tomasz632 12.03.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 19.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Zwracam się z w/w pytaniem z nadzieją,ze ktos wybrał ten projekt???pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monarys 24.10.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 zamierzam budowac c116 godziwy, pls o info jezeli juz cos wiesz jak sie sprawy maja jesli chodzi o godziwy:) wg mnie jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monarys 24.10.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 przymierzam sie do kupna tego projektu, jest idealny chyba:), małe zmiany do wprowadzenia - to od zmiana wielkosci okien od frontu na dwa duze i jednoczesnie powiekszenie tego nad nimipewna zmiana stylu - poprzez dodanie okiennic i wyzsze wykonczenie czesci dolnej budynku - i w moich wybrazeniach powinno byc super,czy ktos wybudowal i jest zadowolony pls o info !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 08.11.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Cześć Zdecydowałem się na budowę projektu C116 Godziwy. Obecnie jestem na etapie załatwiania formalności(decyzję o warunkach zabudowy otrzymałem wczoraj ). Wczoraj równiez zamówiłem projekt. O dalszych moich poczynaniach napiszę. [/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monarys 08.11.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Halo, super dzieki czekam na info:) pozdrawiam Cześć Zdecydowałem się na budowę projektu C116 Godziwy. Obecnie jestem na etapie załatwiania formalności(decyzję o warunkach zabudowy otrzymałem wczoraj ). Wczoraj równiez zamówiłem projekt. O dalszych moich poczynaniach napiszę. [/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 12.11.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam!! Mam już kupiony projekt. projek kupiłem w promocji z 7 procentowym rabatem. Zaoszczędziłem 124 zł . Zawsze coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monarys 19.11.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 tak rabacik z nowego muratora tez juz mam:) Utrzymujesz tą spiżarnię pod schodami? ja sie zastanawiam czy tych scian obok schodów nie zlikwidowac i schody takie "lekkie" wstawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monarys 19.11.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 tak rabacik z nowego muratora tez juz mam:) Utrzymujesz tą spiżarnię pod schodami? ja sie zastanawiam czy tych scian obok schodów nie zlikwidowac i schody takie "lekkie" wstawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 20.11.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Też jeszcze nie wiem. Wolałbym spizarkę zachować. W projekcie tym nie ma za dużo pomieszczeń stricto gospodarczych, w zwiazku z tym każda powierzchnia jest ważna. Dzisaj zamówiłem mapki u geodety. Plan sytuacyjno-wysokościowy bedzie mnie kosztował 500, natomiast adaptacja projektu 1500 zł. Mam nadzieję, że nie przepłaciłem. Pytałem się tez o projekt dojazdu i jakiez było moje zdziwienie, że tego typu projekty kosztuja od 700 zł wzwyż. K... człowiek buduje i każdy chce zarobić na tobie i to całkiem nie małe pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekmac 01.12.2006 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam zainteresowanych. Jak dobrze pójdzie to 4.12.2006 będę rozpoczynał budowę c116 (stan 0). Projekt zmieniony między innymi ze względu na trudną działkę (wjazd od południa), ale zakres zmian niezbyt duży . Domek po zmianach będzie wyglądał tak: http://images3.fotosik.pl/273/500e06ba2bc70988.jpg Dół w części garażowej obrócony o 180 stopni i pozbyłem się podcienia na rzecz powiększenia garażu i co za tym idzie jednego z pokojów nad garażem. Zmiana spowodowała że obrys ścian tworzy literę "L". Inne zmiany techniczne to np. balkon w konstrukcji takiej jak strop a nie drewniany, bo w projekcie jest drewniany. Postaram się dokumentować postępy na placu boju ... sorry budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajo30 05.12.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Witaj na temacie "Godziwego"Mam pytanie do Ciebie. Na ile przewidujesz koszty budowy domu do stanu surowego zamknietego i do całkowitego zamknięcia inwestycji.Jak ja wyliczałemm(mam nadzieje że dobrze) koszt budowy do stanu surowego zamkniętego bedzie oscylował w granicach 80 tys zł + 26 tys koszt robocizny. Natomiast całkowity koszt inwestycji (bez działki) to kwota rzędu 280 tys zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekmac 05.12.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Co rozumiesz pod pojęciem stan surowy zamknięty?W jakim regionie Polski budujesz (Tychy?), u nas (okolice Szczecina) materiały i robocizna ostatnio ostro w górę i mimo zimy (już prawie) wcale nie chcą tanieć? Przykładowo beton B20 270zł za m3, Suporex 7,20 za szt., drewno idzie w górę, itp.Z czego budujesz? Jeśli chodzi o koszty to u mnie powinno to wyglądać tak (z robocizną):fundamenty (15000),ściany+kominy(30000),strop (20000),dach+okna_dach(40000),okna+drzwi(20000),ocieplenie+tynk_zew(15000)RAZEM:140000 Ale jak będzie, trudno powiedzieć. Mam nadzieję że trochę przeszacowałem.Acha w tych kosztach nie jest uwzględnione ocieplenie i wykończenie poddasza płytą gk. I słabo mi się robi jak zaczynam to wszystko zliczać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karli1 11.12.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam Wszystkich,też z moją zoną wpadł nam w oko ten projekt, ze wzgledu przedewszystkim na duży ponad 33m2 salon i w miare rozsadną powierzchnię korytarzy oraz doś sporą łaźienkę na górze.Ja rezygnuję z garażu na rzecz pokoju-gabinetu na dole i pralni oraz sporej kotłowni. Zastanawiam się tez nad podniesieniem ścianki kolankowej, zwiekszą się wówczas pomieszczenia na podddaszu. Dodatkowo chcemy robić drugi balkon w częsci dużej sypialni.Budować będę w Błoniu k/Warszawy.Pozdrawaim i życzę powodzenia w zamierzonych celach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karli1 30.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Witam Wszystkich, czyżby nikt nie miał odrobiny czasu napisać coś odnoście postępów z Godziwym? Może jakieś nowe pomysły i zmiany. Bardzo mnie to interesuje, bo po Nowym Roku chcę zamówić projekt i dać go do adaptacji po uprzednich przeróbkach. A może już ktoś zakończył budowę i może podzielić się swoimi spostrzezeniami? Pozdrawiam i Życze Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekmac 03.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam. Jest 3.1.2007 ciągnę ściany parteru. Jakieś pytania?Pozdrawiam i wszystkiego naj... w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karli1 06.01.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam. Jest 3.1.2007 ciągnę ściany parteru. Jakieś pytania? Zbyszku, jakieś przeróbki w projekcie zrobiłes?, czy wersja podstawowa? A może jakieś spostrzeżenia co byś zmienił lub poprawił? Właśnie kupiłem projekt, czekam na zamówioną mapę do celów projektowych i dalej będę z moim architektem dostosowywał projek i nanosił ewentualne poprawki. Pozdrawaim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.01.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Panowie Godziwi to ja bardzo proszę o założenie dziennika budowy, co by można śledzić postępy prac. Ja dzisiaj odkryłam ten projekt i jestem bardzo zachwycona. Proszę o zdjęcia bo wizualizacja to nie jest to samo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karli1 08.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Ja dzisiaj odkryłam ten projekt i jestem bardzo zachwycona TOsinek, to jak się zdecydyjesz na Godziwy to będziemy budować na wiosnę niedaleko siebie. Warto będzie wymienić się zawsze spostrzenieniami i uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekmac 08.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich. Prace nad "Godziwym" w toku. Karli. Trochę o zmianach w mojej wersji projektu na początku wątku. Co jeszcze? Z uwagi na dość bliskie sąsiedztwo innych budynków, zresztą nie tylko z tego powodu, rezygnacja z okien w garażu na rzecz "okienek" w bramie garażowej. Brak okna w łazience na parterze z uwagi na dość małe jej gabaryty (w projekcie okno wchodzi na prysznic. Wiem, wiem - bez okna w łazience, ale tak wyszło po rozpatrzeniu wielu wariantów okien węższych, niższych, luksferów, itp) Łazienka dłuższa o 40 cm wiatrołap o 50cm (dzięki rezygnacji z podcienia i po przesunięciu ściany budynku). Pomieszczenie gospodarcze szersze o jakieś 40 cm. Schody przesunięte o 20 cm w stronę pokoju dziennego, wtedy dwa pokoje na piętrze są w miarę równe, łazienka na piętrze oraz kuchnia trochę szersze. Dwa pokoje nad pokojem dziennym połączone w jeden + garderoba. Dokumentację zdjęciową prowadzę, ale chyba nie znajdę czasu żeby wszystko publikować. Poniżej kilka istotnych etapów budowy 4.12.2006 http://images4.fotosik.pl/284/ba732cf2efffb3ad.jpg 15.12.2006 http://images4.fotosik.pl/284/a778ab159a2f521e.jpg 28.12.2006 http://images14.fotosik.pl/10/591460f6af949f29.jpg 6.01.2007 http://images13.fotosik.pl/10/a950291715c2d88b.jpg Liczę na brak "zimy" w tym roku. To może skończę do wiosny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts