie fachowo, czy raczej nie obejdzie sie bez fachowej firmy zajmujacej sie rekuperatorami i w Rzeszowie znam tylko NESO_ASTER ale jak dla mnie za te prace to za drogo :cry:

mam coś takiego, pisz na priva to dam Ci namiary , mam z tej firmy wstępny kosztorys i projekt :wink:

w BH-RES byłem i nie było o czym gadać, raczej znają sie na swoich przewodach "tanich"

Ciao 8)

Witam wszystkich, wystarczy wyjsc na chwilke i potem trzeba dwa dni czytac. :lol: Dziekuje wszystkim za odpowiedzi na temat ceny architekta, w takim razie nie bede nawet wiecej pytal bo szkoda czasu.

Wiosna przyszla i teraz wszyscy zaczynaja pracowac przy wlasnych domkach tylko my bedziemy musieli jeszcze dlugo czekac na jakies widoczne rezultaty :cry:

Cieplo juz i swieze muchy http://www.ciaorzym.com/inne/ZA_FLY1.GIFprzylacialy - ciao.

Filips Gregor 456 i pozostali rodacy

jednak tutaj podzielę się z Wami co doświadczyłem w sprawie wentylacji: :wink:

po licznych kontaktach w sprawie zdecydowałem się na firmę http://www.antares-rzeszow.com/ pan Tomasz Pruś,

bardzo sympatyczny fachowiec, który wie o czym mówi poza tym spore doświadczenie projektowo-wykonawcze i wszystko to za bardzo rozsądne pieniądze :) :) :) On po prostu lubi te robotę :wink:

wykonał dla mnie wstępny projekt i kosztorys na wentylację nawiewno-wyciągową z rekuperatorem łącznie z rozprowadzeniem ciepłego powietrza z kominka

taka jest sytuacja na dzień dzisiejszy, mam nadzieję że po montażu w grudniu nie zmienię zdania :roll:

możecie się na mnie u niego powołać :wink:

/w realu jestem Janek/

budowlańcy po godzinach :lol: :lol: :lol:

Noc. Mąż śpi z żoną w łóżku, gdy nagle budzi ich głośne łup, łup, łup w

drzwi. Przewraca się na bok i patrzy na zegarek- trzecia w nocy.

"Kurde, nie będę się o tej porze z wyra zrywał" - myśli i przewraca się z

powrotem.

Słychać głośniejsze łup, łup, łup.

* Idź otwórz, zobacz, kto to - mówi żona.

Mąż zwleka się półprzytomny i schodzi na dół (mieszkają w domku). Otwiera

drzwi, a na progu stoi facet, od którego czuć alkohol:

* Dobry wieszor, - bełkocze. - Szy mochby pan mnie popchnąć?

* Nie! Spadaj facet, jest trzecia w nocy. Wywlokłeś mnie pan z łóżka -

warczy mąż i zatrzaskuje drzwi. Wraca do żony i mówi, co zaszło.

* No co ty, jak mogłeś? - mówi żona. - A pamiętasz, jak nam się wtedy

zepsuł samochód, kiedy jechaliśmy odebrać dzieci z kolonii i sam musiałeś

pukać do kogoś, żeby nam pomógł? Co by się wtedy stało, gdyby też ci

powiedział, żebyś spadał?!?!?!?

* Ale kochanie, on był pijany!

* Nieważne, potrzebuje pomocy.

Mąż jeszcze raz zwleka się z łóżka, ubiera się i schodzi na dół.Otwiera

drzwi, ale z powodu ciemności nic nie widzi, więc woła:

* Hej! Czy nadal trzeba pana popchnąć?

Z ciemności dochodzi głos:

* Taaaa...

Mąż, ponieważ nadal nie potrafi zlokalizować faceta, krzyczy:

* Gdzie pan jest?

> > >

* W ogrodzie,

na huśtawce... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: