Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zamierzam kupić piec jednofunkcyjny z zasobnikiem na 120 litrów Vaillanta. W sklepach sprzedawcy proponowali mi róznego rodzaju programatory- jedni twierdzili że wystarczy zwyły programator pokojowy inni zaś że lepiej troche zainwestować i kupić programator pogodowy. W jednym byli zgodni bym kupił programator radiowy!!!Przekonywali mnie że można regulować temperaturą w różnych pomieszczeniach. Dodam, iż jest to segment w 3 pietrowy.W salonie będę miał kominek z rozprowadzeniem na wszystkie pokoje.

Bardzo proszę o Wasze opinie czy warto inwestować w programator radiowy który jest o około 500 złotych droższy od zwykłego.

Pozdrawiam serdecznie

Jarek

https://forum.murator.pl/topic/50311-wyb%C3%B3r-programatora-do-pieca-gazowego-prosz%C4%99-o-wasze-opinie/

Za cenę sterownika radiowego masz sterownik pogodowy.

Masz chyba możliwość poprowadzenia przewodu od kotła do sterownika ?

Jeśli tak to po co radiowy ? Wybierasz wiodące pomieszczenie (nie z kominkiem) i tam montujesz sterownik. Pytanie który pokojowy czy pogodowy musisz sam sobie odpowiedzieć. Jest na forum wiele info.

Ja preferuję pogodowe czyli do Twojego kotła VRC 410

Jeżeli rozprowadzenie ciepła będzie na wszystkie pokoje zamontował bym VRC 410 w kotle.