Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie / elewacja

pik33

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej mam ofertę za 77 zł za m2, ze styro 12 cm, tynkiem akrylowym kabe 1,5. Montaż parapetów w cenie. Gość rozsądny.( oby) Chyba już widzę spadek cen, jesienią ten sam gość chciał 85zł.

Ponieważ cena atrakcyjna podpowiedzcie o co dopytać,zeby się nie okazało po robocie że mam dopłacić extra za :o i za :cry: i okaże się 120 za m2

Jak ktoś prowadzi firme na czarno to napewno może sobie pozwolić na taka cenę chociaż i tak to podejżana sprawa hmmm...

W sezonie w 3miescie ceny za robocizne wahaly sie nawet miedzy 65 a 70zł/m2 za samą robocizne :)

firma legalna, obliczyliśmy że każdy z członków ekipy za tydzień pracy dostanie po 2 tysiące, to chyba nie jest jakaś głodowa stawka...

pewnie ze woleliby po 5 tyś na łebka ale to chyba nie znaczy że jesli pracują za 34 zł za m2 to są nieuczciwi i niedokładni???

Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji w jakich granicach kształtuje się teraz cena za m2 ocieplenia w mazowieckim - okolice warszawy. Interesuje mnie cena za samą robocizne. Czy opłaca się samemu kupować materiał do ocieplenia? Jeżeli nie to ile robocizna plus materiał? Pewnie wielu powie że ilu wykonawców tyle cen. Pytam o granice dolną i górną. Czy sądzicie że cena bardzo wzrośnie jak juz zacznie się zeson? i o ile może wzrosnąć ta cena za m2.

Dziękuje i pozdrawiam.

Dziękuję za informacje o cenach.

Jednak teraz mam jeszcze jednen problem. Mianowicie jeden facet telefonicznie wycenił moje 240 m2 za cenę jednostkową 43 zł/m2, ale powiedział że podana cena jest ceną netto!!! Dodał że wszyscy podają ceny netto i jeśli dostałem wycenę od innych ociepleniowców to pewnie oni też mi podali cenę bez podatku VAT. Więc jeżeli będę chciał od niego fakturę za wykonane usługi to będę musiał doliczyć sobie jeszcze do tego podatek.

Mam mu dać odpowiedz czy chce fakturę od razu na wstępie jeżeli zdecyduje się na jego usługi. I teraz myślę czy chcieć tą fakturę? Jeżeli bym nie chciał faktury to jak ja mam z nim spisać umowę na wykonanie takiego ocieplenia? Nie bardo się orientuję czy to legalne??? Będę wdzięczny za podpowiedz jeżeli ktos z was przechodził przez ocieplenia „bez faktury”.

Pozdrawiam.

Kowitz napisał"Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji w jakich granicach kształtuje się teraz cena za m2 ocieplenia w mazowieckim - okolice warszawy. Interesuje mnie cena za samą robocizne. Czy opłaca się samemu kupować materiał do ocieplenia?"

Buduję w okolicach Wa-wy.Tynkowałam i ocieplałam jesienią 2008.Za robociznę płaciłam 40 PLN/m.Czy opłaca się samemu kupować materiały? Myślę, że tak. Za 10 cm wełny na 240 m domu zapłaciłam 8 tys i mam dobrze ocieplony dom niewielkim kosztem.Już czuję to rozkoszne ciepełko w moim domu.

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...

Znajomy znajmego który sprzedaje Kreisla wyliczył na 72 zł m2.

i w sumie to jak ma mi to robic ekipa z rozpadającego transita ( nie uwłaczając niektórym ) i o której jakości wykonywanch usług nie wiem za dużo / w konfrontacji z firmą która może zaprezentowac zdjęcia i referencje ocieplonych domów...to chyba te 58 zł za robocizne to nie jest wygórowana stawka.

Dodam że jest to dom piętrowy / jeżeli to coś zmienia

Wiele osób tutaj się przechwala że mają taką ekipę że hej! by później płakac i pisac na czarnych listach.

Bo za jakośc się płaci. :)