Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Weekend Majowy - gdzie mozna psychicznie ...

selimm

Recommended Posts

tylko ciepłe baseny na Węgrzech.... , bo:

3. kuchnia węgierska jest znakomita, w rozsądnychy cenach, a do tego te kapele cygańskie .... eh....i potańczyć można,

4. wino leje się strugami..... kto nie był w piwniczkach Egeru, niech żałuje... wino i chóralny śpiew....

Ez az! Jól szolsz, s mindenkinek kell Magyarorszagra kirandulni.

;-)

udvozlok

Gerion

ps. najbardziej magicznym miejscem dla mnie jest budapesztenskie Kerepesi, zwłaszcza w maju, kiedy na tym kilkunastohektarowym, zabytkowym cmentarzu kwitną wspaniałe magnolie i tysiace kwiatów.

A na Wegrzech można znaleźć mnóstwo miejsc, gdzie nie ma zatrzęsienia turystów i można odpocząć. Polecam z południa okolice Szegedu, z północy malutkie Mezokovesd i Szory Furdo, no i warto przejechać się do Kecskemet.

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Odpocząć ?....podzielcie sie swoimi magicznymi miejscami :wink:

ps. nie kasztanic mi "wontka" :lol:

dość majowych weekendów!!!!

kiedy w ubiegłym roku zorganizowałem wspanialą majówkę kosztem wielu starań organizacyjnych, aby zapewnić udział wielu znajomych i zapewnic im wspaniałą zabawę, to na stoliku niedaleko ogniska ... zamarzła nam przepitka.

nie chcę opowiadać jak wyglądał (nastepnego dnia) wspaniały kwitnący wiśniowy sad w którym to ognisko było rozpalone. I nie od ognia zmarnial w ciagu paru godzin.

teraz wolę majówki w lutym.