mikolayi 07.06.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 no cóż... my mieliśmy otwór 120 i udało się w nim zamontować bez problemu drzwi "setki" Na dzień dobry zamiast zamurowywania proponuję wybrać dzrwi wejściowe, które chcecie załozyć i pogadać z ekipą, kóa będzie je montować, czy zamurowywać cokolwiek, czy lepiej nie... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.06.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Styropian na kleju , wpakować 4 kołki , siatka na kleju i pomalować. od wewnątrz? a kto powiedział z można stosować tylko od zewnątrz? od wewnątrz i to jest bardzo skuteczna i trwała metoda nawet bez kołkowania na za wysoki otwór na drzwi - takk jak już mówiono - paski płyty GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 22.07.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam Czytajac powyzsze wypowiedzi i wyciagajac z tego wnioski,powinienem zrobić tak,otwór na drzwi zew. za wysoki o jakies 10 cm,wklejam styropian 6(lub 8 cm),zaciagam klejem,siatka,potem jeszcze ze dwa razy klej.Nastepnie wstawiam drzwi i piankuje naokoło plus dyble po bokach.Czy tak bedzie ok?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 23.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Podciągam wątek - otwór na drzwi zewnętrzne za wysoki -co zrobić? RZeczywiście styropian? A na czym te ciężkie drzwi będa się trzymały? A macie sposób jak posadowić drzwi drewniane , aby uniknac mostka termicznego na podłodze? Ja przykleiłam tam styrodur a teraz myślę co zrobić aby to wzmocnić? Wyciąc w środku ze 3 paski po 10 cm i podlać betonem ,aby powstało cos w rodzaju kolumien wzmacniających? Walczę intensywnie z tematem ponieważ za drzwiami zaczyna sie ogrzewanie podłogowe i jak pomyśle ile ciepła bedzie tamtedy uciekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ... jak pomyśle ile ciepła bedzie tamtedy uciekac myśl pozytywnie /nie ile ciepła ucieknie/ a gdzie kupić tani opał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 23.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Tiaaa. Ja juz mam szczerze powiem dość użerania się z nieuczciwymi sprzedawcami opału i dlatego myślę o pompie ciepła . Przykład: czekałam kilka tygodni na zakup miału -coby był suchy ( kilka tygodni deszcz nie padał) i coby za wodę nie płacić w cenie miału - i co dostałam? mokry miał - tłumaczenie ?-muszą polewac miał aby sie nie kurzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 17.09.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 ponawiam pytanie - jak zmniejszyć otwór drzwiowy o 30cm (na drzwi 90cm) lub 20 cm (na drzwi 100)? Mam wątpliwości czy domurowany kawałek z boku wytrzyma ciężar drzwi i eksploatację przez lata. Mam pytanie do osób, które takie pomniejszenie wykonywały albo mają takie rozwiązanie w domu.- po pierwsze, czy takie zmniejszanie ma sens, czy jednak wykosztować się na dostawkę z boku (ok. 40% ceny drzwi)?- jak należałoby poprawnie to zrobić - czy dodatkowe wzmocnienie na spoinach między domurowywanym kawałkiem a ścianą wystarczy? Dodatkowo, z której strony zrobić tę domurówkę - od strony zamka, czy zawiasów i czy to ma jakiekolwiek znaczenie jeśli chodzi o wytrzymałość tego kawałka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkownik 01.07.2019 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Chciałbym zmniejszyć otwór na drzwi zewnętrzne o jakieś 3 cm - z tego co wyczytałem to wszyscy polecają przyklejenie płyt GK. Ściany z Porothermu a sam otwór jest wyrównany zaprawą cementową. Moje pytania:Czy takie rozwiązanie z płytami GK nadaje się do drzwi zewnętrznych?Czy lepiej po każdej stronie przykleić po jednej warstwie, czy dwie na jedną stronę?Jakiego kleju użyć? Dzięki i pozadrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 05.07.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Zależy jeszcze jakie masz drzwi i jaką ościeżnicę. Są na świecie takie rzeczy jak poszerzenia boczne do ościeżnic montowane bezpośrednio do ościeżnicy. Koszty znikome, a efekt moim zdaniem lepszy jak klejenie GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.07.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Poszerzenie będzie dobre jak masz to w całym systemie takim jak proponuje np KMT czy Wikęd. Do drzwi drewnianych na drewnianej rzecz jasna ościeżnicy mi to się jakoś gryzie. Ale to stalówek na ościeżnicach aluminiowo-kompozytowych jakie mają w/w firmy czy nawet Gerda ostatnimi czasy takie poszerzenie będzie sprawdzało się na pewno lepiej jak wklejone GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts