lonly 22.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Przede wszystkim sprawdź czy masz spadek na tarasie i czy w odpowiednią stronę. Sam widziałem zdjęcia z budowy gdzie ekipa (po prostu niepojęte) zrobiła spadki tarasu w drugą stronę czyli w stronę domu. Jeżeli spadki są ok to musisz dobrze uszczelnić połączenie balakonu z posadzką ale na zewnątrz np. elastyczną masą z włóknem szklanym Stopwater produkcji Soudala (jeżeli dobrze pamiętam) No i oczywiście pamietać o zachowaniu tego spadku przy układaniu płytek na tarasie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/50396-wla%C5%82a-mi-si%C4%99-woda-do-sypialni-przez-balkon/page/2/#findComment-1091826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.chmielinski 22.03.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Z tego typu problemem spotykam się na codzień.Nikogo nie namawiam na lichwę z osuszaczami, tylko doradzam.Jesteście dorosłymi ludźmi i sami decydujecie.Ja z doświadczenia wiem jakie mogą być skutki, ale nie muszą być poważne. Napisałem, że nie widze tego, więc może to być mniej lub bardziej poważny problem, trudno mi w tej chwili ocenić. Do osuszenia wewnętrznej strefy izolacji i samej wylewki nie trzeba nic skuwać. Odbywa się to przez nawiercenie otworów fi 16 w wylewce w odległości 1,5 - 2 m od siebie na zawilgoconej powirzchni.W twoim przypadku były by to góra 3 otwory. Bardzo istotną rzeczą o której należy pamiętać, to to, że sama wylewka zawilgaca się wolniej niż rozprzestrzenia woda po folii pod nią. Jeżeli wody jest więcej, np gdy pęka rura w posadzce lub jest przeciek z instalacji, to zawilgocenie wylewki może mieć obszar kilku metrów kw, ale po dokonaniu odwiertu do pomiaru wilgotności wewnątrz posadzki, okazuje się, że woda jest pod wylewką na całej powierzchni mieszkania. Zaznaczam, że nikogo nie strasze, ani nie chce namawiać. Dla Pana, który uważa, że osuszacze to lichwa, proponuje wejście na moją stronę w zakładkę "lista referencyjna" i podzwonić po klientach i ich zapytać się o zdanie, a nie siać famy na forum, jeżeli nigdy się nie widziało profesjonalnego osuszacza w akcji. Osuszanie to nie magia ani lichwa, to naprawdę działa i nie jest to proces skomplikowany, tylko proste prawa fizyki. W przypadku Pana z mokrą ścianą pod oknem: Czy koszt 400 PLN za pozbycie się raz na zawsze problemu wilgoci w swoim mieszkaniu jest zbyt wygórowany? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/50396-wla%C5%82a-mi-si%C4%99-woda-do-sypialni-przez-balkon/page/2/#findComment-1091833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 27.03.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Temat zszedł na osuszanie, a nikt nie powiedział jak należy wykonać prawidłowo połączenie wylewki z tarasu z wylewką w salonie, ptzu oknach balkonowych.Jesli jest wykonana wylewka jednym ciągiem w salonie i na tarasie, to w jaki sposób powninno sie to zabezpieczyć, abu wilgoc nie wchodziła do mieszkania? PozdrawaamMobby Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/50396-wla%C5%82a-mi-si%C4%99-woda-do-sypialni-przez-balkon/page/2/#findComment-1100225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wełna 27.03.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Polecił mi to wykonaca dla uszcelnienia kabiny prysznicowej. Podobno uszcelnia sie tym tarasy i baseny. Jak dla mnie rewelacjia. Po przeschnieciu masz warstwe szczelniej powłoki przypominającej kałczuk. Co najfajniejsze można stosowac to jako klej do płytek na tarasach i w brodzikach.Też po roztapach miałem przeciek pod oknem na taras. Na szcescie w jadalni nie miałem jeszce podłóg. Planuję podkuc troche wylewki przy oknie i zaszelnic je na wsjegda Siką. PS. sprawdzałem tez woder z Atlasu ale Sika pewniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/50396-wla%C5%82a-mi-si%C4%99-woda-do-sypialni-przez-balkon/page/2/#findComment-1100528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts