Redakcja 12.02.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Zasady są bardzo proste: 1. Za szczególnie zabawne i pożyteczne wypowiedzi czasem przyznajemy nagrodę - parasol "Muratora". 2. Uczestnik wielu naszych zabaw może otrzymać jeden parasol.3. Osoby nagrodzone prosimy o wysyłanie prywatnej wiadomości z adresem do: "Redakcja" z dopiskiem "PARASOL"4. Wszystkie inne zasady podane są w Regulaminie Forum.5. Liczba nagród jest ograniczona. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-02-25 14:17 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 12.02.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 To teraz mozemy zorganizować zlot forumowiczów pod hasłem "PO PARASOLACH ICH POZNACIE" :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 12.02.2003 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Parasol MURATORA noś i przy pogodzie. A jak on działa na wykonawców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 12.02.2003 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 A na parapetówce należy lać nie do musztardówki, a firmowego kubeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 13.02.2003 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 On 2003-02-13 00:14, Frankai wrote: A na parapetówce należy lać nie do musztardówki, a firmowego kubeczka tylko skad go wziasc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.02.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Wczoraj po godz.15 w dziale "wymiana doświadczeń" pojawił się post kogoś anonimowego w którym "ten ktoś" sugerował, że redakcja przyznając małowartościowe gadżety wyłudza "od nas naiwnych" prywatne adresy w sobie wiadomym celu. Nad tym postem przeszedłem do porządku dziennego. Po kilkunastu minutach ponownie wszedłem na forum i tego postu już nie było. Widocznie został usunięty a przecież zrobić to może tylko administrator systemu.Czyżby w wypowiedzi anonima było "coś na rzeczy".Prosze, by redakcja wypowiedziała się na ten temat.Dodaję, że szukałem wypowiedzi anonima w innych tematach, licząc, że administrator po prostu przeniósł tę wypowiedź do innego działu ale pomimo poszukiwań nie potrafiłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 13.02.2003 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Niedorzeczność tej anonimowej wypowiedzi była tak duża, że usunęliśmy ten wątek. Nie organizujemy zabawy z konkursami po to, by zyskiwać na popularności, lecz po to, by sprawić uczestnikom Forum jakąś przyjemność. To nie jest telezabawa, gdzie musisz dzwonić pod jakiś numer i słono płacić. To jest zabawa bez kosztów i przymusu, tylko tyle. Usunęliśmy ten wątek, by nie prowokować jałowej dyskusji. Jeśli uważacie, że konkursy to zły pomysł, zrezygnujemy z konkursów. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.02.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Wowka - nie przejmuj się Anonimami. Redakcjo - ponieważ udział w Konkursie jest dobrowolny, więc każdy z uczestników indywidualnie może z niego zrezygnować. Proponuję jednak umieścić informację o poufności informacji. Wiele strona ma takie zakładki, które mówią w oparciu o co zbierane są dane, jakie, przez kogo wykorzystywane, itp. Dodam, że ja zdjąłem swój e-mail ze stopki, bo dostałem 3 listy z reklamami i podejrzewam, że mój adres wzięto z Forum.Tak w ogóle - to zawsze uważałem, że należy się przeciwstawiać zburzenia czegoś przez byle powód, więc uważam, że nie należy z tego rezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.02.2003 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 konkursy są fajne, poproszę o jeszcze a bazami danych z naszymi adresami i tak handluje, kto może. Po zmianie nazwiska panieńskiego dość szybko dostałam bzdurne reklamy na nowe nazwisko (a znał je tylko USC, US i pracodawca), więc podejrzewam, ze nasze dane "wyciekają" z urzędów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.02.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Dziękuję Redakcji za informację. Przyłączam się do opinii Frankai o stosowaniu zasady poufności danych. Podobnie jak on zdjąłem swój adres ze stopki po otrzymaniu kilku "ofert" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 14.02.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 "Parasolki, parasolki, parasolki bardzo tanie parasolki, parasolki proszę brać Panowie, Panie" Ach,czy ktos pamięta jeszcze tę piosenkę? NAGRODA! PROSIMY O ADRSS [ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2003-02-18 11:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 15.02.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 W pewnym mieście, w którym nigdy deszcz nie padałI gdzie Ratusz ulepiony jest z cynfoliiCo dzień rano kolorowy kram rozkładał Potargany, stary handlarz parasoli.I zachęcał małych ludzi wielkim głosemW rękach trzymał prasolki kolorowe,Parasolki maciupeńkie jak guzikiBiałe, żółte, fioletowe i różowe.. Parasolki, parasolki, parasolki bardzo tanieParasolki, parasolki prosze brać Panowie, PanieParasolki, parasolki dla dorosłych i dla dzieciParasolki, parasolki kropla przez nie nie przeleci... NAGRODA! PROSIMY O ADRES [ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2003-02-18 11:32 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abram 18.02.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Luśka, nigdy bym nie pomyślał, że to właśnie TY...zaśpiewasz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 18.02.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Ja jeszcze w sprawie wykorzystywania danych.Nie wpadajmy w paranoję. Wcześniej ustawy nie było i żyło się lepiej a przynajmniej łatwiej ( były nazwiska na domofonach, adresy w Urzędach Miasta itp ). Jeżeli komuś będzie zależało i tak będzie wiedział o nas wszystko ( w dzisiejszej RP opublikowano bilingi z rozmów Rywina a prokuratura jeszcze ich nie ma ). Co do pocztowych śmieci jest taka rada, aby to co przychodzi nie proszone odsyłać spowrotem nadawcy. Gdyby tak robili wszyscy nadawcom blokowały by się skrzynki i mieli by wiecznie problemy. Ja tak robię.A moje dane przetarzajcie do woli, na pochybel ustawie o ochronie danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.02.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Abram - jak byś poznał Luśkę, to byś zrobił tak TomaszB - pomysł dobry, ale dopóki nie wiesz jak to działa. Tego typu skrzynki są jednokierunkowe - oni wysyłają miliony e-mail'i i nie odbierają nic. Takie konto nawet nie ma skrzynki odbiorczej. Część z naszych kont ma zabezpieczenia antyspamowe i można wyrzucać automatycznie e-mail'e z danego adresu lub domeny. Spotkałem jednak i takie spamy, co generują całkiem głupawe nazwy kont i domen, że nie można ich odfiltrować. Szkoda mi mojego adresu, więc go podaję tylko tam gdzie muszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 19.02.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Na pewno fajnie jest dostać Muratorowy P-iękny A-ntyrdzewny R-asowy Alabastrowy S-amorozkładajacy się O-lbzymi L-uksusowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.02.2003 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Tomaszb, nie chodzi tu o adres internetowy. Tych możesz mieć wiele a każdy z nich jest właściwie anonimowy. Problem jest z adresem zamieszkania, budowy. Prosty przykład - piszemy np. o założonych zabezpieczeniach antywłamaniowych czy też o ich braku . Są i tacy którzy z samozadowoleniem piszą o tym jak to udało się im "przechytrzyć Urząd Skarbowy" i nie każdy chce by takie informacje były ogólnodostępne. Takich przykładów można przytoczyć wiele. Jeśli ktoś podaje swoje dane adresowe to powinien wiedzieć w jakim zakresie i w jakim celu zostaną one wykorzystane. Wierzę, że redakcja wykorzysta podane adresy w celu zadeklarowanym, czyli dla przesłania kubków i parasoli. I w nadziei, że to się stanie oczekuję na kubek od jakichś dwóch miesięcy a na parasol od kilku dni . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 19.02.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 On 2003-02-18 15:35, abram wrote: Luśka, nigdy bym nie pomyślał, że to właśnie TY...zaśpiewasz!!! A to niby dlaczego, Abramie??? Przecież każdy może...... "Gdzie słyszysz śpiew, tam idź - tam dobre serca mają. Źli ludzie - wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają." pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz B 19.02.2003 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Tak wychodzi na to, że macie rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 21.02.2003 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Wowka, nikomu nie podawałam adresu swojej budowy a okradana jest w każdy piątek wieczorem. Czy mam za to winić Redakcję? Na policji poradzili nam abyśmy się z mężem zaczaili na budowie i złapali złodzieja!!! http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/b_hand.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts