szyper 18.03.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam Mam pytanie .Kupiłem mieszkanie w dwupiętrowym bloku.Mam zamiar je trochę przebudowaci .Czy jest sposob na sprawdzenie jaką metodą jest zbudowany strop bez zaglądania w projekt i czy można sugerować się rysami na suficie w mniej więcej w takiej samej odległości że jest to płyta. Czy ściana postawiona z czerwonej cegły o szerokości ok 10cm jast ścianką działową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.03.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ciana nona to ciana gruboci minimum 24 cm. Powiniene udać się do administracji gdzie uzyskasz kompetentnš poradę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.03.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 ściana nośna to ściana grubości minimum 24 cm. no wcale nie jest powiedziane... ostatnio spotkałem się z taką na 11cm a u mnie w mieszkaniu są 20-ki, więc uważaj z takimi opiniami. Jesli chodzi o ściany z cegły to nośnymi są te na grubość min. 1 cegły (ale po największym wymiarze cegły- czyli naszej standardowej - 25cm) Szyper, żeby miec całkowitą pewność powinieneś zaglądnąć w projekt i sprawdzic technologię. Wprawna osoba pozna technologię jeśli będzie na miejscu - najwyżej odkuje kawałek tynku. nie ma cegły szerokości 10cm - jest 12 . Tak, te ściany to ściany działowe, ale nie radzę takiej ściany budować z cegły pełnej na stropie np z płyt kanałowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szyper 19.03.2006 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Dzięki Robertza informacjeTrochę zakręciłem tamat ścianki bo mam taką właśnie i chcę ją wyburzyć a co do stropu to bez wglądu w plany to się jednak nieobejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts