Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekend Majowy - gdzie mozna psychicznie ...

selimm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Selimm - nie wez to jako zart w dobie grypy ptasiej - ale ja np uwazam Toruń za swietne miejsce

i pisze to calkiem serio

drugie takie to Sopot - ale pewnie bedzie tlum ludzi wiec ... :evil:

(z Toruniem i grypa moze byc nawet duzy plus - zdaje sie ze ceny hoteli ostro spadaja :D ) tyle tylko ze ja sie pewnie tam wybiore - :D wiec pewnie cie to skutecznie zniecheci do odwiedzenia tego miejsca 8) :lol:

Jakieś 12 lat temu , pamiętam że 1 maja wchodziłam na Turbacz , powolutku od strony Rabki cały dzień. Na szlaku było bardzo dużo ludzi , ale te widoki i wspaniałe fioletowe polany krokusów. Spałam potem na podłodze w schronisku , no ale na to , to chyba za duży już Wapniak jesteś. Możesz zbiec i przenocować w Rabce. :p

tylko ciepłe baseny na Węgrzech.... , bo:

1. tam na początku maja już jest późna wiosna lub początek lata, ciepłe wieczory i kwitnące kwiaty, za to w Polce na przejściu granicznym w Korbielowie leżą jeszcze łaty śniegu...

2. ciepła woda w basenach, dzien spędzony na powietrzu w miłej atmosferze,

3. kuchnia węgierska jest znakomita, w rozsądnychy cenach, a do tego te kapele cygańskie .... eh....i potańczyć można,

4. wino leje się strugami..... kto nie był w piwniczkach Egeru, niech żałuje... wino i chóralny śpiew....

5. nie mogę się doczekać.... :D

pozdrawiam,

gaga2

ps. na gorki to ja wole zagladać ...niekoniecznie wedrowac po nich :wink:

To może Jurę - malownicza, po górkach nie trzeba chodzić mozna tylko podziwiać?

Selimm,

masz rację. że się tłoczno robi.... ;)

ale w tym roku wyjazd na Węgry to niemal konieczność: bo wiosny możesz u nas nie uświadczyć na 1 maja....

wczoraj byłam w Brennej.... śniegu więcej niż w lutym.... chodzi się nad płotami (przysypane), bandy ze śniegu ponad 2 m.....do tego są czarne i ohydne...

jak masz dość zimy, to Beskidy zdecydowanie odradzam.... no chyba że tego roku można bedzie pojeździć na nartach... może Pilsko?

a może Eger.... :D

pozdrawiam,

gaga2

tylko ciepłe baseny na Węgrzech.... , bo:

1. tam na początku maja już jest późna wiosna lub początek lata, ciepłe wieczory i kwitnące kwiaty, za to w Polce na przejściu granicznym w Korbielowie leżą jeszcze łaty śniegu...

2. ciepła woda w basenach, dzien spędzony na powietrzu w miłej atmosferze,

3. kuchnia węgierska jest znakomita, w rozsądnychy cenach, a do tego te kapele cygańskie .... eh....i potańczyć można,

4. wino leje się strugami..... kto nie był w piwniczkach Egeru, niech żałuje... wino i chóralny śpiew....

5. nie mogę się doczekać.... :D

pozdrawiam,

gaga2

kusi :lol: :lol: :lol:

możesz bliżej, Słowacja,

Besenova,

Rajecke Teplice,

Sklene Teplice,

Oravice,

Bojnice,

Velki Meder,

dośpiewaj sobie resztę :lol: :lol: :lol:

A moze ktos moglby polecicic cos z zagamanicznych wypadow???

Nie bede ukrywac, od 5 lat nie wylezalam sie na plazy, pozwiedzalam dobrego muzeum itp. Marzy mi sie wypad na tydzien w jakies cieple miejsce, jednak problem jest w tym, ze nie moge na to przeznaczyc wiecej niz 3000 za 2 osoby :roll: . Wiem, ze pewnei w sierpniu-wrzesniu spokojnie moznaby pojechac za te kase do Hiszpanii, ale niestety ja moge pojechac tylko w maju :(.

Czy jest jakis kraj, w ktorym jest juz cieplutko w maju (moze byc koncowka maja) i wypad do niego miesci sie w moim budzecie? :D

. Wiem, ze pewnei w sierpniu-wrzesniu spokojnie moznaby pojechac za te kase do Hiszpanii, ale niestety ja moge pojechac tylko w maju :(.

Czy jest jakis kraj, w ktorym jest juz cieplutko w maju (moze byc koncowka maja) i wypad do niego miesci sie w moim budzecie? :D

Pod koniec maja napewno cieplutko jest właśnie w Hiszpanii !!!

Polecam! Ponad 25 st w dzień masz jak w banku! Jeszcze nie ma szczytu turystycznego, luz, niezatłoczone kafejki... a cena zależy od standardu, dojazdu, etc...