Szczecin HENRYK 20.03.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Nie wydaje mi się aby dodatkowe schody z kuchni do piwnicy były dobrym pomysłem, Po prostu zabierają one cenne miejsce tak na parterze (w kuchni) jak i w piwnicy. A do piwnicy akurat z kuchni nie biega się kilka razy dziennie bo i po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 20.03.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Szczecin HENRYK napisał: Nie wydaje mi się aby dodatkowe schody z kuchni do piwnicy były dobrym pomysłem, Po prostu zabierają one cenne miejsce tak na parterze (w kuchni) jak i w piwnicy. A do piwnicy akurat z kuchni nie biega się kilka razy dziennie bo i po co. Zgadzam się - to juz lepiej na tej powierzchni, którą zajmowałyby schody (lub niewiele większej) zrobić po prostu spiżarnię przy kuchni. pozdrawiam rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muminka 20.03.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 hmmm ale w kuchni mam już przeznaczone miejsce na taką podręczną spiżarkę - coś w rodzaju trochę większej szafy tylko chcieliśmy w piwnicy umieścić tę większą spiżarnię właśnie na jakieś większe ilości przetworów, ziemniaków itp. poza tym to tylko tam mi się widzą te schody bo w holu odpadają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczecin HENRYK 20.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Zwykle schody do piwnicy robi się pod schodami na piętro. Wtedy jest maksymalne wykorzystanie powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muminka 21.03.2006 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no tak... ale tak jak już pisałam u mnie niezabardzo to widzę, ponieważ dom będzie tylko częściowo podpiwniczony i nijak mi tam te schody nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.03.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 baba_budowniczy napisał: muminka napisał: Dzięki za wszystkie odpowiedzi Czyli jednak nie jest tak źle, bo nam wychodzi projekt dość dużego domku ok 250 m2 bez piwnic i garażu. Wydaje mi się to o jakieś 50 m2 za dużo no ale co zrobić jak dla takiej rodziny potrzebna jest przestrzeń duuużo przestrzeni A ktoś pisał o dużej pralni. Jakiej wielkości powinna być i gdzie ją najlepiej usytuować? Na parterze czy w piwnicy? Bo mi osobiście bardziej odpowiada ta druga opcja ale nie wiem jak to się będzie sprawdzać... co o tym sądzicie? Ja myślę, że miejsce do prania powinno być jak najbliżej miejsca powstawania brudnych ciuchów , czyli sypialni. Nie chciałoby mi się biegać ze wszystkim po piętrach A ja sie martwiłam, że te moje 270 metrów + garaż na 7 osób to za dużo...już mi lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Nefer napisał: baba_budowniczy napisał: muminka napisał: Dzięki za wszystkie odpowiedzi Czyli jednak nie jest tak źle, bo nam wychodzi projekt dość dużego domku ok 250 m2 bez piwnic i garażu. Wydaje mi się to o jakieś 50 m2 za dużo no ale co zrobić jak dla takiej rodziny potrzebna jest przestrzeń duuużo przestrzeni A ktoś pisał o dużej pralni. Jakiej wielkości powinna być i gdzie ją najlepiej usytuować? Na parterze czy w piwnicy? Bo mi osobiście bardziej odpowiada ta druga opcja ale nie wiem jak to się będzie sprawdzać... co o tym sądzicie? Ja myślę, że miejsce do prania powinno być jak najbliżej miejsca powstawania brudnych ciuchów , czyli sypialni. Nie chciałoby mi się biegać ze wszystkim po piętrach A ja sie martwiłam, że te moje 270 metrów + garaż na 7 osób to za dużo...już mi lepiej... W klubie zawsze raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ja myślałem ze przesadziłem z moimi 320 m ( z garazem ) ale jak widac jestem w normie i jakoś mi lżej na sercu i bardziej normalny się czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 21.03.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 W większości waszych postów jest mowa o domach ok.200 metrach kwadratowych które są dla mnie osobiście za duże, a to dla tego że jestem osobą która bardziej chce się otaczać przyroda niż betonami . I tak właśnie buduje dom 100 metrowy a dodatkowo inwestuje w drewniany 80 letni dom na Roztoczu. Ludzie po co wam takie metry. Jak słyszę o domach po 300 metrów to wydaje mi się ze właściciel to zakompleksiony gościo. Nie lepiej z zaoszczędzonych pieniędzy przy budowie mniejszego domu np. kupić działkę letniskowa nad jeziorem czy innej malowniczej okolicy. Na pewno to zdrowsze dla dzieci i rodziców od takiego wielkiego domu. Zgadzam się z tym ze takie duże metry i schody w domach to na starość problem. Ja co prawda nie myślę jeszcze o starości. Jak dysponował bym pieniędzmi na duży dom to zadbał bym bardziej o pieniądze na start swoich dzieci w dorosłym życiu. Albo kupić ziemie może wybudować dom albo odkładać kasę. Co im przyjdzie z takiego wielkiego domu i tak lepiej siedzieć na dworze w piaskownicy. No ale za to sąsiedzi to chyba zagotują się z zazdrości no taka stodoła. Kto ma czas zajmować się dziećmi i jeździć z nimi w plener, prawda, niech siedzą w swoich pokojach 5 na 5 metrów. Nie po to wywaliłem tyle kasy na taaaaki dom że byś cholero teraz łaziła nie wiadomo gdzie po dworze. Do domu!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Cytat Ludzie po co wam takie metry. Jak słyszę o domach po 300 metrów to wydaje mi się ze właściciel to zakompleksiony gościo. no no http://rezulak.pl/gify/nerwus.gif http://rezulak.pl/gify/paluszkiem.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 21.03.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 zaznaczam, że mi sę tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 duży dom a duzy dom inaczej to wygląda jak 300 m2 podzielona jest na pokoiki po 20 m2 a zupełnie inaczej jak podział odpowiada zyciu rodzinnemu domowników.U nas pomimo dużego domu - będac w części dziennej domu jest ucześtnikiem zycia w kazdym jego miejscu, wchodzac do domu na wprost wejścia - na drugim końcu damu widac kominek, salon kuchnia jadalnia korytarze to jedna przestrzeń dodatkowego smaczku daje antresola nie uwazam ze jest duży ..... raczej przestrrzenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Wolf PL napisał: W większości waszych postów jest mowa o domach ok.200 metrach kwadratowych które są dla mnie osobiście za duże, a to dla tego że jestem osobą która bardziej chce się otaczać przyroda niż betonami . I tak właśnie buduje dom 100 metrowy a dodatkowo inwestuje w drewniany 80 letni dom na Roztoczu. Ludzie po co wam takie metry. Jak słyszę o domach po 300 metrów to wydaje mi się ze właściciel to zakompleksiony gościo. Nie lepiej z zaoszczędzonych pieniędzy przy budowie mniejszego domu np. kupić działkę letniskowa nad jeziorem czy innej malowniczej okolicy. Na pewno to zdrowsze dla dzieci i rodziców od takiego wielkiego domu. Zgadzam się z tym ze takie duże metry i schody w domach to na starość problem. Ja co prawda nie myślę jeszcze o starości. Jak dysponował bym pieniędzmi na duży dom to zadbał bym bardziej o pieniądze na start swoich dzieci w dorosłym życiu. Albo kupić ziemie może wybudować dom albo odkładać kasę. Co im przyjdzie z takiego wielkiego domu i tak lepiej siedzieć na dworze w piaskownicy. No ale za to sąsiedzi to chyba zagotują się z zazdrości no taka stodoła. Kto ma czas zajmować się dziećmi i jeździć z nimi w plener, prawda, niech siedzą w swoich pokojach 5 na 5 metrów. Nie po to wywaliłem tyle kasy na taaaaki dom że byś cholero teraz łaziła nie wiadomo gdzie po dworze. Do domu!!!!!!!!!!!! Wolf - racz dokładniej przeczytać ten wątek i nie szafowac takimi sądami. Na twoich 120m raczej nie będzie mieszkało więcej osób (chyba, ze lubicie bliskość wzajemną ). A w większości ludzie tu piszą o duzych domach dla dużych rodzin albo o dużych domach bo lubia przestrzeń. Tak też wyobraź sobie wolno... Ja osobiscie buduję dom dla siebie nie dla sąsiadów - oni mają swoje. Chyba mierzysz wszystkich swoją miarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 a moze zaczniemy mówic kto ile ma pokoi jak metry co niektórych wk...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 21.03.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 mi też wyszło coś ze 200 metrów i po przeczytaniu postów trochę mi ulżyło.Ja natomiast nie widzę sensu budowania 2 domów. Odliczajac czas na pracę , dojazdy (ok 20 min dziennie) i na sen zostaje mi kilka godzin dziennie na pobycie w swoim domu z rodziną. Dużo przyjemności odkładam na sobote i niedzielę więc kompletnie nie wyobrażam sobie, że mogłabym w piątek wieczorem "przeprowadzać" się do drugiego domu. Wolałabym już mieszkać w "bloku" i mieć domek "na wsi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 21.03.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Baba Przepraszam, nie gniewaj się ja mam dom 500 metrów podłogi chromowane i żone co ma złote zęby. Teraz jest dobrze swój czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.03.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Cytat żone co ma złote zęby. to w pewnych sytuacjach ci współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 :Rezi to Ty powinieneś być zakompleksiony + VAT...:) Wedle mnie to jak kogo stać na 300m to niech buduje i 300m....Co nam to do tego -to Jego dom. I koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 21.03.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Rezi napisał: Cytat żone co ma złote zęby. to w pewnych sytuacjach ci współczuje Czasami troszke perwersji musi być w ............ a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wolf PL 21.03.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 areq napisał: :Rezi to Ty powinieneś być zakompleksiony + VAT...:) Wedle mnie to jak kogo stać na 300m to niech buduje i 300m....Co nam to do tego -to Jego dom. I koniec. To ja napisałem ten zakompeksiony Wolf PL ale nie martw się może nikt sie nie pogniewa ja ci wybaczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts