januszek 20.04.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Tampiko jak dobrze że jeszcze w Tobie serduszko piko i zapikało na formum, tak się cieszę że dla Ciebie wiosna jest cudowna, dla nas też a co tam Ci serduszko zapikało, pikny piknik. oj kroi się kroi, narazie w naszych umysłach, czas może by przejść do czynów, gdzie ta cholerna organizacja , na nią nigdy nie mozna liczyć jak jest potrzebna filips tak sobie myślałem o twoich problemach, może to dobry moment na to aby zrobić projekt indywidualny, wiesz już jaką masz do dyspozycji działkę, wiecie z Asią czego chcecie od domu, to czas aby to ślicznie ubrał jakiś architekt w ramy projektu, ceny chyba nie są takie straszne. co Ty na to. Baru mówisz że się gość nachrumkał on taki nachrumkliwy jest, bardziej mozna dogadać się z jego żoną (znowu kobiety górą) niestety i jak wyszło zadowolona? Rs oczywiście optymizm to podstawa i nie tylko budowania ale uczciwie powiedzmy Tampiko że jeszcze ją czeka kilka ścianek działowych tzw przesuwno utwardzeniowych (a maj tuż tuż) czuwa. AnetoS deszcz na wisnę to taka przyjemna rzecz omywa nasz umysł i ciało i wszelkie pozostałości z zimy. a pieniążka wrzuciłaś do ław? przecież musi się darzyć a uziom ze zbrojenia wypuściłaś ? A nie wiecie co dziejesię z Renią chyba się zacoirała a inni niech się odezwą przynajmniej że zyją, a nie tylko łopaty, kielnie, urzedy, plany i "fachowcy" Pozdrowienia wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 witajcie ...super wiadomości Aniko ... januszeka u mnie gorączka budowlanych zakupów ... Baru .... zdaje sie ze Ty nie potrzebujesz moich porad bo masz budowlane zaciecie ! Anetko - gratulacje z powodu szybkiego tempa kaj ... ...żartowałem ... wpadaj częsciej do podkarpaczyków na pogaduchy a tak wogóle to ... może na majówke tampiko Cie podrzuci - ("...Samochodzik sobie wyremontowalam, przeciez trzeba czyms dowozic trunki. Kolorek wozu jak muchomorek ..." ) czy organizacja ma jakis plan ... miłego dnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 20.04.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Aniko, jak zwykle brak czasu, ale proponuję zorganizować majówkę grupy podkarpackiej. Zapraszam do siebie na budowę. Możesz jak zwykle z Januszkiem zająć się organizacją, ja przygotuje nagrody, niespodzianki, konkursy i takie tam inne atrakcje ....... cytat z postu RS z jakiegoś tam dnia, nie pamiętam... Januszek: do boju. Termin już ustalony (1 maja). Godzina nie wczesnoranna ani późnonocna - do ustalenia. Dokładne namiary poda RS na priv albo wszystkim, albo komuś jednemu, a wszyscy zrobimy zbiórkę w jakimś tam ogólnodostępnym, widocznym miejscu, z którego pojedziemy na działeczkę RS. Aprowizacja: coby nie robić zrzutek, ani nie ciąć gwałtownie do TESCO po prowiant, proponuję, żeby każdy przywiózł ze sobą jakieś żarciuszko + napoje. I każdy obowiązkowo kawał kiełbachy do upieczenia na ognisku. Zresztą, jest to do dogadania. Gorące napoje zabieramy w termosach.Tylko może najpierw wypowiedzcie się konkretnie co do terminu? I w ogóle, co Wy na to? Nie widzieliśmy się już tyle czasu, a tematów i gazet tyle do przeglądnięcia i obgadania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 20.04.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 1 maja to może trochę za wcześnie, dlaczego? nie zdążymy sie zwołać do kupy. toż to niecałe dwa tygodnie a poza tym ja w sobotę najwiecej uciorom, jedna mi przepadła i kolejna się kroii w sobotę to dobry termin bo na drugi dzień jest niedziela mamy do dyspozycji 8, 15, 22. z tym żarcuszkiem chmm pomyslimy? chociaż puszka kukurydzy i gazeta a rzeczywiście gazet sie uzbierało do poczytania może rzeczywiście 1 maja swięto pracy więc trzeba uszanować, tak, ja nie będę coroł, moze być 1 maja (weżcie jalieś flagi albo co tam kto ma z epoki) cholera ja jestem z innej epoki tylko prędziutko opowiadać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 20.04.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 1 maja dlatego, że taki termin padł wcześniej. Ale nie ma sprawy. Rzucajcie propozycje Teraz może uściślę kwestię tego żarciuszka: zrobimy sobie to, co będziemy mogli. Później postawi się to wszystko na wspólnym stole i będziemy się częstować. Tak samo z mięskiem na grilla. Naczynia, oczywiście jednorazowe. Ja przyniosę 1 komplet dla wszystkich. W każdym razie robimy tak, coby gospodarza nie obciążyć kosztami. Rozumiecie? Ponieważ ten termin zbliża się wielkimi krokami, oddzywajcie się szybko, żeby można było coś postanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 20.04.