Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy wykupywać od gminy mieszkanie w którym mieszkam (możliwe ok 55%bonifikaty), czy brać się za budowę domu. Jeśli wykupię mieszkanie to prawdopodobnie budowe domu całkowicie trzeba będzie zarzucić z powodu braku kasy (za mieszkanie wraz z przynależną ziemią ok 50kPLN) , a z drugiej strony żal jest zostawić ładne mieszkanie( ok 120 m2) w którym spędziło się kilka ładnych lat, a w dodatku poniosło się znaczne nakłdy na różne remonty. Doradźcie coś, moż ktoś podywaguje co by było gdyby był na moim miejscu.
https://forum.murator.pl/topic/50280-w-kt%C3%B3rym-kierunku-p%C3%B3j%C5%9B%C4%87-dorad%C5%BAcie/

No cóż........to bardzo duże mieszkanie - tyle wiadomo :-) .

Jest tyle uwarunkowań, których nikt, prócz Ciebie nie zna, że trudno doradzać cokolwiek ?

Np. nie wiadomo w jakim budynku to mieszkanie........typowum bloku, czy czymś mniejszym ?

W jakim otoczeniu ten budynek się znajduje ?

Co to znaczy przynależna ziemia - czy jest to część działki pod budynkiem, czy coś więcej - co można wykorzystać ?

Jakich masz sąsiadów ?

Ogólnie jak Wam sie tam mieszka ?

Koszty mieszkania ?

Etc, etc, etc.................

Mamcia

Nikt z nas nie jest na Twoim miejscu

Nie wymagaj zbyt wiele

Twoje zycie

Twoja kasa

Twoje mieszkanie

TWOJ a nie nasz wybor czy tez sugestia ktora na Twa decyzje wplynac moze

SAMA musisz zdecydowac

Hmmm.... moja uwaga natury ogolnej - zawsze tego typu posty mnie zastanawialy - co jest powodem ze ludzie je pisza? Przeciez nikt za nich decyzji nie podejmie.

Ja bym wykupił mieszaknie,zbeirał środki do czasu aż brakowało by gotówki równej wartości mieszkania - wtedy sprzedał z jakimś terminem na wyprowadzkę, wykończył dom i sie wyprowadził z mieszkania :wink: