Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekend Majowy - gdzie mozna psychicznie ...

selimm

Recommended Posts

Selim - dzieki za namiar - nawet znosne ceny tam maja :D. A korzystales kiedys z ich uslug???

Dopuser - tiaa, Hiszpania fajna - bylam tam 6 lat temu, na Costa Brava, w dzien opalanie na dzkich plazach skalistych, przez to baaardzo kameralnych... , popoludnia w muzeach (m.in. dom Salvadora Dalii - rewelacja), a wieczory przy sangrii. Az wymiekam jak sobie to przypominam. Sama sie zastanawialam czy tam znowu nie poleciec, ale obawiam sie ze w maju to sie tam zbytnio nie wyleze na palzy. Bylam tam na pocz. wrzesnia i pamietam ze zbyt upalnie nie bylo (temp max do 27).

Nawet nie wiecie jak ja marze o odpoczynku. Od 2,5 roku moj najdluzszy urlop trw 2 dni (zmienaialam w miedzyczasie prace i przechodzilam z dnia na dzien do innej firmy i do tego latem). Teraz tez mam pelno dni urolpu z 2005 i jeszcze wiecej z nadgodzin. A moze w Tunezji znajde ukojenie dla moich poszarpanych nerwow? :roll: A moze Egipt. Byle cieplo i spokojnie.

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A moze w Tunezji znajde ukojenie dla moich poszarpanych nerwow?

Tunezja jest OK jako miejsce do zwiedzenia / wypoczynku "glośnego"...ale na ciesze i spokoj tobym tam raczej nie liczyl ...

W miejscowosciach turystycznych masa turystow i ciagly harmider a te nieturystyczne to STRASZNE zadupie ...

Dodatkowo wyjazdy w plener na zwiedzanie wygladaja tak ze jedzie sobie praktycznie autokar za autokarem i wszystkie staja od lat w tych samych "dzikich" (bauhahahha) miejscach ...

oczywiscie to tylko moje zdanie :lol: :lol:

Sellim, no co Ty? Kogo chcesz ty na ten odpoczynek zabrać? Lepiej się przyznaj, bo tobie raczej takie cos niepotrzebne...

A jak już wyjedziesz, to otwieraj tam jakąś praktykę, na przykład - terapię śmiechem...

Zarobisz tyle, że już nawet nie będziesz pytał o takie cos...Od tego będziesz miał doradcę...

:wink:

Dopuser - tiaa, Hiszpania fajna - bylam tam 6 lat temu, na Costa Brava, w dzien opalanie na dzkich plazach skalistych, przez to baaardzo kameralnych... Bylam tam na pocz. wrzesnia i pamietam ze zbyt upalnie nie bylo (temp max do 27).

Max 27stC to miałeś piękną, upalną pogodę !

Z innych naprawdę magicznych miejsc polecam Szkocję bądź Irlandię. Istny odlot dla miłośników spokoju i natury. A i dla ciała też się coś znajdzie jak np. zagłębie whisky w Szkocji :)

Zero tłumów, zero hoteli, piękne maleńkie miasteczka, przyroda... ale na plaży to tam na pewno nie poleżysz...[/url]

Dopuser - tiaa, Hiszpania fajna - bylam tam 6 lat temu, na Costa Brava, w dzien opalanie na dzkich plazach skalistych, przez to baaardzo kameralnych... Bylam tam na pocz. wrzesnia i pamietam ze zbyt upalnie nie bylo (temp max do 27).

Max 27stC to miałeś piękną, upalną pogodę !

Z innych naprawdę magicznych miejsc polecam Szkocję bądź Irlandię. Istny odlot dla miłośników spokoju i natury. A i dla ciała też się coś znajdzie jak np. zagłębie whisky w Szkocji :)

Zero tłumów, zero hoteli, piękne maleńkie miasteczka, przyroda... ale na plaży to tam na pewno nie poleżysz...[/url]

27 to byl max a do tego juz jesienne wiatry, slonce ktore wczesniej niz w sezonie zachodzilo, no i chmury, ktore mi sloneczko zaslanialy.

Irlandia i Szkocja to faktczenie fajne kraje, ale jz chce przez 1 tydzien w ogole nie myslec tylko lezec i przewracac sie z boku na bok. W pracy przez caly czas biegam miedzy ludzmi, gadam, dykutuje, siedze cale dnie i noce przed kompkiem i mam juz tego dosc!! Jak tak dalej pojdzie to oszaleje! Chce uciec na tydzien, nie brac komorki, najlepiej nie widziec zbyt duzo ludzi. Do tego musze nabrac sily przed wykonczeniowka - juz tamten rok mi dal niezle w kosc, a ten podobno bedzie jeszcze gorszy... wiecie - czmus to sie nazywa wykonczeniowka....

Coraz powazniej mysle o tej TUnezji - i nawet sobie myslam coby nie kupowac zadnego przewodnika, zeby nie myslec o jakis zabytkach, ukulturalnianiu sie itp. Bede lezec i lezec, jak "hiperkarketowiec" po zakupach w niedziele!! :lol:

Wojty - korzystałem ...za kazdym razem mi cos tam zmienili ..a to hotel..a to miejsce odlotu ....ale jest na to rada

kup najtanszą oferte ...to Ci nic nie poczarują :lol:

jak wybierzesz jakis kierunek to pytaj ....prawie wszedzie juz byłem :lol:

No wiesz Selim - nie ma problemu i tak stac mnie teraz tylko na najtansze rozwiazanie :wink: :lol:

ja polecam gory - beskidy - okolice Szczawnicy ...

sporo plaskiego do chodzenia i sporo pod gorke /kto co lubi :wink: :wink: /

a dodatkowo sporo knajpek do wyjscia wieczorkiem

no i oczywiscie calkiem niedaleko na slowacje na male zakupy :p :p

Jestem zakochana w Szczawnicy i okolicy..... :D

A Kazimierz nad Wisłą ? Ja odwiedzę na pewno- w drodze w lubelskie :D

Klamka zapadła ....Bieszczady :lol:

tam mnie jeszcze nie było

Jak Bieszczady, to polecam Muczne. Daleeeko od "świata" (szukaj w Worku Bieszczadzkim, sam kraniec Polski). W Internecie jest parę adresów.

Oto, co ściągnęłam naprędce z jakiegoś forum:

"Muczne to enklawa na terenie Bieszczad. Leży w spokojnej dolinie ale nieco z boku od głównych szlaków bieszczadzkich. Dla posiadacza samochodu to żaden problem jednak jeśli nie dysponujesz 4 kółkami to proponuję Ustrzyki Grn. a do Mucznego tylko wpaść na pstrąga.

Jest znakomitą bazą do penetracji "worka" ale tylko worka. Poza tym jest super."

"Polecam. Obecnie droga ze Stuposian jest czarna (stan na 21.02) i przejezdna na całym odcinku.

Niestety jeśli nie masz własnego środka transportu, musisz się zdać na okazję, bo nawet w sezonie nie jeżdżą tam PKSy. Ponadto musisz wziąć pod uwagę, że jak pojedziesz tam na dłużej, to daj znać do sklepu żeby więcej chleba zamówili, bo możesz mieć problemy z jego dostępnością. Ja na 3 pobyty w Mucznem ani raz nie miałem szczęścia dostac chleba."

O problemie z chlebem nic nie wiem, ale ja zatrzymałam się w takim popeerelowskim hotelu (dawny ośrodek myśliwski Urzędu Rady Ministrów) i tam był pełen wypas (wcale nie było koszmarnie drogo). Trzeba brać pokój z widokiem na Bukowe Berdo, czyli na słoneczną stronę!

Jaka tam jest cisza... Weszliśmy na Połoninę Caryńską przed wieczorem, nie chciało mi się schodzić. W życiu nie słyszałam takiej ciszy...