Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety ten ostatni śnieg pokrzyżował mi plany strasznie

lokalne uliczki są odśnieżane ale pod dom nie dojadę

zaspa tak po du..

ciemno bo okna dachowe zasypane.

coś tam dłubię zakładam instalację do sterowania

chciałem zrobić instalacje grzewczą do rozładowania kominka ale nie będę nosił rurek na plecach.

Ja tylko odwiedzam budowę raz w tygodniu żeby sprawdzić czy wszystko ok. Ostatnio właśnie brnąłem w śniegu po d.. żeby tam dotrzeć :smile:

Zauważyłem, że nawiało mi trochę śniegu pod gąsiory. Przywiozłem gościa i mają to uszczelnić jak się ociepli :smile:

Z wiosną zaczynam kolejne prace. Już nie mogę się doczekać :smile:)

Ceść

ale mrozy byłem wczoraj na swojej budowe do póżnych godzin wyszedłem a tu mróz aż mi zawiasy w drzwiach wejściowych trzeszczą.

Macie porobione instalacje wodne, co,

mnie zeszłej zimy rozsadziło kibelek

ale w tę zimę mam nadzieję że nic się nie stanie.

Ps: znacie może dobrą ekipę do tynków gipsowych?

do płyt potrzebujesz pomocników i dobrej wkrętarki

ja osobiście używałem wiertarki bo moja wkrętarka jak dociskałem do profilu to przeskakiwało sprzęgiełko jak ustawiłem większy moment to przekręcałem płytę. a "dobra" wiertarka z "nomi" za 50 zl jakieś 500W spełniła swoje zadanie.

jeszcze jedna uwaga folię musisz rozwiesić zaraz przed przykręcaniem płyt bo mimo dobrej taśmy klejącej długo się nie utrzyma.

ja tak się zapaliłem do roboty w g-k że postanowiłem zrobić łazienki,pralnie,hol

drewna jeszcze nie załatwiałem bo mój kominek nie może dojechać po takich zaspach.