Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie jak w temacie.

Wczoraj czytałem posta o karpiówce i wspomniano tam własnie o tej dachówce.

Nawet ciekawie to wygląda, przynajmniej na załaczonych zdjeciach

http://www.uniprodek.com/

Moze sie znajdzie jakis posiadacz własnie takiej dachówki.

Moze cos powiecie na ten temat.

Czekam na opinie.

https://forum.murator.pl/topic/50285-kto-ma-dach%C3%B3wke-w%C5%82%C3%B3knisto-cementow%C4%85-na-dachu/

Jest to bardzo ciekawy materiał imitacja łupka nazywany też łupkiem cementowym. Może być montowany na łatach lub na pełnym deskowaniu i jednej warstwie papy. Daje możliwoœć wykonania praktycznie każdego kształtu dachu. Jedyna wada to cena. Wykonywałem dach z lukarnš w kształcie wolego oka i z koszami na nokach podobnym pokryciem, Struktonitem firmy Euronit, efekt jest doskonały. Pozdrawiam.

Piszesz ze wadą jest cena , wydaje mi sie ze mozna taniej pokryć dach niż dachówką oczywiscie karpiówką bo typowa zakładowa napewno jest tansza.Ale planując z gory ze dach sie pokryje deskami w jeden sezon i papą a w nastepnym np.tego typem dachówek to mozna koszty rozłożyć .

W moim przypadku i tak planowałem krycie narazie deskami i papa a potem

jestem za karpiówka.Niepewnośc w wyborze co połozyc w drugim etapie wprowadziła post w ktorym znalazłem wypowiedz na temat imitacji łupka,no i znalazłem uniprodka,producenta.

Andrzej moze masz jakies zdjecia swojego domku z tym pokryciem.Chetnie bym zobaczył jak sie to prezęntuje :) moze byc na prywatna wiadomośc

Będę robił zdjęcia do aktualizacji swojej strony internetowej to z pewnoœciš Ci przeœlę. Pozdrawiam.