grove1wp.pl 12.02.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Mam problem z instalacją wodną.Chcę kupić pompę do wody i hydrofor(200l)Mam studnię na działce 13M głębokości z kręgów betonowych.Lustro wody w studni jest przeważnie na głebokości 3-4 betony od dna, ale na wiosnę podnosi się nawet do 12 betonów.Od studni jest wyprowadzona rura do wody srednicy 5 CM (niebieska) plastikowa o dlugości 10 M w miejscu hydrofora.Nie chciałbym dawać pompy samozasysającej z powodu że boję się że może mi cofnąć czasem wodę spowrotem do kosza w studni.Pompy Grundfosa (głebinowe) są bardzo drogie.Widziałem w sklepie dość tanie pompy SIGMA -prod. Czeskiej .Czy ktoś użytkuje taką pompę ??????Czy są jakieś problemy???Może ktoś poleciłby mi inną pompę , która pokona taką wysokość?????Będę wdzięczny za rady .Zostało mi nie wiele czasu na szukanie ponieważ wiosnna tuż, tuż. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 12.02.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 Kup pompę pływającą Grunfosa z płynną regulacją wydajności plus mały 30l hydrofor przeponowy lub czujnik przepływu. U rodziców pompa plus hydrofor przepnowy 30l pracuje od 5 lat bezawaryjnie i żadna woda się nie cofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts