deka2008 26.01.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Na zamojszczyznie ceny wachają się od od25 do ok 40zl za sama robociznę, w małym miasteczku w którym mieszkam moja firma wykonuje docieplenia w cenie 25zl i weź tu zarób na chleb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 01.02.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Hej mam ofertę za 77 zł za m2, ze styro 12 cm, tynkiem akrylowym kabe 1,5. Montaż parapetów w cenie. Gość rozsądny.( oby) Chyba już widzę spadek cen, jesienią ten sam gość chciał 85zł. Ponieważ cena atrakcyjna podpowiedzcie o co dopytać,zeby się nie okazało po robocie że mam dopłacić extra za i za i okaże się 120 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckoper 01.02.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak ktoś prowadzi firme na czarno to napewno może sobie pozwolić na taka cenę chociaż i tak to podejżana sprawa hmmm... W sezonie w 3miescie ceny za robocizne wahaly sie nawet miedzy 65 a 70zł/m2 za samą robocizne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deka2008 01.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Ja mam zarejestrowana firme i biore 25zl, tylko ze na zamojszczyznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 01.02.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak ktoś prowadzi firme na czarno to napewno może sobie pozwolić na taka cenę chociaż i tak to podejżana sprawa hmmm... W sezonie w 3miescie ceny za robocizne wahaly sie nawet miedzy 65 a 70zł/m2 za samą robocizne firma legalna, obliczyliśmy że każdy z członków ekipy za tydzień pracy dostanie po 2 tysiące, to chyba nie jest jakaś głodowa stawka... pewnie ze woleliby po 5 tyś na łebka ale to chyba nie znaczy że jesli pracują za 34 zł za m2 to są nieuczciwi i niedokładni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckoper 01.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Ja mam zarejestrowana firme i biore 25zl, tylko ze na zamojszczyznie... Ludzi też masz ubezpieczonych? EdiT: Kolego wyżej, co do jakości to nic nie mówie bo napewno robicie tak jak powinno to być zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deka2008 02.02.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam 2 ubezpieczonych pracowników, ale nie mogę podnieść stawki za m, bo nie miałbym pracy na swoim terenie. Całe szczęście że jesteśmy młodzi i sprytni, dzięki czemu coś się zarabia, ale bez rewelacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowitz 02.02.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji w jakich granicach kształtuje się teraz cena za m2 ocieplenia w mazowieckim - okolice warszawy. Interesuje mnie cena za samą robocizne. Czy opłaca się samemu kupować materiał do ocieplenia? Jeżeli nie to ile robocizna plus materiał? Pewnie wielu powie że ilu wykonawców tyle cen. Pytam o granice dolną i górną. Czy sądzicie że cena bardzo wzrośnie jak juz zacznie się zeson? i o ile może wzrosnąć ta cena za m2. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 03.02.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Czy wzrośnie, raczej nie sądzę (może trochę spaść) Rozmawiałem z dwiema ekipami i obie powiedziały mi jednakową cenę 45 zł/m2 - robocizna na gotowo. Plus jeszcze coś do negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwotny 03.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ostatnio robiłem rozeznanie, bo sam mam do zrobienia elewację i ceny wahają się od 35 PLN/m2 do 50 PLN/m2 za robociznę , więc zróznicowanie jest spore. Myślę że ceny w sezonie nie wzrosną, bo inwestycji jest coraz mniej, co najwyżej te lepsze ekipy będą miały dłuższe terminy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 03.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ja dostałem kilka ofert - była i taka za 70PLN/m2 na gotowo. Ocieplenie wełną, dwa razy klej i kolor. Dość drogo, ale ekipa sprawdzona i nie ma się do czego przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowitz 05.02.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Dziękuję za informacje o cenach. Jednak teraz mam jeszcze jednen problem. Mianowicie jeden facet telefonicznie wycenił moje 240 m2 za cenę jednostkową 43 zł/m2, ale powiedział że podana cena jest ceną netto!!! Dodał że wszyscy podają ceny netto i jeśli dostałem wycenę od innych ociepleniowców to pewnie oni też mi podali cenę bez podatku VAT. Więc jeżeli będę chciał od niego fakturę za wykonane usługi to będę musiał doliczyć sobie jeszcze do tego podatek. Mam mu dać odpowiedz czy chce fakturę od razu na wstępie jeżeli zdecyduje się na jego usługi. I teraz myślę czy chcieć tą fakturę? Jeżeli bym nie chciał faktury to jak ja mam z nim spisać umowę na wykonanie takiego ocieplenia? Nie bardo się orientuję czy to legalne??? Będę wdzięczny za podpowiedz jeżeli ktos z was przechodził przez ocieplenia „bez faktury”. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin93B 06.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 szukam ekipy do ocieplenia domu o pow. 350m2 z okolic Łodzi. Chodzi mi tanią ekipę (cena w okolicy 20-25 zł) i dobrą ekipę (tylko do ocieplenia i położenia tynku- materiały mam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niewczasik 07.02.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Kowitz napisał"Witam. Czy ktoś może mi udzielić informacji w jakich granicach kształtuje się teraz cena za m2 ocieplenia w mazowieckim - okolice warszawy. Interesuje mnie cena za samą robocizne. Czy opłaca się samemu kupować materiał do ocieplenia?"Buduję w okolicach Wa-wy.Tynkowałam i ocieplałam jesienią 2008.Za robociznę płaciłam 40 PLN/m.Czy opłaca się samemu kupować materiały? Myślę, że tak. Za 10 cm wełny na 240 m domu zapłaciłam 8 tys i mam dobrze ocieplony dom niewielkim kosztem.Już czuję to rozkoszne ciepełko w moim domu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 07.02.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Docieplenie styropianem+ tynk cienkowarstwowy-35zł/m2 netto-robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurtis 08.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 mam pytanie jakie stawki biorą firmy na sląsku za m2 robocizna i materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_100 25.02.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja też szukam firmy i informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał.wwa.zach. 02.03.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ja ma umówione 130 zł na m2 z tynkiem sylikonowo-sylikatowym KREISEL , styropian 12cm / okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 02.03.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ja ma umówione 130 zł na m2 z tynkiem sylikonowo-sylikatowym KREISEL , styropian 12cm / okolice Warszawy Material to jakies 60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał.wwa.zach. 02.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Znajomy znajmego który sprzedaje Kreisla wyliczył na 72 zł m2. i w sumie to jak ma mi to robic ekipa z rozpadającego transita ( nie uwłaczając niektórym ) i o której jakości wykonywanch usług nie wiem za dużo / w konfrontacji z firmą która może zaprezentowac zdjęcia i referencje ocieplonych domów...to chyba te 58 zł za robocizne to nie jest wygórowana stawka. Dodam że jest to dom piętrowy / jeżeli to coś zmienia Wiele osób tutaj się przechwala że mają taką ekipę że hej! by później płakac i pisac na czarnych listach. Bo za jakośc się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts