Gość 18.03.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Na RW rozmawiałam z sylvią1 na temat jej rozterek jak urządzić dom dla alergika, żeby było przytulnie bez tych wszystkich bibelotow, kwiatow, firanek , dywanow.Myślę że to ciekawy temat i wyzwanie dla dekoratoro wnętrz, bo coraz z nas więcej cierpi na tę przypadłość a nie każdy lubi minimalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 30.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Podoba mi sie podejscie niektorych niemieckich firm - przed rozpoczeciem prac budowlanych robia rozpoznanie kto na co choruje , zeby dobrac odpowiednie materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 24.05.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Uważam, że temu tematowi należy się w obecnych czasach sporo uwagi. Dom alergika też musi stwarzać wrażenie ciepłego i przytulnego. Ja osobiście mam sporo doświadczenia w tej kwesti. Mój synek jest alergikiem przede wszystkim uczulonym na roztocza kurzu domowego i wiele innych. Alergia przerodziła sie bardzo szybciutko w astmę oskrzelową, która teraz przy dobrym leczeniu ustępuje. Mój dom musi być czysty ale pozbawiony dywanów, bibelotów, pluszaków. Ale wyczytałam ostatnio, że dla alergików dobrym materiałem na podłogi jest KOREK - ciepły, antystatyczny. Oprócz tego istnieje szereg preparatów, którymi spryskuje sie powierzchnie kanap, dywanów czy pościeli i koców (Alergof - bez recepty ok 60 zł.) i one naprawdę działają w połączeniu z odkurzaczem z filtrem Hepa przynoszą rezultat. Ja już to przetestowałam, ale teraz choruję na podłogę z korka - ale to już w nowym domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.05.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 giza u nas to samo filtr hepa w odkurzaczu + alergoof + pared robiazgów np likwidacja dywanika u dzieci, minimalne firanki dały poprawe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts