Reńka1719500453 20.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Vardzo prosze o opinię czy lepiej zainstalować kozę do ogrzewania czy lepiej kominek... Wiem że to dyskusja z cyklu " o Wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy " ale sama nie rozstrzygne tego dylematu i oszaleje na pewno. Proszę o zdjęcia i informację... Kózki są ładne ale więcej nic o nich nie wiem... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.03.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Ja bedę a w zasadzie juz mam kozę jotula w domku. Na razie korzystaja z niej fachowcy od wykończeniówki. Jakis czas temu załozyłam podobny wątek, bo też się zastanawiałam.... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56126&highlight=koza i wybrałam kozę. Taka jak w ww watku wkleiła Paty. Z tyłu za kozą będzie klinkierek Jak się bedzie sprawować na co dzień, opowiem za jakiś czas Pozdrawiam ps. znalazłam jeszcze to http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=5192&highlight=koza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reńka1719500453 20.03.2006 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mnie też podoba sie koza Jotula...tylko nie ma niestety szuflady na popiół....i nie wiem jak to bedzie z czyszczeniem... Może ktoś powie jak sie sprawuje Jotulowa koza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.03.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 O ile przejrzałaś tamten wątek, który polecałam, to Paty jest zadowolona /pisała tez o wybieraniu popiołu/ Innych relacji uzytkowników nie znalazłam, a sama jeszcze nie mam doswiadczenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 21.03.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja od kilku miesiecy użytkuje koze. Niestety nie wiem jaką, bo kupilam ja razem z domem. Na poczatku chcialam zamienic ja na kominek, ale zmienilam zdanie, z czego ciesze sie bardzo. A dlaczego: 1. bardzo szybko sie nagrzewa i daje przyjemne cieplo. 2. jest bardzo ladna (prosta, zyczajna koza) i mniej opatrzona niz kominki 3. stanowi nieprzytlaczajacy, ale ciekawy akcent w salonie 4. pasuje do wystroju wnetrza (raczej surowo: proste, nowoczesne meble). Co do popiolu: ma szuflade, ale tez popiol do tej pory wyrzucalam ze 3 razy: w zasadzie wiekszosc sie spala. Na razie pale drewnem, glownie takim, co zostal po remoncie (resztki parkietu debowego, stare porecze, chyba sosnowe itp). I w ogole fajna jest... ta koza. I zwierzaki lubie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reńka1719500453 21.03.2006 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Dziekuję za informacje. Podobaja mi sie te kózki bardzo tylko wszyscy straszą że niebezpieczne..ze gorące...itp..Ale szyba w kominku tez gorąca. Jotul z popielnikiem kosztuje bardzo drogo. Może ktoś ma jakąs fajna kozę to zarekomendowania... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts