Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

też mamy nową koleżankę :)wlasnie przyjechala..

Zochna

Recommended Posts

no wlasnie, tez tak mi sie wydaje tyberian - w czasie snu i krotko po..

A ona ma taki suchy caly czas :-?

nie goracy - tylko suchy ,temp ma normalna i nie wyglada na chora ..

jeszcze nie mialam psa z suchym nosem :roll:

moze boksie tak maja .. jakos inaczej oddychaja .. marta jak u Ciebie z nosem ? ;)

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziekuje Wam bardzo :)

Chwile mnie nie bylo w domu, takze nie pisalam , za to teraz

z przyjemnoscia donosze ze Jaga jest super i ma sie coraz lepiej.

Zdjecia wkleje - jak porobimy gdzies w terenie, bo biega pieknie

i bardzo "sie pilnuje" .

Jest przemila - mamy wrazenie ze patrzy na nas z wielkim znakiem zapytania - co mam dla was zrobic ?

Z jedzeniem jest duzo lepiej - dostaje mniejsze porcje i czesciej , ale chudzina dalej.. no moze troszke mniej...

Wystraszylismy sie na poczatku, bo odkrylismy po obydu bokach, w okolicy zeber krwawe pregi .. Weterynarz ja ogladal , dziwil sie bardzo, nic nie znalazl na skorze..

Pozniej okazalo sie ze miala uszkodzony lekko koniec ogona

( a dlugi jest chyba na pol metra ) i jak nim machala to zostawiala slady po bokach..wygladalo naprawde groznie.. :-?

uff ..troche sie przestraszylismy ..

Z tym ogonem to jest w ogole tak, ze jak nim wymachuje z radosci to

z taka pasja i sila , ze mozna niezle oberwac .. :D

Szkod troche poczynila, ale w sumie niewiele i glownie z "ciekawosci" - jak zostawala sama to zagladala gdzie sie dalo i troche mebli podrapala - bardzo byla potem skruszona..- no ale to bylo wpisane w koszty ..

W ogole to w glowie mi sie nie miesci ze ktos mogl ja oddac, albo nie szukac - jezeli sama sie zgubila.. Reaguje na rozne komendy .. ladnie chodzi na smyczy - czyli byla gdzies w domu i ktos o nia dbal..a dlaczego oddal , albo nie szukal.. :roll:

Jagna - :lol:

jest czasem tez Gaja - zalezy jak tam komu wyjdzie ;)

Generalnie reaguje na kazdy glos skierowany w jej strone , takze Jaga jej tez przypadla do gustu ;)

marta - a czy Twoj bokser ma moze suchy nos ?

Bo Jaga w wiekszosci ma - i nie wiem czy juz sie martwic czy jeszcze nie ..Moze to ze "stresu adapcyjnego" ..:roll:

Keep you updated ;)

Oby była zdrowa i się dobrze sprawowała :)) Ja pod koniec tygodnia jadę po pieska do Bydgoszczy :) :) Mam nadzieje, że wszystko się uda.

Gierga , dziekuje bardzo :)

zarazliwe to jest , widze :)

trzymam kciuki.

A jak znalazlas psiaka az w Bydgoszczy ? :)

Przez Internet, przeglądałam zdjęcia itp itd, na wizyte w schorniskach

jestem za wrażliwa i znając mnie wzięłabym ze sobą ze 2-3 pisaki :) co ja mówie więcej, a tak sobie przeglądałam aż tu zobaczyłam małą czarną kulkę. Napisałam do schroniska aby opisali mi pieska jaki ma charakter, od kiedy w schornisku i dodatkowe zdjęcia, wtedy nie było odwrotu codziennie przeglądałam jego zdjęcia po 100 razy. Zdecydowałam się, że go wezmę :) Bo ma takie piękne spojrzenie, chociaż smutne.

W sobotę jedziemy - trochę to kilometrów ale jedną istotkę odratujemy :)

Już odpowiadam, nie było mnie. No właśnie, mój pies w sumie ma bardzo często suchy nos. A jak śpi, czy po prostu poleguje sobie, to norma. Oczywiście podczas zabawy, spacerów itp. nos jest mokry. Poobserwuj ją, ja też swojego łobuza poobserwuję i dam znać, bo przyznam, że jakoś ostatnimi czasy na nosisko nie zwracałam większej uwagi. Czekamy na więcej zdjęć!

bokser z ogonem :D

http://img403.imageshack.us/img403/717/dsc007608jw.jpg

http://img389.imageshack.us/img389/2946/dsc007679mq.jpg

bokser bez ogona :D

http://img463.imageshack.us/img463/9715/dsc007750wy.jpg

unplugged :D

http://img349.imageshack.us/img349/120/dsc007815zg.jpg

Kurcze wiesz co, ona to ma tyle ciałka co mój pies :( Ja się już zaczynam martwić, bo on pochłania ogromne ilości jedzenia, a żebra na wierzchu, jak leży to obraz nędzy i rozpaczy, wygląda jak zagłodzony pies :( A kiedyś było lepiej. Chyba wybierzemy się do weterynarza. Ucałuj i wytarmoś ślicznotkę ode mnie! Fantastyczna psinka!