assad 17.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Mam pytanie dotyczące promocji na dachówkę. Chodzi mi o konkretne miesiące kiedy cena zazwyczaj spada w dół. Słyszałam coś o maju...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 18.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Promocje jak zaczyna się sezon Chyba ktoś Cie oszukuje, promocje są teraz - a jak długo nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 18.03.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 W zeszłym roku cena dachówek spadła w środku sezonu budowalnego na skutek wojny cenowej między producentami. Zaczął Roben (w lipcu), przez co zrobił się tańszy od dachówek betonowych, więc ich producenci musieli obnizyć ceny. Również z tego samego powodu reszta producentów dachówek ceramicznych również obnizyła ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 20.03.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 i badz madry czlowieku kupic teraz czy poczekac do lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 20.03.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Potwierdzam opinię KAS01W końcu czerwca 2005r. dołączając się do dużego zamówienia trafiłem na cementowy Euronit po 22zł i była to super okazja, bo w tym czasie w kilku innych składach nie chcieli zejść poniżej 29-30zł. Cena dachówek ceramicznych w tym czasie to min.33zł.A na przełomie sierpnia i września, markowe ceramiczne można było trafić poniżej mojej ceny zakupu. Zresztą sami forumowicze licytowali się w tym czasie - kto dał mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 20.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Potwierdzam opinię KAS01 W końcu czerwca 2005r. dołączając się do dużego zamówienia trafiłem na cementowy Euronit po 22zł i była to super okazja, bo w tym czasie w kilku innych składach nie chcieli zejść poniżej 29-30zł. Cena dachówek ceramicznych w tym czasie to min.33zł. A na przełomie sierpnia i września, markowe ceramiczne można było trafić poniżej mojej ceny zakupu. Zresztą sami forumowicze licytowali się w tym czasie - kto dał mniej. To jest wprowadzanie w błąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Euronit w cenie detalicznej kosztowałod dawna najwyżej 29,30 zł/mkw "S" albo 28,50 zł/mkw brutto a nie wierze ,że ktoś proponował sprzedaż bez rabatów. Poza tym w czerwcu ubiegłego roku nie było zadnej promocji to,że udało Ci się kupić ( albo i nie) w takiej cenie to dlatego,że hurtownia chciała zrobić prezent. Uważam,że jeśli taniej to teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 20.03.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Oj kolego, nieładnie. Potwierdzam opinię KAS01 W końcu czerwca 2005r. dołączając się do dużego zamówienia trafiłem na cementowy Euronit po 22zł i była to super okazja, bo w tym czasie w kilku innych składach nie chcieli zejść poniżej 29-30zł. Cena dachówek ceramicznych w tym czasie to min.33zł. A na przełomie sierpnia i września, markowe ceramiczne można było trafić poniżej mojej ceny zakupu. Zresztą sami forumowicze licytowali się w tym czasie - kto dał mniej. To jest wprowadzanie w błąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Euronit w cenie detalicznej kosztowałod dawna najwyżej 29,30 zł/mkw "S" albo 28,50 zł/mkw brutto a nie wierze ,że ktoś proponował sprzedaż bez rabatów. Poza tym w czerwcu ubiegłego roku nie było zadnej promocji to,że udało Ci się kupić ( albo i nie) w takiej cenie to dlatego,że hurtownia chciała zrobić prezent. Uważam,że jeśli taniej to teraz Mimo, że zarzucasz mi, de facto, kłamstwo !!!!!!!!!!! !!!!!!!! , chociaż nie jest mi łatwo, odpowiem spokojnie. 1. Napisałem, że "w kilku innych składach nie chcieli zejść poniżej 29-30zł" ,a Twoim zdaniem wprowadzam pytającego w błąd bo to było 28,5-29,3 . Bez komentarza. 2. Ponadto napisałem że: "dołączając się do dużego zamówienia trafiłem na cementowy Euronit po 22zł i była to super okazja" , dlaczego więc wątpisz w to, bezpodstawnie sugerując mi fałsz . Albo więc nie wiesz w jakim państwie żyjemy od 17 lat i że w zasadzie na żaden produkt nie ma jednej ceny, a są tysiące ofert. Albo przeciwnie, pracujesz w branży budowalnej i z zgodnie ze sztuką handlową, sugerujesz, żeby brać teraz, bo później będzie drożej. Na koniec zauważę,że potwierdziłem spostrzeżenia KAS01 i przakazałem jedynie Assadowi swoje doświadczenia. Niczego natomiast nie sugerowałem, ponieważ jakie ceny będą za miesiąc, a jakie za pół roku, wie tylko jeden Pan Bóg Ty natomiast, odważyłeś się namawiać do kupowania teraz - więcej skromności Waszmość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 20.03.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 wilcza75 - oczywiście ,że wprowadzanie w błąd - co do namawiania to - może się mylę - ale nie moge znalężc słów namawiających do kupna u mnie. Bardzo się "zawilczyłeś" -ale ponieważ znam realia nie wierzę,że tylko jedna hurtownia udzieliła rabatu - ale to dyskusja bez sensu bo WAŚĆ nie czytasz tego co piszesz,albo nie rozumiesz co piszą inni - i co tu ma skromność do moich postów - to od Ciebie zieje butą - i mimo wszystko sugeruję,żeby kupować właśnie wtedy kiedy nie ma ruchu w hurtowniach- to proste jak budowa cepa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 20.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Kacperski w jednym zdaniu piszesz ze nie wierzysz w sprzedaz bez rabatów , a w drugim sugerujesz ze hurtownia zrobiła komus prezent cos mieszasz a prawda jest taka ze pierwsza mozliwosc jest jak najbardziej realna i chodzi tu o pozbycie sie towaru i odmrozenie pieniadza , a prezenty to ja dostawałem jak byłem mały i to nie od hurtownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 20.03.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Teraz zdrozeje bo gaz idzie w górę o jakies 9% wiec i dachówka też zdrożeje tak jak wełna i cegła też ma zamiar drożeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noblokers 20.03.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 w tamtym roku najtaniej było w wrześniu... po super promocji robena (niestety często 2 klasa, ale i tak o niebo lepszy niż najlepsza cementówka moim skromnym zdaniem) była propocja na ruppa od 27 (chyba że ktoś wynegocjował więcej) a nawet najlepszej dachówki w miarę normalnej cenie creatona ok. 30 zł dlatego polecam..... wrzesień.... ale pod warunkiem że dach robiony w październiku, bo może być problem z szybka realizacją.. ale to tylko dywagacja, w roku 2006 nie musi być identycznie niż w 2005 wilcza wyluzuj i z prostej wymiany zdań nie rób kłótni, to forum a nie piaskownica że musisz udowodnić swoja rację, ja jakos też nigdy nie widziałem euronita po ponad 30 zł..... no chyba że tak "zawilczyłeś" jak tu na forum i dali Ci cenę extra wyluzuj, swoją drogą po 22 zł to drogo jak na cementówke osobiście polecam ruppa albo creatona..... piękności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Te z importu powinny spadaż z kursem Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy 22.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 1. brak stabilizacji politycznej 2. marazm i spadki na giełdzie (ucieczka kapitału obcego) 3. PODWYZKA GAZU OD 01.04.2006 W/w czynniki na pewno nie spowoduja obniżki mat. budowlanych a raczej ich podwyżke. Większośc cegielni opala gazem IN MY OPINION Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noblokers 22.03.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 1. brak stabilizacji politycznej 2. marazm i spadki na giełdzie (ucieczka kapitału obcego) 3. PODWYZKA GAZU OD 01.04.2006 W/w czynniki na pewno nie spowoduja obniżki mat. budowlanych a raczej ich podwyżke. Większośc cegielni opala gazem IN MY OPINION IN MY OPINION kupiłem w 2005 dachówke po 33 zl która w 2004 była po 50 zł chociaż był 1) brak stabilizacji politycznej - rządy mniejszościowe Belki, ciągłe afery 2) marazm i spadki na giełdzie o drogie Euro 3) było w ciągu roku kilka podwyżek gazu..... ktoś mnie zapytał skoro cegła z ceramiki 2 zł to czemu gasior 20 zł... wydaje mi się że producenci dachówki maja jescze z czego spuszczać.... a obniżke cen będzie dyktowac przede wszystkim .... konkurencja... rok temu świetna robotę zrobil roben,,,, po nim wszyscy musieli dac swoja promocje..... reasumując to kiedy kupić okna, dachówke i wiele innych materiałow to wróżenie z fusów.... można tylko mówic jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 24.03.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Producenci ceramiki nie mają z czego spuszczać. Ubiegłoroczne ceny były wynikiem : po pierwsze jako pierwszy Koramic obniżył cene żeby sprzedać jak najwięcej przed oficjalnym otwarciem fabryki Robenapo drugie jak fabryka ruszyła trzeba było sprzedawać bo kredyt trzeba płacić a nie trzymać towar na placu stąd cena 22,48 bruttopo trzecie Rupp obniżył cenę żeby coś sprzedawać a przy małych zdolnościach produkcyjnych w stosunku do konkurencji szybko zakończył swoje 27,98po czwarte sytuacja na rynku niemieckim spowodowała obniżke 30% na Creatona oraz zwiększone zainteresowanie firm niemieckich polskim rynkiem Nelskamp, Meyer Holsen, Jungmeier, Jacobi, Bogen itd.Jak do tej pory niska cenę ma cały czas Koramic w Warszawie do kupiemia poniżej 24 złotychbrutto za L 15Roben jest minimalnie droższyCreaton i Rupp na poziomie zeszłorocznym ( Rupp z przed 27,98 )Na dalsze obniżki już bym nie liczył zwłaszcza po podwyżce gazu. To jeden z największych czynników ceny ceramiki.Po drugie Lafarge bo zeszłorocznych zwolnieniach ( to chyba efekt promocji ) juz nie ma z czego obniżać. A ile można byc firmą typu "Caritas Polska"Tak więc myślę, że jeśli kupować to teraz i nie czekać bo nikt podwyżki energii nie wliczy sobie w koszty tylko podniesie cenę.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 24.03.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 lecimy na zakupy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 24.03.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Na dalsze obniżki już bym nie liczył zwłaszcza po podwyżce gazu. To jeden z największych czynników ceny ceramiki. Zgadzam się. Mnóstwo czasu spędziłem (straciłem ) na szukaniu dobrej oferty na dachówkę i kupiłem we wrześniu. Faktycznie ceny spadły mocno w stosunku do końcówki 2004. Nie wiem jakie ceny są teraz, ale jeżeli L15 jest po 24 PLN brutto za m2 to trzeba brać bo w "Caritas" też nie wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bociek 24.03.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 WitamJa właśnie dostałem ofertę na dachówkę Creaton Kera Pfanne miedziana podstawowa - 2,82 bruttokrawędziowa/skrajna - 18,91 bruttogąsior - 17,31 bruttogąsior początkowy - 56,49 bruttotrójnik - 258,20 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninka__2005 24.03.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 To ja podam ceny, ktore udalo mi sie wynegocjowac na dachowke Wiekor L15 PL antracytowa angoba: podstawowa - 2,76 nettokrawędziowa/skrajna - 20,59 nettogąsior - 15,58 nettogąsior początkowy - 32,43 nettotrójnik - 166,75 netto Czy to duzo czy malo? Ktos kupoowal te dachowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 24.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Za KORAMIC L15 czerwoną angobę coś koło 3-4 tygodni temu miałem ofertę:- 1,82 za podstawową- 12,73 gąsior- 136,74 trójnik Ceny netto. Jak teraz się sprawa przedstawia nie wiem, ale może się zorientuję ??? Ceny podwarszawskie. Aktualizacja: a co do wahań cen to też myślałem że na rynku produktów budowlanych powinna być zależnośc jak w typowej ekonomii. Niestety zostałem dość szybko sprowadzony na ziemię. Z informacji jakie sprawdziłem i jakie mi podano wynika że najlepszym okresem na zakup pokrycia dachów jest sezon dachowy (sierpień-wrzesień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts