Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Baru, masz absolutną rację. Patrz: my mamy wyobraźnię, ale jak nasi Panowie wskoczą na swojego ułańskiego konika, to dopiero leci.... Bo Twój mąż widzi to tak: wsadzi teraz trochę kasy w kostkę. 25 x 3 m najmarniej, to trochę go wyjdzie. Ale on mysli przyszłościowo. I to o Tobie i o sobie. Bo patrz: On: walnie beton i nie będzie dygał z kosiarką co tydzień, ewentualnie z nożycami do cięcia roślinek i kosiarką w tzw. międzyczasoprzestrzeni. Zakupy tygodniowe w Tesco? Głupio stać i patrzec jak rodzona małżela targa. Zaś co tydzień rąsie po kostki. A Ty: po imprezce, przywozisz zwłoki i masz targać na własnych plecach? Po co. Podjeżdżasz elegancko auteczkiem, otwierasz drzwi i celnym kopem przerzucasz. Rozumiesz?

Ale nie daj se wcisnąć. Te siateczki przeniesiesz, a co zieleń, to zieleń.

• Odpowiedzi 14,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie no przesadzacie moje Panie z tą fantazją ułańską

popatrzcie na problem od strony technicznej same zalety

czysto :p

opracować się nie trzeba :p

miło :-?

zimno :(

surowo :evil:

twardo :(

można kupić zieloną :cry:

a trawa

ech szkoda gadać

zieleń to zieleń, ten zapach przed domem i wogóle wieś to wieś.

Ja planuję taką ażurową i to jest fantazja

Ech kobiety. Dlaczego Wy zawsze posądzacie nas o takie egoistyzne pobudki :D :D :D Nie wierzycie w nasze dobre intencje :D :D

A ja to nie wiem kiedy się kostki dorobię :( W ogóle będziemy mieszkali jak na Marsie.

Wszystkie środki skupiłem na domku aby jak najszybciej się przeprowadzić. A muszę jeszcze wybudować garaż, ogrodzić się no i dopiero kostka. Póki co małżowinka się natarga bo u mnie do najbliższej drogi utwardzonej jest 100m. Dobrze, że ja wątły to się nie namęczy w razie czego po imprezkach ;)

Baru Twój mąż na pewno kieruje się tylko Twoją wygodą w przyszłości. Ja to jeszcze planuję dokupić kawałek działki aby ją poszerzyć bo pojawiła się taka okazja. Tylko dałyście mi teraz do myślenia z tym koszeniem. Może powiększę betonowy taras ;)

Jeśli chodzi o majówkę to czytałem, że każdy przynosi własną wałówkę i trunki. Ale może coś ustaliliście jeszcze a ja przeoczyłem. Tak jak pisałem postaram się przybyć ale dopiero wieczorem.

Cześć wam wszystkim !

TOMEK 100 - witaj w gronie ludzi opętanych budowaniem, kupowaniem itp.

JANON - dzięki za życzenia i pamięć spotkamy się na majówce to pogadamy.

ANIKA - jak ci potrzeba podkładów kolejowych nasyconych nowych to ci dam namiary koło stalowej woli jest coś takiego bo byłem tam niedawno z ofertą u nich . z tego co tam widziałem dla RS też powinno wystarczeć.

Co do majówki to jak mnie i żonie nic nie wyskoczy to powinnyśmy spokojnie dotrzeć w sumie to bardzo się cieszę że znowu się spotkamy.

Jeżeli chodzi o termin 2 majowy to ja niestety raczej nie będę mógł bo wtedy moja pierwsza miłość wchodzi w grę.

No to by było tyle na razie - pozdrowionka dla wszystkich Was.

Januszek masz już doświadczenie w montażu drzwi. Montowałeś je na dyblach czy na samej piance? Jakiej pianki używałeś?

Moje drzwi będą gotowe w tym tygodniu ale przywiozę je dopiero w połowie maja bo akurat będę tamtędy przejeżdżał odpowiednim samochodem, żeby je zabrać. I tak wcześniej nie miałbym czasu ich zamontować.

otóż pierwsze z drzwi zamontowalem z wszelkimi szykanami kołki, zetka, dyble, pianka,

wraz z rozwijem sytuacji zrezygnowałem z kołków, dybli, zetki

zostala sama pianka i trzyma po cholerze, wieszałem się na tych drzwiach

a przecież wiesz jaki jestem bysio :wink: i nic

myślę że sama pianka wystarczy, wierny jestem piance soudal

nie zamontowałem wszystkich drzwi bo mnie stolarz robi w ......

oj chyba zrobię mu kuku. :evil: :evil:

greg wojtek

to dobrze że wybieracie się na majówkę

Januszek, a co, nie podoba Ci się bruk drewniany????? :evil:

Wojtek: czekam na namiary :)

Greg: dokupuj, dokupuj... Kupisz sobie traktorek i będziesz jeździł. Od razu przyda Ci się do odśnieżania zimą :wink:

U mnie też rysuje się taka możliwość i tez dokupię, jak tylko właściciel będzie sprzedawał, mimo iż Pan Mąż już teraz mówi, że jak wyjdzie w piątek po pracy z kosiarką, wróci w sobotę na kolację :p

aaaaa, Januszek, a jak zamontujesz ostatnie? :-? Drzwi, oczywiście :p

Witam! Może to trochę późno ale mam pytanie.Czy mogę się przyłączyć i gnębić was różnymi pytaniami? Może najpierw coś o sobie:mieszkam w Dębicy i w tym roku zaczęliśmy budowę naszego domu.Wprawdzie mamy już fundamenty i trochę materiałów, to wciąż jesteśmy "zieloni" w wielu sprawach. Największym naszym problemem jest to,że szukamy drewna na więźbę i strop.I mamy mały mętlik w głowach.No bo jedni mówią:suszone komorowo,a inni,że nie.Proszę o radę w sprawie drewna i o namiary na jakiś dobry tartak,może taki z którego sami braliście drewno.Będę wdzięczna za każdą pomoc.Pozdrawiam. Acha.Dodam jeszcze,że budujeny dom D24 z kolekcji Muratora.

A ja tak z innej bajki: kiedy kłaść kostkę? :roll: Czy teraz - czyli przed wprowadzinami, czy jak będziemy mieszkać i wtedy stwierdzić na żywym organiźmie gdzie se "betonować" podwórko.

Bo jakoś nie możemy w domu osiągnąć konsensusu :x

Baru ... myśle tak ... poczekaj ...wydepczecie scieżke najbardziej wygodną .. i tę ścieżke poźniej wybrukujesz

teraz latem trawka ... ale jesienia bedziesz miała błotko na pantofelkach ...z pewnościa i wtedy dcenisz męzowska troske ...:wink:

Anika w temacie okien nie licz zbytnio na mnie, bo sam chce zapytać Grega ...

Grześ ... gdzie drzwi namierzyłeś ? zgadzam sie z januszkiem, ze pianka sama wystarcza .. .i nie ma sensu zawracac sobie głowy dyblami czy aluminiowymi ozdóbkami przybijanymi do scian ...

RS nie przejmuj sie drobiazgami typu siedzenie czy grill ...mamy doswiadczenie spore w siedzeniu na nieheblowanej desce ... i pieczeniu kiełbasy na patyku ... :wink: załatw nam tylko rozgrzeszenie ... :D

Witam! Może to trochę późno ale mam pytanie.Czy mogę się przyłączyć i gnębić was różnymi pytaniami? Może najpierw coś o sobie:mieszkam w Dębicy i w tym roku zaczęliśmy budowę naszego domu.Wprawdzie mamy już fundamenty i trochę materiałów, to wciąż jesteśmy "zieloni" w wielu sprawach. Największym naszym problemem jest to,że szukamy drewna na więźbę i strop.I mamy mały mętlik w głowach.No bo jedni mówią:suszone komorowo,a inni,że nie.Proszę o radę w sprawie drewna i o namiary na jakiś dobry tartak,może taki z którego sami braliście drewno.Będę wdzięczna za każdą pomoc.Pozdrawiam. Acha.Dodam jeszcze,że budujeny dom D24 z kolekcji Muratora.

witaj Izis i gnęb nas gnęb ...:D:D:lol:

tartaku Ci nie doradze bo masz na pewno biższe ... niż te u mnie ... :-?

...z drzewem suszonym komorowo nie mam doswiadczenia - ale doradzam strugane krokwie i wczesniej kupić ...wykopac dołek ...wyłożyć folią i porzadnie moczyc po ok 3 dni kazda krokiew w soltoxsie np.

ale równie dobrze moze to byc zwykła sól kamienna z niewielkim dodatkiem nawozu np. mocznik - tym zaimpregnujesz przeciw robalom i stworzysz ogniochronna powłoke drewo zostaw na budowie złozone na przekładkach i nakryj jakimś daszkiem bez zbytniego opatulania czy zabezpieczania

czoła krokwi pomaluj roztworem gliny i wapna lub emulsją

i pisz ... pytaj ...pytaj ...:lol:

Wojtek... dzis usłyszałem przykrą wiadomoć o psudokibicach naszej drużyny ...

przewrócili pomnik dziadka Nitki nad Wisłokiem

- dziadek to postać ... wyjatkowa ... całe lata przeprawiał krypą ludzi z Nowego Miasta na skrót przez Wisłok... ludzie docenili to i samorzutnie wybudowali mu pomnik ...

Dziadek Nitka ... to był człowiek ... wart szacunku ... dużego

coż ... bezmyślnośc chyba ....

brzoza

Witam z rańca !

Widzę, że jestem dziś pierwsza.

Flaszeczki zbierajcie i odstawiajcie, przydadzą się na spotkanie naszej paki :lol:

Miłego dnia życzę pierwszej zmianie.

miłego dnia

:D:D:D

RS nam rzodkiewka wystarczy ... towarzystwo sie liczy a nie jedzenie i weź nas nie rozpieszczaj ... z tymi krzesełkami ...:D

tylko czy "wode Alfred" mozna u ciebie kupić wieczorem ... :-? bo my nietutejsi ...

i nie wiemy ... :wink:

Witajcie :D

Popatrzcie, pada... Ciągle pada... Ale tak myślę sobie, ze nie ma tego złego, prawda? Ci, którzy zaplanowali cioranie na budowie, będą musieli ciorać na Majówce :p Na wszelki przypadek proszę przygotować sobie kurtki nieprzemakalne :) I powiem Wam w tajemnicy (Januszek, możesz czytać :p ), że będziemy mieli majówkę w cudownym miejscu. Niewiele jest chyba takich miejsc tak blisko Rzeszowa.

Witaj, Izis , wśród swoich :D

Drzewo na więźbę zamawiałam w Firmie Pana Wosia w Rudnej Małej. Impregnowane ciśnieniowo. Bardzo ładne, jak stwierdził mój cieśla. Ceny porządne :wink: . Tylko nie wiem, jak z transportem, bo to Dębica, a to jest 60 km. Musiałabyś zadzwonić. Jak chcesz, odezwij się, dam Ci nr na priv.

Miłego dnia .... :) :D

Ciao 8)

Nie pisalem kilka dni ale wszystko czytam, mam nadzieje ze uda sie Wasza impreza i wszyscy na czworakach beda wchodzili do taxowki (nie wracac po pijaku samochodami). Nasze problemy powoli sie rozwiazuja wiec moze uda sie zalatwic wszystko zanim Mama straci cierpliwosc. :oops:

Bawcie sie swietnie bo nie sama praca czlowiek zyje :) :D :lol: :p

Dzięki za poradę.Nie przeszkadza nam odległość,jeżeli towar jest dobrej jakości i po rozsądnej cenie.Owszem mamy tartak niedaleko Dębicy,nawet niezły,ale...No właśnie.Chyba woda sodowa uderzyła im do głowy,bo są jedyni w okolicy i są niezbyt mili dla klientów.Można się poczuć jak intruz,który bardzo przeszkadza,a nie jak ktoś kto zostawia im całkiem pokaźną sumkę. :evil: Szkoda nerwów. No i widzę,że planujecie małą imprezkę.Życzę świetnej zabawy i oby pogoda wam dopisała.My też mamy małą uroczystość,ale o nieco innym charakterze.Otóż nasza córeczka kończy 6 lat(3Maja) i podejmuje gości.Też będzie niezła jazda. :D Pozdrawiam.