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Jestem jak najbardziej za!! Może tym razem uda mi się załapać i poznać Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 20.04.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 a pieniążka wrzuciłaś do ław? przecież musi się darzyć a uziom ze zbrojenia wypuściłaś ? A nie wiecie co dziejesię z Renią chyba się zacoirała Januszku, żyję, ale co to za życie, ciorom po 12 godzin w pracy (niestety jeszcze nie na budowie), w międzyczasie latam za kosztorysem domu i wyceną mojego mieszkania - bo to potrzebne dokumenty do kredytu. Jak to załatwię, to będę wycierać klamki w banku. Pozwolenie się uprawomocniło, mogę zaczynać, wczoraj wykonawca zapowiedział, że w czwartek będzie zdejmował humus i kazał wołać geodetę do tyczenia. Nnnno może wreszcie się zacznie to koło toczyć, bo do tej pory wszystko szło jak po grudzie, traciłam nadzieję, że te formalności się kiedyś skończą. Ale dopóki nie wbiją łopaty, to nadal mam wrażenie, że w ostatniej chwili znowu cóś przeszkodzi i się wszystko odwlecze. Trochę się pesymistką zrobiłam. Dzięki za przypomnienie o pieniążku w ławy, może jeszcze jakieś inne czary-mary znacie ? Zrobię wszystko coby mi się wiodło, chociaż w to nie wierzę, wierzę za to w to, że jak sama nie uciorom, to nic mi z nieba nie spadnie a i krasnoludki nie pomogą A o uziomie dyskutowałam z moim wykonawcą, mówi żeby nie robić, podobno rzadko się to teraz robi, w projekcie nie mam. Nie wiem co o tym sądzić. Aniko, pocieszyłas mnie trochę tą wiadomością o obniżce cen, bo wpadłam w rozpacz jak usłyszałam, że stal powyżej 3.000 za tonę. Będę potrzebować 2 lub 3 tony (solidnie zbrojone ławy, ściany fundamentowe, dwa stropy), policzą dokładnie w trakcie budowy. Prefabrykaty ze stalą, jak nadproża też zdrożały o 100 % lub więcej. Nieeeeee nie pocieszy mnie nikt ! Ludzie kochani gdzie co kupować, żeby choć trochę taniej ? Pozdrawiam wszystkich, na majówkę się piszę oczywiście, dostosuję się do terminu, wałówkę przyniosę, tylko może się umówimy co- kto, żeby nie było 5 sałatek i ani jednego placka. No i jakie trunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 20.04.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Witam Organizację Nooooooooooooo wreszcie cos dla mnie Pewnie ze sie pisze, mnie tam kazdy termin pasuje moja rola w budowaniu to godne reprezentowanie rodziny Termos mam, żarcie sie wezmie ze sklepu zapakuje sie w teczke i.............. na wycieczke RS A czy aby ta niespodzianka dla Januszka juz jest? Przeciez to ma byc Swieto Januszka. Nie wiem tylko czy odpale swoja maszyne ale co tam, w koncu naleze do organizacji ona ma sposob na wszystko http://www.nev.pl/grafika/gify/rozne/biwak.gif Namiot ,karimate i spiwor .........tez wezme . Moze jeszcze troche drewna sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 20.04.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Kochani jestem zszokowana. Moja ekipa nadała takie tępo, że nie nadążam za nimi. Dzisiaj skończyli fundamenty. W piątek wykonali ręcznie wykopy pod fundamenty. W sobotę ułożyli zbrojenia i na 10 przyjechał beton. W poniedziałek deskowanie i dziś zalewanie ścianek fundamentowych. Budowanie to sama przyjemność. I mam nadzieję, że tak będzie do końca. Pomysł z majówką jest świetny.. Tylko zastanawiam się, czy dam radę przybyć. Gdybym czasem nie przybyła, to już dziś życzę Wam super imprezy. A może uda mi się załapać na końcówkę? Zobaczymy. Anika zapraszam do mnie na budowę. Będę mogła już pokazać gdzie będzie salon, kominek, jadalnia ... itd. Dam Ci wcześniej znać kiedy tam będę. Teraz będzie troszkę przerwy na budowie. Muszę nadrobić zaległości w pracy. Ostatnio Szefowa pytała się czy jak skończę fundamenty, to czy częściej będę zaglądała do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 20.04.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Januszek a ten pieniążek to daje się do ławy fundamentowej, czy międy ścianą fundamentową a ścianą kondygnacji. Pytałam się wykonawcy czy już mam dawać. A on powiedział, że jeszcze nie. Daj znać kiedy to się robi. Może jeszcze jutro uda się wcisnąć coś w ten beton (chyba się łudzę). A jak jest już za późno to co ja zrobię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.04.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Ponieważ ten termin zbliża się wielkimi krokami, oddzywajcie się szybko, żeby można było coś postanowić. ze mna jak z dzieckiem ... Aniko dostosuje sie Dzięki za przypomnienie o pieniążku w ławy, może jeszcze jakieś inne czary-mary znacie ? Zrobię wszystko coby mi się wiodło, chociaż w to nie wierzę, wierzę za to w to, że jak sama nie uciorom, to nic mi z nieba nie spadnie a i krasnoludki nie pomogą podkowa ... koniecznie stara ... pod posadzki skorupki jajek ...i kamienie otoczaki z rzek górskich ... w węgłach domu ... (to tzw. kamienie węgielne ... ) A o uziomie dyskutowałam z moim wykonawcą, mówi żeby nie robić, podobno rzadko się to teraz robi, w projekcie nie mam. Nie wiem co o tym sądzić. elektryczne uziemienie jest obowiązkowe (ale to to mozna łatwo wykonac ...) bardziej zadbaj o uziom odgromówki bo tego tak łatwo nie nadrobisz .... Reniu Aniko, pocieszyłas mnie trochę tą wiadomością o obniżce cen, bo wpadłam w rozpacz jak usłyszałam, że stal powyżej 3.000 za tonę. Będę potrzebować 2 lub 3 tony (solidnie zbrojone ławy, ściany fundamentowe, dwa stropy), policzą dokładnie w trakcie budowy. Prefabrykaty ze stalą, jak nadproża też zdrożały o 100 % lub więcej. Nieeeeee nie pocieszy mnie nikt ! chyba chcesz droge różami usłac wykonawcy ... Reniu ... (zamiast sobie oszczedzic koszty - to ułatwiasz wykonawcy prace ...) nadproza i belki stropowe niech Ci wyleje na mokro - zaproponuj ... szalunek ażurowy ...i np. strop DZ ( deska co 60 cm ) lub ackerman ... (deska co 40 cm ) (teriwa i fert to najdrozsze stropy ... ) a stal ...hmmm moim zdaniem wystarczy Ci 1,5 tony ... na Twoj teren (moim zdaniem ) poszerzenie ław ma sens ... przezbrajanie ław - nie ... i usmiechaj sie czesciej ... pozdrówka brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 21.04.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Renia, ostatnio kupowałam stal w cenie 2.65zł/kg brutto (żebrowane) oraz 2.75 zł/kg brutto (6 gładka)kupiłam wszystkiego 1,5 tony.Transport 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekZ 21.04.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Witajcie Gdzie moge znaleźć informacje ile przewodów mogę wciągnąć do peszla o danej średnicy SławekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 21.04.2004 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 21.04.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Jestem . Siadł mi komputer i bardzo za Wami tęskniłam. Muszę się pochwalić mam tynki i wylewki i tarasy. Wszystko sobie ładniutko schnie. A jak postepy u Was? Pozdrawiam cała grupę . Paty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anika 21.04.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 RS: dobrze w końcu Cię widzieć (znaczy, przeczytać ) Cieszysz się, że zwalamy Ci się na głowę, prawda? A tak serio, to urządzimy to tak, żeby nie robić Ci problemów. Oczywiście, wielkich problemów, bo sam fakt majówki w Twoim ogrodzie z Forumowiczami to już nie lada gratka Napisz mi tylko, co trzeba zorganizować. Rozumiesz: grill, ławeczki, stoliczki... Brzoza: na Ciebie zawsze można liczyć Jak to było? Za rączkę i do... Fajnie, że będziesz. To jest nas już kilkoro: Tampiko, Baru, Renia, Aneta, RS, Januszek, Brzoza, Wojtek T. Mam nadzieję, że reszta odezwie się niedługo. A jak już będziemy mieli wszystkich chętnych, to poustalamy resztę i podzielimy role. SławekZ: sorki, nie mam pojęcia co to jest peszel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 21.04.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 SławekZMożesz sprawdzić dzwoniąc do firmy zajmującej sprzedażą tego typu materiałów np. Ostel (Tak myślę)Wymiary rur typu peszel są na stronie:http://www.peszel.pl/ttplast.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekZ 21.04.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Dzieki Sprawdzałem w hurtowniach ale nie maja takich danych.Jakoś sobie poradzę SlawekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RS 21.04.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.04.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Renia, ostatnio kupowałam stal w cenie 2.65zł/kg brutto (żebrowane) oraz 2.75 zł/kg brutto (6 gładka) kupiłam wszystkiego 1,5 tony. Transport 50 zł Gdzie kupowałaś Anetko ? Możesz podać namiar, może na priva ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts