Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała łazienka, mała umywalka, mała kabina.............

Gierga

Recommended Posts

Moja łazienka na dole jest malutka (niecałe 4 m) - niestety będe musiałą w niej zmieścić kabine (80) kibelek no i oczywiście umywalkę. U góry mam większą łazienke ale to zostawiam jako przyszłościową inwestycję.

Zakupiłam już kabine i kibelek (miska podwieszana). Zastanwiam się tylko, żeby wymyśleć jakieś fajne półeczki na te wszystkie bibeloty. Lustro z półką opada - bo chciałabym mieć wbudowane - bez żadnej półki. Może wy macie jakieś ciekawe pomysły i fotki na wygospodarowanie powierzchni na szczoteczki i kosmetyki w małej łazience.

Myślałam również o umywalce nablatowej - ale obawiam się, że w łazience nie starczy miejsca na tego typu operacje. :(

Pewnie ze nie jest mała, my mamy jedną łazienkę i ma ona 2x2 i sie wszystko w niej zmiesciło.

Jest miesce na pralkę, wanna, kibelek, murek ozdobny, i umywalka nablatowa.

Myslę że u ciebie też się wszystko pomieści tylko kwestia ustawienia.

Fajnym pomysłem jest pułka w formie deski , ana końcu tej deski taki mały regalik. Zdjecie podobne jest gdzieś w muratorze.

Pewnie ze nie jest mała, my mamy jedną łazienkę i ma ona 2x2 i sie wszystko w niej zmiesciło.

Jest miesce na pralkę, wanna, kibelek, murek ozdobny, i umywalka nablatowa.

Myslę że u ciebie też się wszystko pomieści tylko kwestia ustawienia.

Fajnym pomysłem jest pułka w formie deski , ana końcu tej deski taki mały regalik. Zdjecie podobne jest gdzieś w muratorze.

Może rzeczywiście nie taka mała.......jak się wszystko zamontuje - tylko teraz tak na pierwszy rzut oka jakoś trudno to sobie wyobrazić...

Gierga , no tak meble drewniane do łazienki muszą być specjalnie zaipregnowane ze względu na wysoką wilgotność.

osobiście bardziej podobają mi się umywalik nadblatowe czy podblatowe. wydaje mi się, że wprowadzają miły klimat do wnętrza, są bardziej dekoracyjne i praktyczniejsze (wiekszy blat na np. bibeloty). ale decyzja nalezy do ciebie :D daj znac jak się zdecydujesz.

Przy mojej lazience Twoja jest ogromna. Moja ma 1,60 x 1,40. Zmiescila mi sie kabina prysznicowa 80 z glebokim brodzikiem (mam dwoje maluchów w domu i wanienka nie wchodzila w rachube). Do tego umywalka 60, pralka gleboka na 32cm z wsadem z boku. Szafka slupek na kosmetyki. Dobrze, ze chociaz toalete mam osobna bo nie wiem gdzie mialabym ja wcisnac. Lazienka jest w jasnych kafelkach a na calej szerokosci sciany nad umywalka jest lustro, zeby optycznie chociaz powiekszyc nasz "Salon Odnowy". :wink: Dwie osoby naraz zmieszcza się, pod warunkiem, ze jedna bedzie stala pod prysznicem. :wink:

• 2 weeks później...