Delawar 17.03.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Wiem, jednak nie na 100%, że instalacja CO z miedzi jest bardzo dobra. Proszę o podpowiedź, czy równie dobra jest instalacja z miedzi CWU i zimnej wody? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 17.03.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ja mam cała instalację z miedzi. Jeżeli chodzi o CWU to wadą miedzi jest to że jak woda sobie stoi to się szybko wychładza. Dlatego rury miedziane na ciepłą wodę trzeba z maniakalnym zacięciem izolować gdzie się da. Inaczej będziesz spuszczał do szamba zimną wodę zanim podpłynie ciepła.Wadą instalacji miedzianej jest to że nie zaleca sie prowadzić jej w ścianach. I że np wygina się po podgrzaniu.Na początku też miałem problem z wężykami- cynowe czy cynkowe oraz stalowe elementy zagniatane w wężykach korodowały i wystarczyło mniej niż 2 lata i wszystkie musiałem wymienić. Bo te metale + kiepskiej jakości woda + miedz to ogniwo elektryczne. O jakiego czasu mam spokój - albo miedz się spasywowała albo wreszcie kupiłem porządne wężyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delawar 17.03.2006 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dzięki, cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 17.03.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Wiem, jednak nie na 100%, że instalacja CO z miedzi jest bardzo dobra. Proszę o podpowiedź, czy równie dobra jest instalacja z miedzi CWU i zimnej wody? Dzięki wiem na 100% ze instalacja wykonana w miedzi jak i w pexallpex moze byc wykonana dobrze jak i moze byc wykonan zle:) Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts