Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Półślepy Drozdek - nadal szuka!

tyberian

Recommended Posts

Drozdek jest niespełna dwuletnim młodym kotkiem z wadą jednego oka. Poza tym jest całkowicie zdrowy, śliczny, kontaktowy i uroczy. Nie poradzi sobie sam, musi znależć dom na stałe u kogoś kto go pokocha mimo jego ułomności i zgodzi się go przygarnąć. W tej chwili jest we Wroclawiu ale transport jest do załatwienia jeśli ktoś go zechce. Czekam na wiadomość od osoby zdecydowanej, to musi być decyzja na całe Drozdkowe życie, on nie może się komuś znudzić i trafić na ulicę bo tego nie przeżyje.

http://img373.imageshack.us/img373/3830/9a3e7ccddf0082db8b97a073035e07.th.jpg[/img]

http://img373.imageshack.us/img373/3830/9a3e7ccddf0082db8b97a073035e07.th.jpg[/img]

Szansa jest zawsze... Niestety osoba, o której myślałam, jak się okazuje nie ma już psa i trzech kotów, tylko dwa psy i pięć kotów :o W ciągu tygodnia, cholera - ptasia grypa. A poza tym to jest na wsi, więc byłby wychodzący.

Ja sama miałam już niewidome zwierzę, psa, więc mam sentyment,ale mogę dopiero w czerwcu, podobnie jak z Maksem (a z Maksem jest dodatkowy problem:-( Tak czy inaczej będę miała nowego psa, mogę mieć i nowego kota (i nic więcej, bo się w VV zamienię), a ten mnie za serce chwycił, ale...

Szukam dalej.

• 1 month później...

Tyberian, wiem, że Ty i Twoja mama macie mnóstwo roboty z kociami, ale może... Mam kota, o którym już pisałam - Kulczyk. Niestety, nie toleruje innych zwierząt w mieszkaniu, mimo, że sam był drugim w "stadzie". Do tego stopnia nie toleruje, że rezydentka z jego tymczasowego domku musiała opuścić swoją bezpieczną rezydencję, przez co bardzo cierpi (jest u rodziców kolegi, który przechowuje tego łobuza).

Kulczyk przechodzi zaraz na kurację kroplami, ale mimo wszystko wątpię, żeby się pogodził z moimi kocicami. Nie może też zostać tam gdzie jest.

Nie mam zdjęcia (mogę mieć), ale Kulczyk jest bardzo podobny do Drozdka, tyle, że jest całkowicie zdrowy i jest w wieku ok. 1 roku. Jest wykastrowany jakiś miesiąc temu.

Jeżeli byście przypadkiem wiedzieli o jakimś domu dla Kulczyka (może być kotem wychodzącym, jest szybki i wyjątkowo sprawny), ale taki gdzie byłby jedynakiem, to ja biorę Drozdka. Będą sobie z Dyzią takie dwa ślepaczki szczęśliwie (mam nadzieję:-) rezydować dożywotnio :-)

Oczywiście, nie odbierajcie tego jak jakiś warunek, który bezdusznie stawiam... Mam nadzieję, że wiesz, iż wzięłabym Drozdka bezwarunkowo, ale nie mogę, jeżeli będę miała tego wariata Kulczyka.

Może dla tego łobuziaka łatwiej będzie znaleźć jakąś chatkę :-) Oprócz tego, że ma energii na trzy koty to jest przemiłym i przeuroczym zwierzakiem z charakterem.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...