Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Maksyma domu - konkurs

Recommended Posts

• Odpowiedzi 136
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
My troszkę na inny ale pokrewny temat: na ostatnim spotkaniu sąsiadów z naszej piaszczystej ulicy które zresztą odbywało się właśnie na jej środku, po zasadniczej dyskusji na temat perspektyw nitki gazowej, dyskusja zeszła na mniej konkretne tematy i pojawił się problem przyszłej nazwy dla naszej uliczki. Zaczęło się od propozycji romantyczno-historycznych (np. ul. Marysieńki - to chyba dlatego że pobliska główna ulica nazywa się Królowej Jadwigi) aż wreszcie jeden z sąsiadów rzucił propozycję - Manhattan! Argumentował to świetnym brzmieniem odpowiedzi na ewentualne pytanie: "Gdzie teraz mieszkasz? Na Manhattanie!" Ja jednak ripostowałem, że wobec nadchodzącego podatku katastralnego (katastrofalnego?) może lepiej nazwać ją ul. Uboga. Może wtedy szpiedzy Fiskusa tam nie zajrzą? Ale chyba jestem naiwny, prawda? Pozdrowienia dla Forumowiczów i Redakcji. B.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Kiedyś przy drzwiach wejscowych umiesciłem kartkę że dzwonek przy furtce nie działa i że jest spuszczony pies i Dobiega do furtki w 5 sekund i jestem ciekawy jaki jest twoj rekord?..tylko ze furtka jest oddalona jakieś 20m od drzwi a to dlatego ze czesto ktos wchodził na podwórko nie dzwoniąc . Kiedyś listonosz się troche przestraszył i wiecej juz nie wchodzi na podwórko dopóki nie sprawdzi czy jest pies. :D

A co bym przy drzwiach napisał

Witam was ale wchodzicie na wlasna odpowiedzalnosc.

Pozdrawiam i miłego dnia życze

• 1 month później...
  • 2 months później...

nie zdążyłam pomyśleć co bym wpisała jako maksymę,

a tu patrzę na drzwiach (całe szczęście zastępczych) wypisane czarnym ołówkiem przez całą szerokość (rozmiar trzcionki ok 26):

"nie zgasiłeś światła - elektryk"

do kogo adresowane i dlaczego na zewnątrz (tam jeszcze nie ma światła?!